A teától magas a vérnyomásom?
Figyelt kérdés
Évek óta csak teát iszok (fekete teát), ebben koffein van. Lehetséges, hogy ettől magas a vérnyomásom? Nem szeretem a vizet, kólát se iszok, csak teát kb napi 2litert. Milyen teát ihatnék, aminek jó íze is van, és amitől kisebb lesz a vérnyomásom, meg ne is legyen túl drága.2014. máj. 15. 18:19
2/5 A kérdező kommentje:
Ma olyat ittam, de ez nekem túl édes pedig cukrot sose teszek teámba :(
2014. máj. 15. 18:27
3/5 anonim válasza:
Nem valószínű. Az angolok akkor rég kihaltak volna. Feltehetően nem sűrű, erős teából fogy a napi 2 liter. Hígra, világosra készített tea minden további nélkül elfogadható, nem tartalmaz annyi koffeint, mint pár csésze erős feketekávé. Ráadásul a teában levő teobromin javítja a keringést, a vörösvértestek szűkebb kapillárisokon is átjutnak. Próbálj ki sokféle herbateát. Ráadásul vannak magas vérnyomás elleni gyógynövényes teakeverékek is, amelyek normál tea helyett fogyaszthatók és egészen kellemes (herba) ízük van.
4/5 A kérdező kommentje:
Oké köszi, majd patikába megkérdezem van-e olyan tea :)
2014. máj. 15. 20:54
5/5 anonim válasza:
Próbáld ki a zöld teát, a fehér teát és a roibos teát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!