Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mitől büdös az új klíma?

Mitől büdös az új klíma?

Figyelt kérdés
Most szereltek be egy teljesen uj klimat, samsungot, 2 hete kb. Swingbe rakom es jo hideg lebego jon belole, 24 fokon kb. Mikor hazaerek, tehat par ora mulva direktbe merolegesen allitom a lamellat es felnyomom 28 fokra kb. Tehat nem kapcsolom ki. Ekkor kicsit mintha leallna es egy ido utan kellemetlen budos szagot araszt. Ezutan kikapcsolom, mert elviselhetetlen. Mitol lehet ez?

2021. júl. 14. 14:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Amikor kikapcsolod felmelegszik a hőcserélő, a rajta lévő párával együtt. Ahogy "leolvad" a hőcserélő annak tud kellemetlen szaga lenni. Autóban is van ilyen illat.

Nincs benne olyan funkció, hogy kikapcsolás után járatja még a ventilátort, ezzel leszárítva az elpárologtatót?

2021. júl. 14. 15:12
 2/11 A kérdező kommentje:
Hat de nem kapcsolom ki. 24 fokrol swingrol atrakom 27re mondjuk es direkt meroleges lamennalra allitom. Ekkor nem fuj annyira, es nem is hideg a levego. 10-20 perc es elkezdodik a problema. Ha kikapcsolom teljesen es ujra be swingbe vagy direktbe, ugy semmi buz nincs. Mintha swingrol a 24 fokrol atrakva direktbe 28 fokra tortenne vmi.
2021. júl. 14. 15:15
 3/11 A kérdező kommentje:
Jah amugy edeskes a szag
2021. júl. 14. 15:16
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem kapcsolod ki, csak feljebb veszed ugye a kívánt hőfokot. Ezzel a kompresszor megáll, nem hűt tovább.

Próbáld ki, hogy csak 25-re teszed fel, akkor is meg fogja állítani a fűtést.

Próbálj reklamálni, ha most szerelték fel.

Esetleg átteheted fűtő üzemmódba, hátha a meleg fertőtleníti a lamellán lévő rossz szagot okozó gombát.

2021. júl. 14. 15:47
 5/11 anonim ***** válasza:

A büdös ilyenkor természetes még egy új klímánál is. Hűtéskor a hideg felületen (beltéri) lecsapódik a nedvesség. Amíg megy a klíma, szagtalan a dolog (illetve kifolyik kondenzvízként), ahogy viszont a megmaradó nedvesség felmelegszik és elpárolog, elkezdődik a probléma. De hát mitől melegedne fel, kezdene párologni és szagot árasztani, ha nem kapcsolod ki?

A magas hőfokra állítással pont lekapcsol a klíma (kültéri), így megszűnik a hűtés, viszont a beltéri megy tovább, keringeti a levegőt. Olyan, mint ha ventilátor módban menne. Szóval a magas hőfokra állítással megszűnik az aktív hűtés, a megmaradó ventilátorműködés miatt elkezd felmelegedni a nedves beltéri, ennek van büdös szaga.

Sokan minden használat után kiszáritják a klímát ventilátor módban járatva és rendszeresen "büdösítenek". Én csak hosszabb, több napos leállítás előtt, ha nem kell a hűtés, egyszerűen kikapcsolom a klímát, nem magasabb hőfokra veszem.

2021. júl. 14. 16:01
 6/11 A kérdező kommentje:
Tenyleg. De azt mondtak ne kapcsolfassam ki be, mert nem egeszseges a klimanak es sokat zabal ugy aramot. Nincs vmi PAUSE uzemmod, hogy megy tovabb, de semmit se csinal es nem is budosit? :)
2021. júl. 14. 17:07
 7/11 A kérdező kommentje:
Utolso: ha jol ertem, te miutan hideget csinaltal es mar fazol, siman kikapcsolod az egeszet es ennyi?
2021. júl. 14. 17:09
 8/11 anonim ***** válasza:

Folyamatosan bekapcsolt állapotban kis fogyasztásból tartja a hőfokot, ki-be kapcsolgatva pedig nagy teljesítményen, magas fogyasztásból kell folyton visszahűtenie a felmelegedett helyiséget.

Jól méretezett klíma esetén ritkán fázik az ember, ritkán szoktam kikapcsolni, 24 órában megy. Hiába van éjszaka kint hűvösebb, a meleg falak kikapcsolt klíma mellett gyorsan felmelegítik a szobát. Természetesen szoktam szellőztetni. Igen, egyébként, ha nem kell, simán kikapcsolom. Ha egy napnál tovább nem használom, csak akkor járatom ventilátor módban és szárítom ki, sőt olykor még a fűtésre állítom, úgy gyorsabban kiszárad és kevesebb ideig van kellemetlen szag.

2021. júl. 14. 18:26
 9/11 anonim ***** válasza:

4 éve van 2 klíma a lakásban.

Úgy használom mit a lámpát.

Ha kell bekapcsolom, ha nem kell kikapcsolom.

Nem szárítok, nem bűvészkedek. És sosem büdös.

A kondenz be van kötve a csatornába, egy-egy szifonon át.

Szezon végén egy csővel átmosatom a kondenz elvezetést, és ennyi.

2021. júl. 14. 21:04
 10/11 A kérdező kommentje:

Ma azt vettem eszre, hogy alig csopog a kulso egysegbol vmi.

Amugy 27 fokra raktam. Tok jol hutott reggel 6 ota, most bementem a szobaba es bamm leallt es jott az edeskes szag es mar nem is csopogott. Lehet velem van a baja xD esku nem ertem mi van. A szomszed kulso egysegebol sokkal tobb viz csopog, ebbol meg alig jott vmi, aztan megallt.

2021. júl. 15. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!