Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tényleg egészségtelen mikrózni...

Tényleg egészségtelen mikrózni az ételeket és az italokat?

Figyelt kérdés
A hétvégén egyik ismerősöméknél szerettem volna megmelegíteni a teámat a mikróban. Elmondta, hogy nincs mikrójuk mivel rákot okoz és én se használjam. Amikor mondtam neki, hogy a zabkásám és reggeli teámhoz a vizet abban melegítem már 2 éve akkor rendesen kiakadt, hogy menjek el kivizsgálásra meg úristen milyen bajaim lehetnek. Van valami alapja, hogy tényleg beteg lehet az ember a mikrótól vagy ez is homeopátia szintű hülyeség?

2017. okt. 9. 09:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Az azért logikusnak tűnik, hogy evolúciósan nem a villany és a mikrohullámok vagy az általuk befolyásolt ételek hatásához alakultunk. "


Evolúciósan az ember (is) a nyers, természetben elöforduló ételekre és hideg vízre alakultak ki!!!!


Ha meg már fözöd az ételt, akkor teljesen mindegy, milyen módon, mert a fizika/kémia ugyanúgy hat rá.

2017. okt. 11. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 CFB válasza:
0%

Én is hallottam ezt. Utána meg azt, hogy hülyeség. xD

Egyébként ha lány vagy, és ha a haladnál van a mikró, mikor működik, ne állj elé. Rosszat tesz a méhednek (vagy valami hasonlónak nem a legjobb, a lényeg, hogy a gyereknemzéshez van köze)

2017. okt. 11. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:

11-esnek "Ha meg már fözöd az ételt, akkor teljesen mindegy, milyen módon, mert a fizika/kémia ugyanúgy hat rá."

Úgy érted a mikrohullámú sugárzás ugyan úgy hat a molekulákra, mint a fénynél hosszabb hullámú sugárzások?

Ha már a tudomány nevében hülyeségnek kiáltotok ki valamit, legalább az alapvető fizikai jelenségek mentén érdemes logikusan végiggondolni a dolgokat.

2017. okt. 12. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:

10-esnek:

"Erre igen kiváncsi lennék, hogy ezt akkor is "érzed-e", ha nem tudod, hogy mivel melegítték a vizet - mert úgy, hogy te melegíted, akármit beképzelhetsz közben."


Igen erre én is kíváncsi lennék. Ezért írtam, ha lesz időm majd kísérletezek vele, ill. kérdeztem, hogy valaki találkozott-e erre vonatkozó vizsgálatokkal...

vagy mindenki csak az középiskolai fizika tanulmányaira hivatkozva állítja, hogy "tudományosan" mi a logikus, és ily módon vitathatatlanul igaz?

2017. okt. 12. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:

ma 09:29-es: a 11-es vagyok és igen, úgy értem.


Ugyanis a mikróhullám is meg a hösugárzás is az anyagban lévö molekulákat mozgatja, ami a fözés lényege, az étel átmelegszik és megfö/megsül. Mivel a különbség csak annyi, hoyg a mikrohullámok azonnal az ételre hatnak, a hösugarak meg elöször a fözölapot, utána az edényt melegítik fel, és csak ezután a benne lévö ételt, ezért tart tovább és ezért rosszabb a hatásfoka.

2017. okt. 12. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:

15-ös.


A kérdés az, hogy ugyan úgy hat-e. Az hogy "mozgatja a molekulákat", az a kölcsönhatásnak csak egy részlete, következménye.

És tévedsz. Nézz utána az elektromágneses sugárzások tulajdonságainak.

2017. okt. 15. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!