Mi értelme ablakot tenni a mikrohullámú sütőre?
"mert gondolom, mindig ugyanannyi idő alatt forr fel ugyanakkora mennyiség."
Ez akkor lenne így ha a benne lévő tömeg teljes keresztmetszetében egyenletesen és egyformán melegedne.
De a helyzet nagyon nem ez!
A forgó tányér ellenére sem, (ami az állóhullámok problémáját hivatott kiküszöbölni).
Az étel egyrészt nem homogén anyag, így egyes részei eltérően nyelik el az energiát, meg eltér a különböző összetevők fajhője is.
Az étel alakja sem mindegy. Pl. a leves a tányér szélén a tányér kúpos alakja miatt hamarabb felforr, mivel ott kisebb a folyadék keresztmetszete.
Én leves melegítésnél pl. azt figyelem az "értelmetlen" ablakon keresztül, hogy forr-e már a tányér pereménél körben.
Ha igen akkor leállítom és megkeverem, majd visszateszem újra. :)
"Petrezselymes krumpli készítéséről volt szó"
Egyáltalán nem! Arról van szó amit kérdeztél, hogy "Mi értelme ablakot tenni a mikrohullámú sütőre"!
Olyat is írtál, hogy "mindig ugyanannyi idő alatt forr fel ugyanakkora mennyiség."
Én csak leírtam hogy nem! És azt is hogy miért nem. A különbség nem 5 másodperc.
"Én amikor levest melegítek, berakom mondjuk 3 percre, és ha kevés, akkor még 1 percre, nem kell felforrnia"
Kell vagy nem, megteszi.
"ez hülyeség, hidegen is meg lehetne enni."
Akkor minek melegíted? Edd úgy ahogy jól esik...
A petrezselymes krumplira írtam azt, hogy "mert gondolom, mindig ugyanannyi idő alatt forr fel ugyanakkora mennyiség", ezt értelmezd úgy, ahogy akarod, mindenesetre olyan sok különbség azért nincs hasonló súly és víztartalom esetén, legyen az rizs vagy krumpli, és minél alacsonyabb fokozaton melegíted, annál egyenletesebben melegszik fel.
"Akkor minek melegíted?"
Mert jobban szeretem melegen, mint hidegen, nyilván azért. Te viszont gondolom a gonosz baktériumokra is rászállsz, nem 100°C-osan akarod megenni... Nincs ezzel gond, csak ezután sem tartom az ablakot nélkülözhetetlennek.
"A petrezselymes krumplira írtam azt, hogy "mert gondolom, mindig ugyanannyi idő alatt forr fel ugyanakkora mennyiség""
Szilárd marad. Nem forr fel.
Teljesen mindegy.
Nem változtat azon mi az értelme az ablaknak a mikrohullámú sütőn.
Egészen addig amíg el nem kezdenek kizárólag vízzel együtt berakott petrezselymes krumpli melegítésére szolgáló ablakos mikrohullámú sütőket gyártani.
Na annak tényleg nem lenne értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!