Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogy győzzem le a menstruáció...

Hogy győzzem le a menstruáció előtti idegbetegséget? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Érzékeny vagyok a külsőleg bevitt hormonokra elég durván (2tabletta fogamzásgátló beszedése után az ügyeleten kötöttem ki régebben, orvosi vizsgálat után megtiltotta a hormontartalmú készítmények használatát nekem), a belső hormonokra különösképp: szétvet az ideg menstruáció előtt, ok nélkül duzzogok, hisztizek, dúlok-fúlok, vőlegényem sírva fakadt múlt héten, odáig fajult. Megbeszéltünk valamit, amihez aztán nem volt kedvem, ő nagyon várta, én meg lemondtam neki. Kérlelt szépen, sok ideig, én meg hisztiztem egyet. Tudom ilyenkor, hogy a megjövés az oka, ezt gyorsan neki is mondom mindig, hogy ma zizi leszek, mert meg fog jönni. Minden hónapban eltervezem, hogy tudatosan teszek ez ellen, erős leszek, ha érzem, hogy a hormonok miatt megőrülök, akkor elszámolok 10-ig, semmiképp se sértem meg a párom. Utánanéztem, milyen ételekkel lehetne ezt a helyzetet megelőzni, én állandóan olyanokat eszek, mégis idegbajos vagyok megjövés előtt. Ebben a hónapban se sikerült önkontrollt gyakorolnom mint ahogy meséltem. Párom szipogás közben szóvá is tette, hogy miért vagyok mindig idegbajos menzesz előtt. Ne szidjátok a vőlegényem, nem egy anyám asszony katonája, de annyira megbántottam, hogy jogos volt az elérzékenyülése. A kérdésem: ti is ideggyengék vagytok mielőtt megjönne? Van erre valami csodamódszer? Következő hónapban ismét megfogadom, hogy önkontrollt gyakorolva teszek a kiborulás ellen, de igazából hónapról hónapra megfogadom, és soha nem sikerül betartani :/ Segítség...
2014. máj. 13. 20:27
 1/5 anonim ***** válasza:
szexel
2014. máj. 13. 20:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem, nem volt jogos, ha tudja, hogy idegbajos vagy, akkor nem kell felvenni, vagy terelné a figyelmedet, nem ő is elbőgi magát... pfff.

Amúgy nyugiteán gondolkodtál?

2014. máj. 13. 21:04
 3/5 A kérdező kommentje:
mindkét válaszolónak köszönöm! második, pont van nyugiteám a vizsgaidőszakra, legközelebb inni fogok előtte
2014. máj. 13. 21:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is hasonlóan ideges voltam mensi előtti napon és aznap mikor megjött, de tudtam kezelni, hát megtanultam a másfél éves kisfiam mellett.:) Most meg fog.gátlót szedek (bár nehéz szívvel kezdtem neki) és most ez megszűnt.

Mondjuk lehet megoldás lehet erre a magnézim.. Én terhesség alatt szedtem és kiegyensúlyozottabb voltam, mint előtte vagy utána bármikor, pedig napi 2 doboz cigiről kellett lemondanom.

2014. máj. 14. 11:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Sok önuralommal! Ha nagyon elfajul, akkor menj pszichiáterhez, vagy neurológushoz, adnak gyógyszert a hangulatingadozásra. A környezetre, iskolára, munkára is gondolni kell! Nem lehet szabadon viselkedni csak azért, mert menstruálni fogsz!
2014. máj. 14. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!