Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyire fájnak a hetedikes...

Mennyire fájnak a hetedikes oltások?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most leszek hetedikes, és 4 oltást fogunk kapni. (lány vagyok, ezért a 4-ből 2 méhnyakrák elleni lesz)Arra vagyok kíváncsi, hogy a hatodikos oltásokhoz képest mennyire fájnak? Nem félek, mert az csak pár másodpercnyi ,,fájdalom'' cserébe azért, hogy ne legyenek akár halálos betegségeink. Csak kíváncsi vagyok :) Előre is köszi! <3

2016. jún. 29. 19:20
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsónak és az utolsó előttinek is. Mutattam anyunak is a videókat, azt mondta átbeszéljük. Meg utánaolvastam jobban, és azok után amiket olvastam nem nagyon szeretném megkapni...
2016. júl. 2. 23:46
 12/26 anonim ***** válasza:
31%

Vannak még videók.

Ha anyukád mégis aláírja,de te nem akarod jelezd a védőnőnek és nem adják be,ennyi.

2016. júl. 3. 10:17
 13/26 A kérdező kommentje:
Ok, rendben köszönöm mindenkinek!
2016. júl. 5. 10:47
 14/26 anonim ***** válasza:
14%

Kedves #5 és #9-es hozzászóló,

nagyon káros dolog áltudományos/ezotérikus/bulvármédiára hivatkozni szakmai kérdésekben.

Javaslom inkább Ferenci Tamás biostatisztikus szakember blogját:

* [link]

vagy szakértő gyógyszerészek által vezetett ködpiszkáló blogot:

* [link]

a rémhírek eloszlatása céljából az Urbanlegends oldalát:

* [link]

* [link]

illetve a Szkeptikus Társaság - akinek tagjai között több egyetemi tanár, professzor van jelen - blogját:

* [link]

* [link]

2016. júl. 9. 22:12
 15/26 lencsefőzelék ***** válasza:
55%

14:

Az egyetemi tanárokról és professzorokról ez a videó ugrik be:

https://www.youtube.com/watch?v=dvTJD22E2q0

3:40 után van szó a professzorokról.

Ők a szaktekintélyek, akiknek mindig hinni kell, nem igaz?

Csakhogy az igazság az, hogy ők a leggyakrabban nem mások, mint hivatásos hazudozók.

Te szaktekintélyek, vagyis hivatásos hazudozók oldalait linkelted be.

Idézet Julius Andan - A világ a színfalak mögött c. könyvéből:

"Ha a médiát nem vesszük többé komolyan, ha nem hiszünk többé a tekintélyeknek, ha nem fogadjuk el többé a felkínált válaszokat, már megtettük a magunkét.

És ha elég sokan megteszik a magukét, a legfelsőbb kaszt hatalma összeomlik.

Nincs szükség vakmerő húzásokra, öngyilkos támadásokra, fegyveres erőszakra, kontinenseken átívelő hajszára, mártírhalálra.

Csak arra van szükség, hogy ön megváltoztassa saját magát.

Ha nem hiszi el, amit el akarnak önnel hitetni, ha jobban hisz a saját szemének, mint a világegyetem összes tekintélyének, akkor legyőzte őket.

Ilyen egyszerű.

És ez a valóság.

Egy hazugság igazságát nem lehet bebizonyítani, hiszen nincs mit bebizonyítani. Ezért a legfelsőbb kaszt beveti a tekintélyeit, egy valóságos hadsereget, amely hivatásos hazudozókból áll, akik bizonygatnak, és bizonygatnak, és bizonygatnak, és bizonygatnak – de semmit sem bizonyítanak.

A legfelsőbb kaszt a tekintélyeivel HELYETTESÍTI a bizonyítékokat.

Mást nem is tehet.

De a bizonygatás nem bizonyítás, és az univerzum összes tekintélyének együttvéve sincs annyi hatalma, hogy igazsággá változtassa a legapróbb hazugságot."

Nagyon káros (mondhatnám: emberiségellenes) dolog szaktekintélyek (vagyis hivatásos hazudozók) állításait igazságként hirdetni.

2016. aug. 15. 01:10
 16/26 anonim ***** válasza:
17%

"Ők a szaktekintélyek, akiknek mindig hinni kell, nem igaz?"

Nem feltétlenül. Azért mert ők tudományos módszer ( [link] ) segítségével alá tudják támasztani állításaikat, amit tőlük független tudósok - ugyancsak a tudományos módszer alapján - meg tudnak erősíteni (vagy tudnak cáfolni).

