Alkoholra gyógyszer?

válasza:

válasza:Igazából érzésben jó, mert erősítik egymást. Jobban érzed mint a piát (szédölgés stb) és mind a gyógyszert (oldottság stv).
Viszont mindkettő lassítja a légzést, és együttesen légzésdeprimáló hatású. Vagyis elalszol és nem biztos hogy felébredsz, mert álmodban elfelejtesz levegőt venni. Persze a halálos mérgezés esélye kb 1:200 de azért van rá esély. Ezért mondják hogy veszélyes, mert ez is benne van a pakliban...

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Minden orvosság használati útmutatójában benne van, hogy milyen étellel-itallal fogyasztható együtt, vagy alkohol fogyasztása az orvosságszedés (kúra) idejére nem ajánlott, esetleg tilos.
Pl. az alkohol segíti a bevett magnéziumtabletta kiürítését a szervezetből, mielőtt kifejtené hatását a magnézium, ezért csak kb. 3 óra múlva szabad alkoholt inni rá. Ha evés előtt ittál alkoholt, akkor annak elégetése után (ez más-más a sörnél, bornál, pálinkánál) szabad a tablettát bevenni. Magam is szedek fenntartó adagként Mg-tablettát, tehát tájékozott vagyok orvosok által.

válasza:

válasza:Olvasd el az első mondatomat is, ne csak a magnéziumosat.
Egyébként: van orvosság, amit akár alkoholos itallal is bevehetsz, viszont van olyan orvosság, amihez tilos a gyógyítás ideje alatt szeszt fogyasztani. Aztán vannak a köztes esetek, amilyen pl. a magnéziumos orvosság.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Tini koromban sokat mentünk bulizni és semmi probléma nem volt ezekkel. Az utóbbi másfél évben viszont a szervezetem nem képes tolerálni ezeket a szereket. Egy korsó sör után már félrebeszélek, ha egynél kicsit többet iszom már be is rúgok. Elszívok egy szál...
Kb 3-4 kispoharas meggysört ittam meg!
Van erről valakinek tapasztalata?
Ha este berúgok, és nem akarom hogy másnap fájjon a fejem, így beveszek egy fájdalomcsillapítót annak van valami hatása?
Vélemények? Nagyon innék, de nem mennék vissza a pszichiátriára. :D
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!