Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Csernobil égési sérülés?

Csernobil égési sérülés?

Figyelt kérdés

Valaki el tudná nekem magyarázni mi történt?

Oké a tűzoltók kicsit megpörkölődtek. De utána a kórházban nagyon durván leolvadt róluk a bőr. Ennek mi volt az oka, hogy a “semmiből” hírtelen elkezdtek megégni?

2019. jún. 6. 11:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
A sugárzás, sugár fertőzöttek lettek
2019. jún. 6. 11:40
 2/16 anonim ***** válasza:
77%
Sugárfertőzés megvan? És honnan veszed hogy csak a kórházban jöttek elő a durvább dolgok? Jobb ha tudod:Csernobil körül nagyon sok volt annak idején a ködösítés, mellébeszélés, elbagatellizálás.
2019. jún. 6. 11:40
 3/16 anonim ***** válasza:
75%
Sugárfertőzés miatt.
2019. jún. 6. 11:41
 4/16 anonim ***** válasza:
76%
Kétlem hogy csak a kórházban jöttek elő az égés jelei. Emlékszem, anno mikor fölénk ért a fertőzött rész, pedig az nagyon gyenge volt már, úgy lehetett érezni mintha a nap tűzne perszelően. Pedig csak kifogtuk a sugárzás egy gyengébb verzióját. éppen ezért tartom kizártnak hogy a tűzoltókon utólag jelentkeztek az égési tünetek.
2019. jún. 6. 11:43
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A tűzoltók nem pörkölődtek meg ...Ha figyelmesen nézted a filmet akkor igazából nincs itt mit magyarázni. A sugárzás miatt volt. Nem égési sérülések hanem a sugárzás tette tönkre a DNS t. A sejtek nem tudnak reprodukálódni ezért elhalnak.

De ez mind el lett mondva a filmben.

Egyébként ha rákeresel a sugárbetegségekre vagy a csernobili katasztrófa következményeire akkor ott is megtalálod.

2019. jún. 6. 11:44
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem a semmiből égtek meg, hanem amit kaptak dózis, akkor jött elő. Azért az ritka, hogy valakin egyből kijonnek a sugárfertozes tünetei, mert ennek is van lappangási ideje.

Sugarvedelemben van pl 2 fogalom a determinisztikus és sztohasztikus hatás. A determinisztikusnal van küszöbertek ami felett tuti kialakul betegség/halál, a másiknál nincs és csak a valószínűség nő meg.

Egyébként szerintem ott akkora hő keletkezett a robbanás miatt, hogy már csak emiatt is megeghettek a tűzoltók.

2019. jún. 6. 11:45
 7/16 anonim ***** válasza:
61%

A 4 esnek pedig nincs teljesen igaza. A nagyon intenziv sugarzasnak kitett embereken csak napokkal később jelentkeznek a súlyos sugárzás tünetei. Mire lessz elég ideje lebomlani a szöveteknek.

És nem hiszem el, hogy ugyan azt a sorozatot nézzük, hogy ennyi dezinformált ember van.

2019. jún. 6. 11:48
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem éri el a határértéket a sugárzás, ami miatt biztos kialakul sugárbetegség, akkor később jelentkezik, mert az osztódó sejtekre van hatással, ilyenkor kinyílik a DNS. Égés meg nem csak a sugárzástól van, hanem a hőtől, ami felszabadult.
2019. jún. 6. 14:30
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
"És nem hiszem el, hogy ugyan azt a sorozatot nézzük" Miféle sorozatról beszélsz?
2019. jún. 6. 16:34
 10/16 anonim ***** válasza:
74%

Mégis milyen sorozatró beszélnék?????

A kérdésben a tűzoltókról kérdez, hogy a kórházban nagyon durván leolvadt róluk a bőr... Ebből is látszik, hogy a Chernobyl cimű sorozatról van szó. Nem tudom ezen mit nem lehet megérteni.

2019. jún. 6. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Csernobilban kisebb a sugárzás mint egy repülőgépen?

Olvastam hogy egy átlagos repülőúton kevesebb sugárzást lehet kapni mint egy fél nap alatt ma Csernobilban. Azért kételkedem ebben mert ezt egy csernobili túrákat reklámozó oldalon olvastam. Igaz ez az állítás? Fontos lenne mert nagyon érdekel és egyszer tényleg...

Köröm sérülés mit tegyek?

Megütöttem a labujjomon a körmömet es lett egy fekete folt rajta. Mivel kenjem be h eltunjon vagy mit hasznaljak ra?

Adhatok vért vagy vérplazmát ha jelenleg térdszalag szakadásom van?

Rendszeresen szoktam adni mindkettőt, így szabad? 3 hete kellett beadni az utolsó vérhigítót mert gipsz volt rajtam. Ez is kizáró ok mint egy betegség?

Fáj az ujjam, mit tegyek?

Kb egy hónapja ráestem az hüvelykujjam és sokáig nagyon fájt (abban a pillanatban szédültem és rosszul lettem) de pár napra rá már tudtam mozgatni, de még mindig fáj. Ma reggel beütöttem a szekrény szélébe, elég durván és lett rajta egy fehér púp szerüség és most nem...

Az erős radioaktív sugárzás okozhat-e égési sérülést?

Például a csernobili katasztrófáról készült filmben láttam égési sérülést szenvedett embereket, melyekről nem tudtam eldönteni sugárzás vagy a reaktorban keletkezett tűz okozta-e a sérüléseket. Amennyiben okozhat, milyen módon károsítja a sejteket, szöveteket a sugárzás ami égési sérüléshez vezet?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!