Valakiben megfogalmazodott már az a kérdés hogy minek él?

válasza:A kérdés évezredek óta foglalkoztatja a gondolkodásra hajlamos embereket.
Nézz utána, mit jelentenek például a filozófia, filozófus kifejezések.
#1, #2: szövegértés! A kérdés nem az volt hogy minek élni (tehát a kérdező nem erre vár választ), hanem hogy eszébe jutott-e már másnak is ezen gondolkodni (amire egy egyszerű "igen" lenne a helyes, tömör válasz).

válasza:Hát ez jó sablon válasz lesz, de: életednek értelmét te határozod meg.
Ha nincs, akkor nincs és létezel.
Ha van, akkor meg úgy alakítod.
Nekem pl. nagyon mást jelent, mint a legtöbb embernek. Akiknek felvázoltam bőven kifejtve néhány óra alatt azok agya kb. kiégett.
Csak 2 ember tudta tartani a fonalat. Nos, velük vannak is terveim, közös céljaim.
Nagyon röviden sablonosan megfogalmazva: életem értelme a saját életem és személyiségem oly módon való kibontakoztatása, amit rengetegen nem tesznek meg, nem mernek, felszínes társadalmi normákban fulladoznak. Mindehhez pedig olyan környezetet, életkörülményeket, megválogatott társaságot kellett összehozni, hogy karrierben és szabad időben mindent élvezhessek.
Megjegyzem, még a végleges formája odébb van, ám önmagában a haladás ezen az úton felszabadító, számomra ez az érzés, fejlődés és folyamatos fejlesztés és annak megélése az élet értelme.
S nem könnyű, de bőven megéri mindazt az időt, beleölt munkát. Most is van egy vaskos kemény fal előttem, igyekszem áttörni. Talán az egyik legnehezebb, de mivel sok másik dolgot is érint, ha ez sikerül, annak következményei ezeken a szálakon kioldódnak és élvezhetem azokat.
Neked vannak olyan dolgok, amiket imádsz, élvezel, fejleszthetőek és akár egész életedre elkísérhetnek?

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Még annyi hogy annyira hisztis is hogy vvágja magát földhöz,visít mint akit nyúznak ha valami nem úgy alakul ahogy ő azt szeretné..
Mit képzel ez a ronda nyomi kérdés is megfogalmazódik olyankor ?
Az énekesek és zenészek minden tőlük telhetőt megtesznek. Maga a színpadi cselekmény azonban különálló és zagyva életet él. Hogy a színpad feletti szövegkijelzőt a 3. emeleten már nem lehet elolvasni, mert eltakarja egy fekete gyászlepedő, az primitív hiba. Hogy a Te...
A kérdés az lenne, hogy a károkozó kap-e így büntetőpontot? Hiszen nyoma lesz a balesetnek (baleseti lap), viszont bírságot nem ír rendőr mivel nem lett hívva? Köszi előre is a válaszokat
Határ revízióra értem, az elcsatolt területek visszaszerzésére értem, diplomácia módszerekkel.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!