Ezen a ponton kialakulhat lumbágó, isiász?
Már egy ideje eltart pontosabban 1 éve kezdődött el,felülésből,tüsszentéstől fáj,görcsöl,jobb bordámba kihat a fájdalom,volt hogy annyira begörcsölt hogy nembírtam beszélni sem.
kb ezen a ponton fáj: [link]

válasza:

válasza:A lumbagó az a derékfájdalmat jelenti, az isiász pedig a n. ischiadicus bántalmát, ami az ülőideg, a keresztcsontnál lép ki, és fut le a lábon.
Tehát a hátadon elnevezésileg nem lehet sem lumbágód, sem isiászod, de fájdalmad természetesen igen.
Nem akartak kezdeni semmit a gerincferdüléseddel és a rövidebb lábaddal? Lehet, hogy el kellene menned az ortopédiára, hátha egy fűző, vagy egy talpbetét a másik cipődbe javítana a problémán.
Kapcsolódó kérdések:
Még augusztusba szögbe léptem, tetanuszt kaptam. Azóta lumbágóra,pontosabban isiászra jellemző tüneteim vannak. Voltam orvosnál, aki szerint megerőltettem, holott az oltás után direkt pihentettem, borogattam. Kaptam gyógyszereket, ami szedése után megduzzadt a lábam...
Többször volt lumbágóm, legutóbb márciusban, de azóta is fáj. Az is lehet, hogy porckorong sérvem van, de MR kb. csak egy hónap múlva készül (még nincs meg az időpont). Még sosem voltam pedikűrösnél, szeretném egyedül megoldani a dolgot.
Melyiknél mit lehet érezni? Tünetek?
Milyen dokihoz utal be a háziorvos? Hosszadalmas vizsgálatok várhatók? A munkahelyemen egész nap ülök, a szabadidőmben sokat sétálok, egy ilyen séta közben nyilallt bele a fájdalom a derekamba, és azóta sem múlik. Masszázs, mozgás, kenőcsök nem segítettek.
Jógára szeretnék járni, de nem tudom, hogy a gyakorlatoktól nem fog-e beállni ismét a derekam.
Egy hónapja szögbe léptem, megkaptam a tetanuszt. A tetanusz helyén pirosodás, kisugárzó fájdalom és egyebek voltak, szerencsére ezek valamilyen szinten csökkentek, a pirosodás megszűnt, viszont maradt a derékfájdalom, ami a derekamból indulva a térdemig nyíllal néha,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!