Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit jelent a 444,777,888?

Sylvain kérdése:

Mit jelent a 444,777,888?

Figyelt kérdés
Ezek magyarországi online hírportáloknak a nevei Mit jelentenek ezek? Nem hiszem, hogy azt mondták: legyen ez a neve a hírportálunknak, mert olyan jól hangzik. Tehát mi a jelentése ezen számoknak?

2020. márc. 24. 12:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Semmi. Az egyik elkezdte, a többi majmolja.
2020. márc. 24. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Azért nem annyira semmi, mind mögött lehetnek indokok és célok, mert egy brandet jól kell tervezni és csinálni, hogy fennmaradjon.


A netes szlengben a 444-nek van jelentése, véletlenül akkor írták le, mikor valamilyen nyomatékosító mondathoz több felkiáltójelet akartad írni, de hamar elengedték a Shift-et. (eredménye: !!!!4!). Ezt figurázzák ki azok, akik szándékosan írják rosszul, ez egy mém (anglul the "!1 phenomenom, mivel ott más billentyűn van a felkiáltójel):

[link]

A 444-nek a logója is erre reflektál(hat): !!!444!!!


A többi oldal pedig mára 444 mintájára jött létre. A 888 kicsit olyan, mintha rátromfolna a másikra, hogy az bezzeg kétszer annyi. Van egy kis kikacsintás szintén az átvitt értelemnél, hiszen a náciknál a 88-as szám jelentése a "heil hitler", a háromnyolcas hírportál pedig kellően szélsőséges ehhez. Ők is bármit választhattak volna, nyilván tudatos a 8-as használata.


A 777 pedig valószínűleg a már bejáratott formátumhoz nyúlt, miután ketten is sikeresen beindították a maguk verzióját. Önmagában ilyen oldal amúgy nincs, legalábbis az origóra dob át.

2020. márc. 24. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát, nem kell valami frappáns egyéb néven gondolkodni, csak ugyanaz a szám háromszor, azt' könnyen megjegyzed. (Én nem tudom, de akár ez is közrejátszhatott)
2020. ápr. 10. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!