Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » ? Samsung -- iPhone ?

? Samsung -- iPhone ?

Figyelt kérdés

2026-ban milyen telefont választanátok, Samsung vagy iPhone?

Miért?

tegnap 12:38
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Samsung
tegnap 12:54
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
Samsung mert az iPhone az árához képest nem éri meg egyszerűen
tegnap 12:55
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Samsung
tegnap 13:02
 4/7 anonim válasza:
75%
A döntés szinte teljes egészében azon múlik, hogy milyen ökoszisztémát használsz szívesebben, és melyik tulajdonság a legfontosabb számodra a mindennapokban. Mindkét gyártó a csúcskategóriát képviseli (a Samsung a Galaxy S26 szériával, az Apple pedig az iPhone 17 szériával).Melyiket érdemes választani?A Samsungot válaszd, ha:Multitasking és testreszabás: A One UI felületen rengeteg egyedi beállítás, osztott képernyős mód és funkció érhető el.Kamera sokoldalúság: A telefotó zoom, a fotós manuális beállítások és az AI alapú képszerkesztési funkciók terén a Samsung még mindig rugalmasabb.S Pen és produktivitás: Ha az Ultra modellt nézed, a beépített kijelzővédő technológiák (Privacy Display) és a stylus egyedülálló kombinációt nyújtanak.Hajtható telefonok: Ha az összehajtható formavilág érdekel (Galaxy Z Fold / Z Flip széria), a Samsung továbbra is a piacvezető.Az iPhone-t válaszd, ha:Videózás és tartalomgyártás: Videófelvétel minőségében, színkezelésben és a közösségi média alkalmazásokkal való integrációban az iPhone-ok továbbra is stabilan az élmezőnyben járnak.Üzemidő és optimalizáció: Az A-szériás chipek hatékonysága és az iOS kiemelkedő akkumulátor-üzemidőt biztosít.Ökoszisztéma és értékállóság: Ha már használsz más Apple eszközöket (MacBook, iPad, AirPods), az átjárhatóság verhetetlen, emellett az iPhone-ok használtpiaci értéke továbbra is magasabb marad.Egyszerűség: A felület letisztult, "csak működik" élményt ad bonyolult beállítások nélkül.Gyors összehasonlításSzempontSamsung (Galaxy S26 széria)Apple (iPhone 17 széria)ErősségKijelző, szuper-zoom, testreszabhatóság, AI eszközökÜzemidő, videós teljesítmény, stabilitás, ökoszisztémaOperációs rendszerAndroid 16 (One UI)iOSSzoftvertámogatás7 év frissítésHosszú távú, kiszámítható támogatásHa jelenleg Windows/PC vagy Android környezetben mozogsz jobban, a Samsung logikusabb lépés. Ha a letisztult teljesítmény, a videózás és a hosszú akkuidő a fő szempont, az iPhone a biztosabb választás.
tegnap 16:11
 5/7 anonim ***** válasza:
65%
Samsung
tegnap 18:54
 6/7 anonim ***** válasza:
42%

Samsung aki évek óta nem fejleszti a kamerát, csinál egy Apple lokátor alternatívát, ami nem elérhető a legtöbb Samsung telefonon. Ezek mellett továbbra is káosz a készülékek pozicionálása. A frissítésekkel folyamatosan késnek kategóriától függetlenül, és a minősége is eléggé hullámzó.

Ezzel szembe Apple kb. az ellentettje annak, amit felsoroltam. Cserébe elszúrták az IOS 26-t és cserébe a 27-t megkapja minden 26-t futtató készülék. A szervízháttér sokkal komolyabb, sokkal tovább van alkatrész hozzá és az értékét is jobban kapja. A frissítések minősége kiváló és nagyon hosszan tartó(idén kapott még az iPhone 6-m is frissítést, nem írtam el...).

Tény van, amit az Apple sem csinál jól, a Samsung más kategóriát és szegmenst céloz meg, és nem is akarnak többet. Mindkét gyártónak jön a profit.

Szóval én azt gondolom Apple iPhone, ezek a saját érveim mellette.

Egyébként a Samsung az Ultra-t is heréli sajnos, pedig valamikor tényleg az volt a legjobb...

tegnap 19:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Én mindkét márkát használom/használtam.

