Pszichiátert zavarja ha bejelöli facebookon vagy iwiw-en a betege?
Ha nem örül egy orvos, hogy a betege bejelöli, akkor mégis mi a fxsznak rakja fel magát az iwiw-be.
Ha annyira vigyáz a magánéletére, akkor ne rakosgassa fel az eredményeit (gyerek, feleség, ház, hajó stb) az internetre.
Én bejelölném, ha nem tetszik neki, akkor lépjen ki a közösségi fórumból.
Még ilyet. Még én gondolkodjak azon, hogy az orvosnak tetszik-e? Szép kis emberbarát mondhatom.
Jogászt láttam már hogy visszaigazolta az ügyfeleit.
Annak nem büdös az ügyfél, csak az orvosnak a beteg?
Bezzeg, amikor fizet vki az orvosnak, az nem büdös, csak az iwiw-ben felvállalni az ismerettséget?
Nekem is sok orvos ismerősöm van, de azt nem tudom betegeket visszajelölnek-e, feltettem ugyanezt a kérdést,sima orvososba is, de arra alig válaszoltak azért tettem fel így is, mert a lényeg ugyanaz.
Én bejelöltem sok orvos ismerősömet, akik az orvosaim voltak, de alapból is sok orvost ismerek, csak eszembe jutott ez a kérdés egyiket se kérdeztem még meg.
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__9323..
A titoktartás miatt sem túl célszerű a betegeinket visszajelölgetni. Hiszen akkor publikus lehet, hogy ki jár hozzánk. Ennek ellenére, ha valaki engem bejelöl, akkor mindig visszajelölöm. A facebookon viszont nem tarom szerencsésnek a chatelést a betegekkel. Az egy más minőségű kapcsolat, mint az orvos beteg. Ez nem azt jelenti, hogy az orvos a beteg felett áll, hanem azt, hogyha bratyizós szintre hozok egy pszichoterápiás kapcsolatot, akkor annak a hatékonysága messzemenőleg romolhat. Ezt laikusként lehet, hogy nehéz megérteni, de aki tanult egy kis pszichodinamikát az érti mire gondolok. Ha valakivel a terápiát befejezem, mert meggyógyult, akkor utána semmi akadálya a baráti viszonynak sem.
Valaki írta, hogy a pszichológus más mint a pszichiáter a kapcsolat szempontjából. Ez nem igaz így, mert a pszichológus is vezet pszichoterápiát a beteggel (sőt inkább ő az, aki vezet), tehát kapcsolatuk szintén szakmai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!