18 éves vagyok helye közel kisebb kihagyásokkal de 2 éve dohányzom aktivan, a számban pontosabban a nyelv alatt oldalán és a hátsó résznél kis átlátszó szemölcsök tömkelege alakult ki,amik nem fájnak.. Elmentem háziorvoshoz természetesen kb bele se nézett a számba felírt dolo gélt..
Már kevesebb mint 3 nap alatt a szemölcsök száma meg sokszorozódott és enyhe torok égést is érzek a nyelvem oldala kipirosodott...
inkább keress egy normális orvost aki meg is vizsgál. menj el fogorvoshoz is vagy börgyógyászhoz. valószinüleg valami fertözés. szájrák nem túl gyakori föleg nem 18 évesen és 2 v dohányzás után. sokkal kisebb rá aze sély mitn csomó más fertözésre. Afta is simán eltud igy fertözödni. Minél elöbb menj orvoshoz hogy ne terjedjen végig a nyelöcsöveden....
2014. máj. 15. 15:48
2/19 anonim válasza:
Igen, sürgősen menj el egy orvos, mert a rák elsődleges gyógyítás módja az elrákosodott szövetek kimetszése.
Gondolom nem akarod elveszíteni a nyelved vagy az állkapcsod, bár a nyelvednek búcsút inthetsz szerintem.
Egy ismerősömnek volt szájrákja, dohányzott sokáig, ő megúszta azzal, hogy egy darabot kivágták az alsó állkapcsából és szétsugarazták, kemózták.
De sokszor az egész alsó állkapcsot amputálják...a pótlását nem tudom, hogy oldják meg.
2014. máj. 15. 15:49
3/19 anonim válasza:
Menj el fogorvoshoz, mujtasd meg neki, ha már a háziorvos bele sem nézett a szádba. Ez lehet valamilyen fertőzés is, ha ilyen gyorsan terjed, nem kell mindjárt rákra gondolni.
2014. máj. 15. 15:52
4/19 A kérdező kommentje:
Sokáig szedtem Tetracyclint is pattanásokra most fogyott el majd nem egy hete a tünetek megjelenése előtt,ennek elvileg lehet száj nyálkahártya gyulladás a mellékhatása .. ?
2014. máj. 15. 16:00
5/19 anonim válasza:
Igen, benne van a gyógyszer tájékoztatójában, a nagyon gyakori mellékhatásoknál, hogy a száj és a nyelv nyálkahártyájának gyulladása. Ezek szerint még attól is lehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!