Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Egészség » Nők egészsége

A kérdés

Milyen vizsgálatokra számíthatók Szegeden az endokrinológián?

Nem lett jó az eredményem.Pajzsmirigyet nézztek meg hormonokat.Nem nagyon értem az eredményt de ha bekell feküdnöm akkor bisztos,hogy van valami gond.Valakivel volt már ilyen?Meddig kell ott maradnom kb?Mire számithatók?Kicsit félek.

 2009. ápr. 10. 11:51  Privát üzenet  

A válaszok
Be kell feküdnöd? Én is pajzsmirígy beteg vagyok, de nekem nem kellett soha. Voltam már többször UH-n és vérvételen. Van akinek biopsziát csinálnak. Nem mondtak semmit? Milyen eredményed lett? Mi lett a rossz? De nem műtét lesz ugye?

A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/4Időpont 2009. ápr. 10. 11:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Nem hinném,hogy műtét.Nem mondtak semmit.Ma kaptam meg az eredményt és annyi lett ráírva,hogy osztályra felvétel 15-én.Akkor kell mennem Szegedre és bekell feküdnőm.Lehet,hogy azért kell ott maradnom mert Bajai vagyok és kell még kivizsgálások.Nem tudok kiigazodni a papiron.

Pajzsmirigy betegség,k.m.n

Mestruációs ciklus:luteális f.

Androszténdion(4Dion) 10.1 nmol/I

DHEA 37.5 nmol/I

Prolaktin 177 mIU/L

Progeszteron 3.0 nmol/L

Tesztoszteron:3.08 M nmol/L

SHBG:55.6 nmol/L

Dehidroepiandroszteron-szulfát 11.84 M umol/L

Cortisol:579 nmol/L


Referencia tartomány:

7-10 óra között 171-536 nmol/L

16-20 óra között 64-327 nmol/L


Ez lett az eredmény de nem értem.



# 2/4Időpont 2009. ápr. 10. 12:24 Privát üzenet
Tök kínai, bocsi. Én esetleg a pajzs funkiókat ismerem valamennyire (TSH, T4, T3, anti TPO). De neked olyan értékeid is vannak, hogy én nem ismerem ezeket. Labor papírt nem kaptál? Amin az eredmnéy van, azon rajta vannak a határértékek is. Abból megtudhatod, hogy mi az ami eltér. Írd meg, hogy meg van-e!

A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/4Időpont 2009. ápr. 14. 21:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

A határértékek:

Androszténdion:1,9-8,9 nő

DHEA:7,9-24,8 nő


Prolaktin:102-496

Progeszteron nincs semmi írva csak a doktornő lefelé nyilat csinált.

Tesztoszteron:<2,86

SHBG:26,1-110,0

Dehidroepiandroszteron-szulfát:4,02-11,00

Cortisol:nincs semmi írva.



# 4/4Időpont 2009. ápr. 14. 21:49 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Milyen vizsgálatot végeznek, a nőgyógyászati endokrinológián?
Debreceni női klinikán az endokrinologián mikor rendel dr. Jakab Attila? Sürgős neten nem találtam meg!
Pécs-nőgyógyászati klinika! Mikor van endokrinológián rendelés?
PCO megállapítására milyen vizsgálatokra, laborra van szükség?
Csütörtökön megyek endokrinológushoz. Milyen vizsgálatokra számítsak ott?
Endokrinologián jártál a 16. kerületben már? Milyen az orvos? Egyáltalán hogy zajlik egy endokrinologiai vizsgálat?

Kérdések az Egészség rovatbólKérdések a Nők egészsége rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!