Mivel utitek el a karantent ha semmi bajotok csak pozitivak vagytok?
Ha megvan a saját térfeled, és nem egy zsebkendőnyi kis terület, oda szerintem kimehetsz. A szomszéd tudjon róla, hogy koronás vagy, ill. ha ő kint van, ne menj közel a határvonalhoz (ezért írtam, hogy ne zsebkendőnyi terület legyen).
Amúgy nálunk mindkét szomszéd felé drótkerítés van, amin persze ugyanúgy átmenne a fertőzött, kilélegzett levegő, mintha semmi se lenne. Meg a kapu felé is ilyen nyitott a kerítés. Szóval, amikor utcáról beszélgettem valakivel, jó 10 méterrel hátrébb álltam, hogy véletlenül se okozzak bajt. A szomszéd nénivel is úgy beszélgettem, hogy egymástól 10-15 méterre voltunk. Nem is kapta el.
A régi vírusnál az volt a szabály, hogy fertőzött emberhez másfél méternél közelebb 15 percnél többet tartózkodni maszk nélkül, ez a fertőzésveszélyes. Ez azért elég enyhe megkötés.
Ez a brit mutáns persze jobban fertőz, erre nem tudok időt és távolságot mondani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!