Orvos vagy ügyvéd?
Mondjuk az egész kérdés egy kliséhalmaz, de erre reagálnék:
"Mert a munkám során talán ( sőt biztos ) olyan embereket is védenem kéne, akik nem ártatlanok."
Ez alapból nem igaz.
Ott kezdődik, hogy az ügyvédi pályának rengeteg területe van, és ebből csak az egyik a büntetőügyekben való részvétel.
Ha nem büntető ügyekre szakosodsz, soha nem kell olyanokban részt venned.
Választhatod a munkajogot, családjogot, vállalati jogot, közlekedési ügyeket, polgári peres ügyeket...
Ettől függetlenül:
- az ügyvéd nem védi a vádlottat, hanem biztosítja a jogait.
- ha ez ennyire zavar, akkor menj ügyésznek!
- mi lesz, ha azért hal meg valaki, mert orvosként tévedsz egy kezelés során?
Nos, igen. A másik dolog pedig az, hogy semmit sem tudok arról, hogy ennek a szakmának milyen ágazatai vannak. Mert egyáltalán nem is érdekel. Ha érdekelne, tudnék ilyen dolgokat, mivel utánajártam volna.
Nem tudok megfelelő választ adni a kérdésedre. Nyilván mindent megtennék a betegeimért, és minden erőmmel azon lennék, hogy senkinek ne legyen nagyobb baja miattam. Egy ilyen munkához regeteget kell tanulni, megfelelő odafigyelést igényel és teljes koncentrációt. Mivel más emberek életei lesznek a kezemben. De, nem hiszem hogy az a legmegfelelőbb hozzáállás a dologhoz, hogy mi lesz ha meghal. Ez mindig benne van a dologban, de az orvosok mindent megtesznek hogy ne így legyen. A két dolog össze sem mérhető, szerintem. :)
Mondjuk az ügyvéd pályáról látszik, hogy fogalmad sincsen, meg ez a hozzáállás nem is való oda.
Én is inkább az orvosit tanácsolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!