Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Érdemes-e munkaügyi bíróságra...

Érdemes-e munkaügyi bíróságra fordulni az alábbiak miatt?

Figyelt kérdés
Ugy volt az egesz tortenet hogy reggel az oltozonel talalkoztam az ejszakas muszak koordinátorával, es kérte hogy irjam a kieso idot a tablazatban, ami nem teljesitmenyes tevekenyseg, megkerdeztem tole, mi szamit kieso idonek. Mondott par dolgot amit elfelejtettem semmilyen irasos dokumentumot nem kaptam rola, es reggel 8 orakor megjelent a maister kerte hogy írjam a tablazatot, o elmondta hogy írni kell hogy mikor nem vagyok a gepnel, beleertve a mosdo hasznalatot, gephibakat,etkezest,tekercscseret, mikor hany percet megyunk el vízért, stb... oszinten szolva nem tetszett. Ugy gondolom hogy ez megalazo plane a mosdo hasznalat percre pontos leirasa, (ezt nem tudom bizonyitani hogy ezt kertek, de írásban sem kaptam semmilyen felvilagositast rola) mondtam a maisternek hogy nem fogom írni szoljon az uzemvezetonek, es utana odajott az uzemvezeto es koszontunk egymasnak, (itt mar kicsit feszult voltam) mondta hogy toltsem a tablazatot legyszives, mondtam hogy nem toltom, erre ő de fogod mert ha nem toltod sulyos kovetkezmenye lesz, mire en, (itt mar nagyon feszult voltam ) mondtam neki hogy engem ne fenyegessél, kit erdekel a sulyos kovetkezmeny, megyek haza innen. Mire ő: én nem fenyegetlek, menjel! Tudod te kivel beszelsz? Mire én: Mert ki vagy te?.... heves vita alakult ki kozottunk, Mentségemre szóljon feszult voltam nagyon. Ezek alapjan probaltam a vegen beszelni ebben a helyzetben az igazgatohelyetessel, elmondtam neki a problémam, es mondtam hogy mar nem szeretnék ott dolgozni így, (nagyon feszult voltam) es ő is mondta hogy ennek sulyos kovetkezmenye lesz hogy megtagadtad a munkát, es mondtam neki jo. Eljottem hazaindultam es felhívtam az orvosom akinek elmondtam hogy nagyon feszult vagyok nem vagyok kepes igy dolgozni, meg kiutesek is vannak a hátamon amelyek folyamatosan viszketnek es felvett táppénzre,kuldtem smst az uzemvezetonek hogy tappenzen vagyok. hetfon pedig dokihoz elmentem, Es penteken megkaptam a táppénzes papíromat.De időközben azonnali hatállyal kirugtak 3 indokkal, megtagadtam a munkám, tiszteletlen voltam a felettesemmel ( kolcsonos hangvetel volt egyebkent) illetve elhagytam a munkahelyem indokolatlanul, erdemes-e tovabb vinni az ugyet?

tegnap 23:36
 1/3 anonim ***** válasza:
A tiszteletlenség véleményes dolog, a másik kettő tény, amiért tényleg azonnali hatállyal kirúghatnak. Milyen jogot akarsz érvényesíteni, vagy sérelmet rendezni? Begőzöltél és rossz döntést hoztál, de azt te csináltad és nem ők. Messze nem vagy nyertes helyzetben, bíróságra elvileg olyan dolgokért szokás menni, ahol bizonyíthatóan törvényellenes dolog sértettje vagy, ez a történetből nem tűnik ki (sőt, én megnézném a szerződést, hogy ezért esetleg még téged szankcionálhatnak, ha a munka megtagadása valamilyen termeléskieséses kárt okozott, ha miattad leállt valami gép vagy folyamat - én tuti betennék egy ilyet, hogy munkaidőben ne vergődjön senki, mert vagy ne jöjjön be, vagy majd műszak végén felmondhat).
ma 00:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Mégis mire fel mennél bíróságra?

Ráadásul fel is mondtál szóban, akkor mi a problémád? Ezt akartad...

ma 01:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Esélytelen.

De mégis, ha lenne is esélyed, akkor mit szeretnél elérni?

ma 03:06

Kapcsolódó kérdések:

Vigyem bíroságra? Jogi segítséget?

Munkahelyi zaklatásról illetve öltöző területen lévő kamerákról lenne szó főleg. Nem rég észre vettem, hogy az öltöző részen is van kamera ami jól lát minket, hozzá teszem lenne rendes öltözőnk de a közvetlen felettesünk nem engedi használni, jobban preferálja ha az...

Ha levélben vagy e-mailben teszek panaszt a Munkaügyi Felügylőségnél, akkor kötelesek kivizsgálni, mert telefonon mindig tovább küldenek a Munkaügyi Bíróságra?

Januárban dolgoztam egy cégnek, januárban nem fizették ki a munkabérem, februártól az igaz, hogy már ténylegesen nem dolgoztam mindig csak igérgették, hogy ekkor meg akkor lesz munka, de viszont se felmondást, se egyéb kilépő papírt nem kaptam, így elvileg kijárna az...

Munkaügyi bíróságra milyen bizonyítékokkal lehet menni?

Tud valaki konkrét esetről? Adott munkahely ott csal, ahol csak lehet, de hogyan lehet ezt bizonyítani? Ne azt írjátok, hogy csak mondjak fel és kész, ez tiszta sor, de a kérdés leginkább elméleti, csak mert szóba került valakivel, de a hangfelvétel volt az egyetlen...

Szerintetek elmenjek a NAV-hoz vagy a munkaügyi bíróságra, vagy ne?

Dolgozok egy helyen, ahol érdekes dolgok vannak. - Szabadságot nem fizetnek, havonta adnak 2 napra (ha kérsz, ha nem) 6 ezer ft-ot. - a bérpapír amit kapunk közel sincs a valósághoz, rajta van egy feltüntetett összeg, ami valószínűleg a minimálbér, mert azzal...

Mit érdemes tudni,mielőtt munkaügyi bíróságra megyek?

Ha már megvannak a tanúim,érdekelne hogy mi a következő lépés.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!