Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A száraz bor miért száraz?

A száraz bor miért száraz?

Figyelt kérdés
Egy buliban megkérdezték tőlem, hogy milyen bort kérek. Erre én megkérdeztem, hogy milyen van. Erre a csávó elkezdte sorolni a borokat és mikor mondta, hogy száraz bor én meg megkérdeztem, hogy azt hogy mikor az egy fojadék és a fojadékok az esetek többségében nedvesek akkor kiröhögött. Mitől száraz?

2018. jún. 25. 20:55
 1/2 Mojjo ***** válasza:

Attól, hogy alacsony a cukortartalma.

Cukortartalom szerint a borok lehetnek szárazak, félszárazak, félédesek, meg édesek. A szárazban lehet, hogy nincs semennyi cukor, de abszolút maximum is csak 9g lehet benne literenként. Összehasonlításként egy átlag üdítőben 90-110g van literenként.

2018. jún. 25. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Nincs megdönthetetlen magyarázat arra, miért a száraz az édes ellentétje az édesnek. Annyi biztos, hogy a fojadék nem folyik.


Természetesen nem a bor száraz, legfeljebb a pohár válik azzá.

Egy lehetséges magyarázat a fiatal, savanykás, fanyar bor fogyasztás után száraz érzetet ad a szájpadon.

Régen az újborok ilyenek voltak. Tárolni nem nagyon lehetett másképpen, mint hordókban. Abban viszont megédesedett, s a száraz érzet annál már nem jelentkezik.

De sokféle elképzelés van az eredetről.

Mindenesetre több kultúrában is száraz szóval illetik a nem édes alkoholos italokat (dry, sec, trocken stb.)

2018. jún. 26. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!