Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Orvos vagy ügyvéd?

Orvos vagy ügyvéd?

Figyelt kérdés
Orvos szeretnék lenni. A szüleim azt szeretnék, hogy ügyvédnek tanuljak. Személy szerint én inkább az orvosi pályát választanám. Szeretnék embereken segíteni, olyan orvos lenni, aki nem érdekből segít a betegeknek, olyan aki előítéletek nélkül gyógyít... Sajnos sok olyan orvossal találkoztam már, akik nem megfelelően bántak a betegeikkel, ráadásul mások előtt kiabáltak az emberekkel, megszégyenítve őket. Na, én ennek pont az ellenkezője akarok lenni, olyan akihez bárki jöhet, mert szívesen látnák ott őket és megfelelő kezelést kapnának. Az ügyvéd szakma nagyon távol áll tőlem. Mert a munkám során talán ( sőt biztos ) olyan embereket is védenem kéne, akik nem ártatlanok. És esetleg amiatt követnének el újabb bűncselekményeket, mert én előzőleg teljesítettem a feladatom, és segítettem nekik abban, hogy ne kerüljenek börtönbe. Nem tudnám megbocsátani magamnak, ha valaki "miattam" halna meg. Ti mit tennétek ?

2016. júl. 4. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Egyik szakmára sincsen rálátásod, hogy milyen is valójában ha Te vagy benne. Dönts ahogy szeretnéd, csak majd ne csodálkozz ha pofára esel.
2016. júl. 4. 18:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Mondjuk az egész kérdés egy kliséhalmaz, de erre reagálnék:

"Mert a munkám során talán ( sőt biztos ) olyan embereket is védenem kéne, akik nem ártatlanok."

Ez alapból nem igaz.

Ott kezdődik, hogy az ügyvédi pályának rengeteg területe van, és ebből csak az egyik a büntetőügyekben való részvétel.

Ha nem büntető ügyekre szakosodsz, soha nem kell olyanokban részt venned.

Választhatod a munkajogot, családjogot, vállalati jogot, közlekedési ügyeket, polgári peres ügyeket...

Ettől függetlenül:

- az ügyvéd nem védi a vádlottat, hanem biztosítja a jogait.

- ha ez ennyire zavar, akkor menj ügyésznek!

- mi lesz, ha azért hal meg valaki, mert orvosként tévedsz egy kezelés során?

2016. júl. 4. 18:41
 3/5 A kérdező kommentje:

Nos, igen. A másik dolog pedig az, hogy semmit sem tudok arról, hogy ennek a szakmának milyen ágazatai vannak. Mert egyáltalán nem is érdekel. Ha érdekelne, tudnék ilyen dolgokat, mivel utánajártam volna.

Nem tudok megfelelő választ adni a kérdésedre. Nyilván mindent megtennék a betegeimért, és minden erőmmel azon lennék, hogy senkinek ne legyen nagyobb baja miattam. Egy ilyen munkához regeteget kell tanulni, megfelelő odafigyelést igényel és teljes koncentrációt. Mivel más emberek életei lesznek a kezemben. De, nem hiszem hogy az a legmegfelelőbb hozzáállás a dologhoz, hogy mi lesz ha meghal. Ez mindig benne van a dologban, de az orvosok mindent megtesznek hogy ne így legyen. A két dolog össze sem mérhető, szerintem. :)

2016. júl. 4. 19:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Mondjuk az ügyvéd pályáról látszik, hogy fogalmad sincsen, meg ez a hozzáállás nem is való oda.

Én is inkább az orvosit tanácsolnám.

2016. júl. 5. 15:39
 5/5 anonim válasza:
Figyelj szerintem nyilván orvosnak menj, bar gyorsan húzz külföldre egyetem után mert különben hamar letörik a szarvad itthon 😳
2016. aug. 5. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!