Mit jelent az hogy radix, extr. , caries? Most voltunk szűrésen az osztállyal.

Radix-gyoker, vagyis nincs a fognak koronaja
Extractio-fogeltavolitas
Caries-szuvassag
Nem akarlak bantani, de egyaltalan nem jelent jot, ha annyira szuvas a fogad, hogy mar koronaja sincs es el kell tavolitani

Az elhanyagolt fogsor valóban gáz, de mielőtt kihúzatod őket, nézesd meg magándokival, ha megteheted, nem lehet megmenteni őket mégis esetleg.
Egy 6-os fog hiánya nem gond, nekem sincs meg egyik alsó hatosom se, ami engem illet, én 5-ig pótoltatnék, de azok még megvannak :)

///radix=gyökér, extr.=elvtávolítás, caries=szuvasodás///
Mennyire van szuvasodva? Fáj? Mert a 6-os fogakat, nem szokták csak úgy kikapni ha nincs nagy kiterjedésű caries vagy gyulladás, akkor csak be kell tömni. Ha nagyobb a szuvasodás, akkor lehet gyökérkezelni kell és még így évekig megmarad. A radix, az gyökér. Le van törve valamelyik fogad? Szóval szerintem menj el egy másik orvoshoz, mert nekem szuvas volt a fogam, pont a 6-os mind két oldalt a felszínén és oldalt is, mindkettő lyukat betömték. Ennek már jó pár éve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!