A fogaim sajnos felul nagyon rosszak es 9fogamat sajnos ki kell huzni, viszont en nem akarom kulon-kulon huzatni oket, mert ugyan a huzas fajdalmait meg kibirnam, viszont nekem 24-36oran keresztul verzik foghuzas utan, amit 9x vegigkinlodni nem szeretmek. Tudom, nem most kene csinaltatni a fogaimat, amikor mar csak huzni lehet. Legjobb lenne, ha egyszerre kihuznak az osszeset, de van erre valmi lehetoseg?
Hármat talán kihúznak egyszerre ha nagyon ragaszkodsz hozzá. De tuti nincs más lehetőség? Ez valami falusi állami fogászat? Mert ma már szinte mindent meg lehet menteni.
2016. jún. 20. 15:44
2/8 H.Patrik20 válasza:
A mi orvosunk 1 kezelesnel 1 fogat huz ki. Szoval hosszadalmas folyamat igen. De ha egyszerre kihuza, hogy fogsz enni, meg inni se tudnal.. Tul sok lenne.. Szerintem max 2-ot huz ki egy kezelesnel tobbet nem!!
2016. jún. 20. 15:47
3/8 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat, olyanra gondoltam meg, hogy esetleg mutettel sem lenne ez megoldhato, altatasban, vagy ilyenre nincs lehetoseg?
2016. jún. 20. 16:03
4/8 anonim válasza:
@3: nem maga a húzás a necces, hanem hogy ez egy hatalmas sokk (lenne) a szervezetnek, csontosodnia kell a fogak helyének stb, meg ugye lehetnek komplikációk is.
2016. jún. 20. 16:19
5/8 anonim válasza:
Rengeteg a 9, másodvéleményt kértél pl magándokitól akiknek céljuk a megmentés? Gyökérkezelés, csap, korona, sok a lehetőség ennél még! Azt a 9-et pótolni is kell amúgy híddal, implantátummal! Különben bedőlnek, eldeformálódnak, sokkal nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mert pótolni akarják az elvesztetteket!
Max 3 amúgy egyszerre és csak akkor ha egy oldalon van, hisz az egészet nem érzéstelenítheti el, altatásban sem oldható meg. Itt nem csak a húzás a gond hogy nem lehet ennyit érzésteleníteni, hanem hogy utána nincs használható rész a szádban amivel ehetsz és maga a foghúzás egy csonkolás és egy is épp elég meló a szervezetnek, 3 a max amivel megbirkózik egy időben. 9 esetében nem tudod elkerülni hogy belemenjen bármi a sebbe és lényegesen lassabb lenne az amúgy is 3-4hetes gyógyulás.. Főleg ha vérzik sokáig. Cukrod rendben van? Akkor szokott ilyen előfordulni hogy vérzik, mert a szivárgás az előfordulhat de a rendes vérzés az lassú sebgyógyulásra utal ami mögött van valami!
2016. jún. 20. 17:24
6/8 anonim válasza:
szájsebészeten a standard max az "állkapcsonként azonos oldalon 2", tehát összesen 4 db.
2016. jún. 20. 18:50
7/8 anonim válasza:
Az én fogaimat rohadt nehéz kihúzni,de van akinek szinte egy mozdulattal kijön.Nagyon nem mindegy,hogy te melyik eset vagy és az orvoson is sok múlik.
2016. jún. 21. 00:19
8/8 A kérdező kommentje:
A huzassal nincs problema, hamar megszokott lenni,van amikor fajni sem szokott, de utana sokaig verzik, ezt mar mondtam a fogorvosomnak is es tett bele valamit, de ugyanugy verzett sokaog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!