Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit jelent az hogy radix,...

Mit jelent az hogy radix, extr. , caries? Most voltunk szűrésen az osztállyal.

Figyelt kérdés
2014. márc. 11. 11:03
 1/8 anonim ***** válasza:
szuvas a fogad
2014. márc. 11. 13:27
 2/8 anonim ***** válasza:

Radix-gyoker, vagyis nincs a fognak koronaja

Extractio-fogeltavolitas

Caries-szuvassag

Nem akarlak bantani, de egyaltalan nem jelent jot, ha annyira szuvas a fogad, hogy mar koronaja sincs es el kell tavolitani

2014. márc. 11. 13:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Hú, köszi, most kicsit betojtam, mert 2 extractio is van írva a 2 alsó hatos foghoz, meg az egyik felsőhöz kérdőjelesen. Ha visúszamegyek kihúzatni muszàly pótoltatni? Vagy ha csak néha fájnak, ki kell egyáltalán húzni?
2014. márc. 11. 13:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Sajnos ki kell oket huzni, mert egyreszt gockent mas betegsegeket okozhatnak es ha begyullad nagyon fog fajni es a huzas meg fajdalmasabb lesz...a potlas kerdese kicsit nehezebb, mivel gondolom meg nagyon fiatal vagy, es sokban fugg az adott helyzettol, amit nem latunk...18 eves korod korul azert mindenkepp gondolkozz el rajta
2014. márc. 11. 15:04
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát 17 éves vagyok. Köszi a válaszokat, majd még meggondolom hogy visszamegyek-e de gondolom a csajok szemében azért elég gáz az elhanyagolt fogsor. Csak nem tudom jobb-e a foghiány.
2014. márc. 11. 16:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Fiú vagy lány vagy?
2014. márc. 11. 16:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Az elhanyagolt fogsor valóban gáz, de mielőtt kihúzatod őket, nézesd meg magándokival, ha megteheted, nem lehet megmenteni őket mégis esetleg.

Egy 6-os fog hiánya nem gond, nekem sincs meg egyik alsó hatosom se, ami engem illet, én 5-ig pótoltatnék, de azok még megvannak :)

2014. márc. 11. 18:41
 8/8 anonim ***** válasza:

///radix=gyökér, extr.=elvtávolítás, caries=szuvasodás///

Mennyire van szuvasodva? Fáj? Mert a 6-os fogakat, nem szokták csak úgy kikapni ha nincs nagy kiterjedésű caries vagy gyulladás, akkor csak be kell tömni. Ha nagyobb a szuvasodás, akkor lehet gyökérkezelni kell és még így évekig megmarad. A radix, az gyökér. Le van törve valamelyik fogad? Szóval szerintem menj el egy másik orvoshoz, mert nekem szuvas volt a fogam, pont a 6-os mind két oldalt a felszínén és oldalt is, mindkettő lyukat betömték. Ennek már jó pár éve...

2014. márc. 11. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!