Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüveg felírás?

Szemüveg felírás?

Figyelt kérdés

Tervezek elmenni a kerületi SZTK-ba, mert szerintem romlott a szemem. (Szemüveges vagyok régóta.)

A honlap azt írja, nem kell beutaló, se előjegyzés, kicsivel lejjebb pedig, hogy szemüveg felírása csak előjegyzésre történik.

De ha elolvastatják a kis táblát, csak rajta lesz a végén a papíron, hogy hanyas dioptria kell, nem?

2018. júl. 21. 14:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Időpont kérés és rajta lesz a papíron, hogy milyen a szemed.
2018. júl. 21. 14:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Megcsinálják a vizsgálatokat az optikusok is a boltban és akkor nem kell időpontra várnod.
2018. júl. 21. 15:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Így van, én is megcsináltattam az Ofotértban, a szemvizsgálat ingyenes. Nem tudom felétek hogy van, de nálunk hónapokat kell várni az sztk-ban egy szemvizsgálatra, beutaló nem kell, de időontot kell kérni.
2018. júl. 21. 17:27
 4/4 A kérdező kommentje:

Hmm. Hát eddig mindig időpont nélkül mentem, szinte minden évben januárban, mert nekem a náthától mindig kötőhártya gyulladásom van, és akkor ugye belefújnak, megnézetik a kis fenyőfát a távolban, a doki meg belekukucskál, ami a magasvérnyomás miatt kell.

Eddig a Vision Expresszbe jártam, de most kinéztem az Ametiszt Optikát a Lurdy-ban. Szívesen mennék ilyen helyre, az lenne a legegyszerűbb, csak félek, hogy aki ott megnézi a szemem, az nem ért annyira a dolgokhoz. Vagy két évig vaksiztam szemüvegben, mert romlott a szemem, de nem akartak a Vision-ben erősebb szemüveget adni, mert akkor "fájni fog a fejem". (Így is fájt, mert folyton hunyorogtam.)

Végül nagy nehezen kaptam 0.75-el erősebb szemüveget. Úgyhogy félek, hogy elpazarlok pénzt arra, hogy valaki azt mondja, nem kell erősebb szemüveg, hiába látok elmosódva.

2018. júl. 21. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!