Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tudnék ilyenkor tenni?

Mit tudnék ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés
Már hetek óta nem alszom jól és édesanyukám már azon gondolkodik, hogy nyugtatót (Valeriana night forte) vesz nekem, hogy ne legyek vagy olyan mint valami élőhalott vagy ne legyek hisztis. És kérlek hanyagoljuk az olyanokat, hogy "csukd be a szemed és sikerülni fog."

febr. 27. 17:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Bevenni a nyugtatót.
febr. 27. 17:34
 2/11 anonim ***** válasza:
72%

Menj el a háziorvosodhoz, és mondd el neki a panaszaid. Vagy felír neked rendes nyugtatót/altatót/szorongásoldót... stb. vagy továbbirányít pszichiáterhez, aki ugyanezt fogja tenni, csak nagyobb szakértelemmel választ megfelelő gyógyszert.

Ez nem gáz, alváshoz kis adagot írnak fel. Viszont ha jó orvosod van, akkor meg is fogja kérdezni, hogy mi miatt nem tudsz aludni, mi okozza ezt, és hogy ezt kellene leginkább megoldani, mert a te problémád nem az, hogy nem tudsz aludni, hanem az ami miatt nem tudsz aludni.

Ezen pedig leginkább életmód váltás, pszichológus, vagy saját magad tudsz segíteni.

Lehet kísérletezni Valerianaval, akár az is beválhat, de ezek a vény nélkül kapható nyugtatók nagyon kis mennyiségű gyógynövénykivonatot tartalmazna, és leginkább placeboként hatnak, ha hatnak. A rendes nyugtatónak pedig az a hátránya, hogy könnyen rászokhatsz, ezért ha el is kezded a szedését, akkor ne felejtsd el, hogy nem örökké akarod szedni.

febr. 27. 17:39
 3/11 anonim ***** válasza:
70%

Melatonint próbáld ki.

Ha nem szeretnél bogyót sportolj fáraszd le magad.

Este hat után ne egyél,keveset telefonozz elalvás előtt.

febr. 27. 17:48
 4/11 XXXBalazs ***** válasza:
30%
Én is a melatonint ajánlom. A Valeriana ilyen gyógynövényes vacak, semmit nem ér.
febr. 27. 19:36
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
#4 az megvan, ugye, hogy a valeriana (macskagyoker) klinikailag igazolt hatasu alvassegito hatoanyagot tartalmaz? A hatasa lassan alakul ki (2-4 het), de kevesbe addiktiv mint a tobbi nyugtato. Inkabb ezt szedje a kerdezo mint a xanaxot...
febr. 27. 20:33
 6/11 anonim ***** válasza:
60%
Orvoshoz kell menni, a vény nélküli szarok semmit nem érnek.
febr. 27. 21:28
 7/11 Sperlock ***** válasza:
100%
Kérdés: miért nem tudsz aludni, mi lehet ennek az oka? Történt valami, ami felzaklatott? Szorongsz? Ha igen, akkor első körben annak az okát kéne megfejteni és megoldani, nem a gyógyszerekhez fordulni. Másodsorban, a melatonin és a különféle macskagyökér-kivonatok nem nyugtatók, de segíthetnek az elalvásban, nem okoznak függőséget és nem ördögtől való egyik sem. Viszont az orvos által rendelt vényköteles nyugtatók (benzodiazepinek, barbiturátok, opioidok) súlyos lelki és fizikai függőséget okozhatnak, és amíg nem vagy agresszív elmebeteg, addig azokat nem kéne kipróbálnod.
febr. 27. 21:56
 8/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat <3
febr. 28. 11:24
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, énnekem is hasonló kérdéseim vannak feléd, mint 7-esnek.

Ugyanis, ha nem a probléma gyökerét kezeled megfelelő módszerrel, annak az lesz az eredménye, hogy az igazi baj a szőnyeg alá lesz söpörve, a tested, elméd haldokolni fog a minőségi alvás hiányától.

Bogyókat szedhetsz ugyan... De az csak a tünetet átmenetileg elnyomja. Nem megoldja, csak elnyomja. Aztán egyre keményebb gyógyszerek, nagyobb dózisok követik, mert nem hat a megszokott gyógyszer.

Akár gyógyszerimmunitás, gyógyszerfüggőség is kialakulhat.

Szóval, ha nekünk nem is fejtegeted ki, mi lehet a gond, legalább önmagadnak tedd meg Magadért és egészségedért!

Ok vagy okok, bármi/bármik lehetnek. A szimpla stressztől egészen a még nem felismert NeuroDivergens problémákig. Pl mindennapi túlterhelődésig.

Tudnék erről mesélni, mit szívtam 30 éven át totál félrediagnosztizálás miatt.

Bp-n van alvás kivizsgálásra lehetőség SOTE-n is. Keresd fel őket vagy másik hasonló helyet, ahol tudnak igazi segítséget adni.

A gyógyszer ideiglenesen jó csak, ne szokj rá.

A valeriána, azaz macskagyökér nem vacak, főleg, ha tömör por formában van fogyasztva és az illető szervezete normálisan működik, vagy akár nincs durvább gyógyszereknek kitéve.

Ez olyan, mint amikor az ember elengedi az ízfokozós, durván fűszerezett dolgokat és még a legegyszerűbb alapanyagok ízét is ismét rendesen érzi. Mint pl víz, gyümölcs, zöldség, rizs...

Meg vannak, akiknek más növények, hatóanyagok hatnak.

Nekem a koffein tabletta sem csinál semmit. Megjegyzem: életemben 2x ittam néhány kicsi korty kávét, vagyis szervezetem teljesen el van szeparálva tőle. Mégse hat.

Viszont a házi forrócsoki, amit csináltam s ittam, az 2 napig brutálisan kipörgette a szívem, rosszúl voltam. Kiderült, hogy a kakaó teobrominja tette ezt velem.

Szóval igen, megesik, hogy más folgok hatnak, nem a szokásos köztudatba beépült dolgok, mint pl kávé, vagy a fent említett valeriána.

Sok sikert a problémád felfejtéséhez s annak megoldásához.

Jobb mielőbb szembenézni a tényekkel, mint menekülni, ami lassan, de tönkre tesz.

febr. 28. 19:13
 10/11 anonim válasza:
0%
Hisztire van egy jó ötletem😇
febr. 28. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!