Az ezoterikus/áltudományos/bulvárlapok ezt a tudományos módszert nélkülözik, csak dogmákat puffogtatnak ( [link] ).

De mondanék egy példát - pont az oltások témakörében - mennyire fontos a tudományos módszertan: volt egy "tudós" (erőteljesen idézőjelek között, inkább a csaló megnevezés a pontos!) - név szerint Andrew Wakefield - aki azt állította, hogy összefüggés van az MMR oltás és az autizmus kialakulása között.

Ezen téziseit meg is jelentette 1998-ban a The Lancet nevű szaklapban. Ezen cikket átvette az összes mainstream lap - köztük sok áltudományos/ezoterikus/bulvár magazin is, jól felnagyítva az MMR-oltások és az autizmus közötti összefüggést (szóval azt állították, hogy az MMR oltás autizmust okoz) - aminek következtében nyugat-európai "szülők" - akik nem olvasták Alan Wakefield teóriáinak cáfolatát tartalmazó szakcikkeket - hada bepánikolt, és nem oltatta be gyermekét kanyaró/mumpsz/rubeola ellen.

Ennek hatására Nyugat-Európában újból - a már-már elfeledett - járványszerűen elterjedt - hisz a nyájimmunitás mértéke 92%-ról 72%-ra esett le ( [link] ), miközben 85%-os átoltottságra lenne minimum szükség - a kanyaró/mumpsz/rubeola - amik nem épp kellemes betegségek! - és pár gyerek bele is halt ( [link] ) - ami az MMR-oltás.

Időközben kiderült, hogy Wakefield hamisította eredményeit, olyan ügyvédektől fogadott el pénzt, akik MMR-gyártókat pereltek az oltás által állítólag okozott autizmus miatt ( [link] ) - de ez sajnos nem segített a Wakefield által generált hisztéria áldozatain.

2016. aug. 15. 11:15
 17/26 lencsefőzelék ***** válasza:
38%

16:

Én pedig ajánlom a figyelmedbe Neil Z. Miller: Védőoltások c. könyvét.

[link]

A könyv az oltásokkal kapcsolatos kérdések és kételyek tisztázásának szándékával született. A szerző rendkívül világos és tárgyilagos módon írja le az oltások veszélyeit és az oltásokba vetett vakhitünk megalapozatlanságát, több mint 900, szaklapokban és hivatalos közleményekben megjelent forrást idézve.

A múlt század nagy gondolkodója, Mahatma Gandhi a következőket mondta az oltásokkal kapcsolatban:

"Évek óta megrögzötten oltásellenes vagyok. A legkevésbe sem kérdéses számomra, hogy az oltás tisztességtelen eljárás, amely ráadásul káros is."

Bár szerintem neked ez is az ezoterikus/áltudományos/bulvár kategória...

ui.: Nem puffogtatnak, hanem pufogtatnak.

[link]

2016. aug. 16. 00:38
 18/26 anonim ***** válasza:
17%

Érdekes megfigyelni milyen oldalakon jelenik meg Neil Z. Miller "műve":

* [link]

* [link]

* [link]

* [link]

Csupa-csupa ezoterikus/áltudományos/összeesküvés-elméletes oldal. Nagyon biztató.

Továbbá érdemes elolvasni Neil Z. Miller újságíró (nem biológus, nem gyakorló orvos) munkásságának kritikáját:

* [link]

* [link]

"ui.: Nem puffogtatnak, hanem pufogtatnak. "

Na bumm. Ne legyél nyelvész náci!

2016. aug. 16. 01:32
 19/26 anonim ***** válasza:
17%

"A múlt század nagy gondolkodója, Mahatma Gandhi a következőket mondta az oltásokkal kapcsolatban: "

Gandhi "nagy gondolkodó" volt, de azért nem biológus, orvos, nem rendelkezik oltásokkal kapcsolatos statisztikákkal, nem láthatta az oltások hatásosságát (és az oltásellenes hisztéria kárát).

Olyan ez, mintha Paulo Coelho-idézeteket adnál meg a témában.

2016. aug. 16. 01:49
 20/26 anonim ***** válasza:
Butaság! Még aki esetleg olvassa az adassa be magának az oltást!! Sokkal több káros következménye, van annak, ha nem adatják, mintha igen. Annak is veszélye van ha elmész a suliba. Elcsap az autó és meghalsz, de ha nem kész akkor meg analfabéta maradsz. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy mindennek van kockázata. A világon sok-sok millió embert oltottak már be vele és azért az arányokat érdemes nézni...
2016. nov. 17. 00:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!