Tükörreflexes gépen van kijelzővédő fólia?
Első: "Miért lenne?" Ezt úgy írtad, mintha kötelezően tudnom kellett volna, hogy nincs. A kérdésemet azért tettem fel, mert nem tudtam, hogy van-e.. Nem pedig puszta időfecsérlés gyanánt. Mivel számomra nem volt hasznos ez az igen lekezelő, és bunkó válaszmód, ezért ne is várj pozitív értékelést. Most rendeltem az első ilyen gépem, ezért nem tudtam.. A kompaktomon volt, kíváncsi voltam, hogy ezekre is tesznek-e. Azért köszi a választ, de szebben is meg lehetett volna fogalmazni.
Második: köszönöm szépen. Rendeltem hozzá típushoz gyártott fóliát. Lesz táska is, de nem szeretném, ha a kijelző karcolódna, még véletlenül sem, évek múltán is legyen szép, tiszta kijelzője.
Jó, akkor leírom neked más szavakkal. Lehet, hogy van rajta egy fólia, ami szállítás közben védi, de ezt le kell szedned használat előtt. A klasszikus védőfólia, amit hazsnálat közben is rajta tartasz, nem képezi részét, ahogy semmilyen kijelzővel rendelkező készüléknek sem szerintem.
Továbbá felesleges is. Mint fentebb említettem, nem igazán éri semmilyen olyan hatás a kamerád kijelzőjét, amitől megvédené egy fólia. Ez nem telefon amit zsebre raksz, leejtesz, pofával lefelé teszel le.
Egyébként majd idővel rájössz, hogy vannak dolgok, amik sokkal jobban kopnak a fényképezőgépen: a gumi markolat, az objektívek gumi gyűrűi... Azokra is rendelj védőgumit. Meg, hogy a védőgumi ne kopjon, esetleg védőgumi-védő gumit is. Biztos ami biztos. (Semmi baja nem lesz a kijelzőnek.)
U.i.: teszek az értékelésedre.
Köszönöm, értem. Nem tudtam, hogy azokat csak azért teszik rá, hogy ne sérüljön szállítás közben, ugyanakkor semmi más jelentősége nincs. Nem kockáztatom meg, hogy elejtem, vagy valami hülye kiveri a kezemből, és megkarcoljam a gép kijelzőjét. Végülis több, mint 200.000 ft-t költöttem rá, hónapokig kuporgattam a pénzt rá, nem akarom, hogy karcos legyen :) Csak a kijelzőről van szó, de bízom benne, hogy nem fogom elejteni, vagy bármilyen más dolog nem fogja érni.
Köszönöm a válaszodat, látod, tudsz te korrekten is írni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!