Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire fáj a foggyökér húzás?

Mennyire fáj a foggyökér húzás?

Figyelt kérdés
jún. 10. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:

Minden foghúzás a foggyökér húzásáról szól...

De ha bele van törve a gyökér, akkor eltérő hogy mennyire kellemetlen.

Van úgy hogy be kell fúrni a csont és a gyökér közé, hogy ki lehessen szedni.

Ha rendesen el van érzéstelenítve akkor nincs fájdalom.

Egy fogorvos nekem azt mondta, hogyha be van gyulladva akkor nem lehet rendesen elérzésteleníteni. Akkor kel 1 hét antibiotikum neki és utána lehet fájdalommentesen húzni.

Ha bevállalod a fájdalmat akkor lehet antibio nélkül is.

jún. 10. 14:05
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha ügyes a doki, akkor semennyire!

Középsulis voltam, mikor ki kellett húzni egy olyan fogamat, amelynek már bem volt koronája.

Először azt mondta a doki, nem biztos, hogy ki tudja húzni, végül három darabban kihúzta és egyáltalán nem fájt.

jún. 10. 14:32
 3/10 anonim ***** válasza:
56%
Hogy fájna, ha el van érzéstelenítve?
jún. 10. 15:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem is volt olyan, hogy több darabban tudták kiszedni a gyökeret. Nem fájt egyáltalán.
jún. 10. 16:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Semennyire! Huzták már bölcsesség fogam, kettétört fogam, és az ínybe teljesen beletört fogam is, amit csak több darabban tudtak nem kiszedni, hanem "kibányászni" és egyik sem fájt csak a bányászos változat sokáig tartott.
jún. 10. 16:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Jó szurival meg se éreztem, pedig tőből tört ki,és már benőtte az íny.

Szájsebészeti injekció kell,levághatják a fejedet is tőle.

jún. 10. 16:48
 7/10 anonim válasza:
Nekem még sohasem fájt.
jún. 11. 18:23
 8/10 A kérdező kommentje:

Én is szedek antibiotikumot ki akarta már akkor húzni de kértem előbb gyógyszert azt mondta ha így szeretném akkor szedjem be és hétfőn menjek vissza.

Nagyon félek minden féle fogászati kezeléstől.

tegnapelőtt 04:51
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Ha volt antibio valszeg nem fogsz fájdalmat érezni de kellemes ekkor sem lesz

Túl kell élni. De azért nicht beszáren! Túl lehet... :)))

tegnapelőtt 13:52
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell félned! De én keresnék a helyedben a húzás után egy másik orvost. Már ha van rá lehetőséged. Gyulladtan akart fogat húzni! Normális orvos egyből azt tanácsolta volna neked, hogy előbb a gyulladást vigyük le gyógyszerrel és utána jöhet a húzás. Én is jártam már úgy, hogy volt panaszom, nagyon gyulladt volt és azt mondta ok megcsináljuk, de előbb a gyógyszer, majd utána a kezelés!
tegnapelőtt 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Foggyökér húzás után fogmosás?

Nem baj ha nem mosok fogat egy darabig? Mert nagyon érzékeny még a húzott fog helye. Sok ismerősöm nem mosta 1 hétig a fogát. Az nem lesz baj ha nem? Vagy történthet valami ami miatt nem kellene kihagyni? (Tegnap lett húzva 18:35)

Foggyökér huzás után fogmosás?

Sziasztok. Tegnap 18:30 körül húzták ki az eltört fogat, inkább már csak a gyökere maradt benne. Nagyon érzékeny, 3 részben lett kihúzva. És érdekelne, hogy nem baj e ha nem mosok fogat? Oral-B Vitality 100-at használok és azon nem lehet beállítani, hogy gyengéd...

Vérző foggyökérre csak a húzás jó?

Adott egy 6os rágófog.Évekkel ezelőtt pici szuvasodással kezdődött,betömték. 1 éve kitört belőle egy darab,azt is betömték. Ezután a másik oldalán is kilyukadt,ezt is betömték. Rá 2 napra iszonyat fájdalom,fogbélgyulladás. Kifúrták,gyógyszeres tömés bele. Ezután...

Miért fáj az egész fogsorom egyetlen foggyökér húzás után?

Már 6 napja hogy voltam műtéten foggyökér húzás miatt. Felső fogam gyökereit szedték ki, de azóta sem múlt el a fájdalom, a seb amit összevartak ma elkezdett vérezni, aminek elvileg már nem lenne szabad, mert holnap mennék varratszedésre és a körnező fogaim is fájnak....

Ciszta a foggyökeren, fajdalmas a huzas?

Sajnos 2 fog menthetetlen,ki kell huzni.A mult heten kaptam antibiotikot,holnap(a klinika holnap is dolgozik delig)megyek kihuzatni.Kerdesem,faj a huzas,meg egy kicsit az iny faj,mintha gyulladasba lenne,kinek volt hasonlo?Szeretnem ha leirna hogy volt.Meddig fog a foghuzas utan fajni a helye?Köszi

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!