Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Valakiben megfogalmazodott...

Valakiben megfogalmazodott már az a kérdés hogy minek él?

Figyelt kérdés
Mi értelme élni mármint nem arra gondolok hogy meg kell halni vagy megölni magát hanem hogy van e értelme élni, és hogy mi értelme ennek az egésznek.

jún. 16. 00:11
 1/7 anonim válasza:
64%
Hogy élvezzük a létünket és másokat is boldoggá tegyünk. Ennyi.
jún. 16. 00:19
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Nincs semmi értelme.
jún. 16. 02:44
 3/7 anonim ***** válasza:
62%

A kérdés évezredek óta foglalkoztatja a gondolkodásra hajlamos embereket.

Nézz utána, mit jelentenek például a filozófia, filozófus kifejezések.

#1, #2: szövegértés! A kérdés nem az volt hogy minek élni (tehát a kérdező nem erre vár választ), hanem hogy eszébe jutott-e már másnak is ezen gondolkodni (amire egy egyszerű "igen" lenne a helyes, tömör válasz).

jún. 16. 07:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát ez jó sablon válasz lesz, de: életednek értelmét te határozod meg.

Ha nincs, akkor nincs és létezel.

Ha van, akkor meg úgy alakítod.

Nekem pl. nagyon mást jelent, mint a legtöbb embernek. Akiknek felvázoltam bőven kifejtve néhány óra alatt azok agya kb. kiégett.

Csak 2 ember tudta tartani a fonalat. Nos, velük vannak is terveim, közös céljaim.

Nagyon röviden sablonosan megfogalmazva: életem értelme a saját életem és személyiségem oly módon való kibontakoztatása, amit rengetegen nem tesznek meg, nem mernek, felszínes társadalmi normákban fulladoznak. Mindehhez pedig olyan környezetet, életkörülményeket, megválogatott társaságot kellett összehozni, hogy karrierben és szabad időben mindent élvezhessek.

Megjegyzem, még a végleges formája odébb van, ám önmagában a haladás ezen az úton felszabadító, számomra ez az érzés, fejlődés és folyamatos fejlesztés és annak megélése az élet értelme.

S nem könnyű, de bőven megéri mindazt az időt, beleölt munkát. Most is van egy vaskos kemény fal előttem, igyekszem áttörni. Talán az egyik legnehezebb, de mivel sok másik dolgot is érint, ha ez sikerül, annak következményei ezeken a szálakon kioldódnak és élvezhetem azokat.

Neked vannak olyan dolgok, amiket imádsz, élvezel, fejleszthetőek és akár egész életedre elkísérhetnek?

jún. 17. 09:14
 5/7 A kérdező kommentje:
4, ez érdekes hangzik, igen vannak ilyen dolgok
jún. 17. 09:31
 6/7 anonim válasza:
Igen, szerintem mindenkinek. De nem éri meg igazán ezen gondolkozni, élvezd az életed, mert nem tart örökké.
jún. 21. 12:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Nehéz élvezni az életet, ha bármi célt kitűzök magam elé, azt nem tudom megvalósítani. Csak sodródok az árral. Kezdem felvenni azt a mentalitást, hogy csak a mára gondolok, mert a holnap mindig rosszabb lesz. Pedig nekem is voltak terveim, de szó szerint minden kudarcba fulladt. Bele kell törődni abba, hogy keretek között élünk és muszáj megalázkodni és összeszorított állkapoccsal végigcsinálni mindent, amit a társadalom elvár tőlünk, hogy egyáltalán enni tudjunk hó végén. Nem mindenkinek jön össze az életében az, amit szeretne.
jún. 24. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

A kisfiam 21 hónapos és hát mostanában megfogalmazódik bennem hogy lehet hogy valami nem oké.. nem lehet lefoglalni,mondókázni vele vagy...

Még annyi hogy annyira hisztis is hogy vvágja magát földhöz,visít mint akit nyúznak ha valami nem úgy alakul ahogy ő azt szeretné..

Szép lányoknak mennyire megalázó az, ha egy ronda férfi bepróbálkozik náluk ?

Mit képzel ez a ronda nyomi kérdés is megfogalmazódik olyankor ?

Kinek hogy tetszett a 2023-as Tosca rendezés a Magyar Állami Operaházban ? A zene és az ének erősen különválik a rendező hagymázos álmaiban...

Az énekesek és zenészek minden tőlük telhetőt megtesznek. Maga a színpadi cselekmény azonban különálló és zagyva életet él. Hogy a színpad feletti szövegkijelzőt a 3. emeleten már nem lehet elolvasni, mert eltakarja egy fekete gyászlepedő, az primitív hiba. Hogy a Te...

Megfogalmazódott bennem egy kérdés, ha valaki közúti balesetet okoz, és nem történik személyi sérülés (+ meg tudnak állapodni a felek) ugyebár nem...

A kérdés az lenne, hogy a károkozó kap-e így büntetőpontot? Hiszen nyoma lesz a balesetnek (baleseti lap), viszont bírságot nem ír rendőr mivel nem lett hívva? Köszi előre is a válaszokat

1956os forradalomkor megfogalmazódottak a Párizsi békeszerződés felülvizsgálata?

Határ revízióra értem, az elcsatolt területek visszaszerzésére értem, diplomácia módszerekkel.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!