Samsung Galaxy A32 5G-ről egy Apple iPhone SE 3-ra váltottam, majd nemrég (két hete) vettem egy Samsung Galaxy A26-ot, de iPhone-t is tovább használom (napi szinten). Igazából nekem a most vett Samsung arra kellett, hogy több hívószámom van, egy széles és egy szűk körben ismert, a szűkebb körű került a Samsungba, és most ezt viszem magammal, iPhone pedig otthon lesz, otthon érnek rajta el, akik távolabbi ismerősök. Megválogatom, kinek melyik hívószámom adom meg, ehhez két telefon kell nekem. Egy telefon azért nem lenne elég Dual SIM-ben, mert internet egy harmadik SIM kártyáról megy. Bárhogy is, szükségem volt még egy telefonra (mivel A32 mikrofonja rossz és már szoftveresen sem támogatott), de nem egy gagyi, régi már nem frissülő modellre. A tényhez hozzá tartozik az is, hogy iPhone akkumulátora 80%-os, hamar lemerül, és alapból kicsi van benne, illetve nagyobb kijelzőt szerettem volna.

A jó akkumulátor miatt így most a Samsung lett a fő telefon, ezt viszem magammal (korábban iPhone volt, mert A32 szoftveres támogatása lejárt), csak használtan vettük, és már nagyon lehasználtam az akkumulátort. Így, hogy most otthon használom, kevesebbszer kell tölteni, a 80%-al tovább elleszek, miközben Samsung 60 ciklussal 100%-os.

De, hogy őszinte legyek, én mindkét márkát szeretem, és mindkét márkát használom párhuzamosan (egyszer egyik, egyszer másik a fő telefonom).

Van még egy dolog, munkahelyen mindenki tőlem kér segítséget Android és iOS-ben is. Így nem árt, ha mindkét rendszerben otthonosan érzem magam. Ez is egy nagyon erős érv volt nálam egy olcsó, de még hosszan támogatott Samsung mellett. Így viszont ha az SE 3 támogatása lejár, valószínűleg egy felújított iPhone 16-ot veszek helyette, ami azt mutatja, hogy a két márka között én sem tudok választani, mindkettőt szeretem (és ez igaz is), egyszer az egyiket, egyszer a másikat veszem, és mindkettőt párhuzamosan használom, csak más célra.

Tehát legközelebb egy iPhone 16, amit kinéztem, de majd csak akkor veszem meg, amikor a használt ára lejjebb megy (kb. 2-3 év). Addig a jelenlegi két telefonommal elleszek.

Írok egy általánosabb véleményt a kettőről:

1. Apple iPhone: az előnye az Apple ökoszisztéma. Ha más Apple készülékeid is vannak, ezeket egy fiókból kezelheted, illetve közös vágólapot használhatsz, iPhone-t akár MacBook webkamerájaként használhatod, stb. Mivel az Apple saját hardverre saját szoftvert ír, így ez nagyon jól optimalizált, továbbá a készülékeihez nagyon hosszú támogatást (frissítéseket) biztosít.

2. Samsung: ez árban sokkal kedvezőbb, mint az Apple. Általános feladatokra, pl. böngészés, közösségi média, YouTube, üzenetküldő app-ok teljesen megfelel. Most már a Samsung is hosszú támogatást biztosít a készülékeihez, közép kategóriában 2025-ös és újabb modellek 6 Android főverzió frissítést kapnak, felső kategória pedig 7-et. Ehhez a Samsung saját One UI felületet is biztosít, ami szerintem egész szép és kényelmes.

Az én személyes véleményem (utolsó döntésem oka):

A Samsung Galaxy A26-ot szinte újszerű szép állapotban mindössze 60 töltési ciklussal kb. 50.000 Ft körül megkaptam. Egy nagyobb kijelzős telefont szerettem volna, ami évekig támogatott, elsősorban azért, hogy elérjenek, másod sorban böngészés, közösségi média, YouTube, Gmail és ehhez hasonló mindennapi alkalmazásokhoz, ezekre az általam választott A26 tökéletesen megfelel. Bár nem a legfrissebb modell, tavalyi 2025-ös, de réginek sem mondanám. A Samsung 6 főverzió frissítést ígért ehhez a modellhez, amiből csak 1-et kapott meg, azaz vissza van még 5, gyakorlatilag a támogatási idő nagy része még előttünk van.

A másik választás egy iPhone 11 lett volna (ezen is gondolkoztam, mert találtam egy felújított példányt 100% akkumulátorral hasonló árban), de egy 2019-es modell. Gyengébb, mint az iPhone SE 3 (kettővel régebbi processzor). Továbbá a szoftveres támogatás sem lesz olyan hosszú, az iOS 27-et idén ősszel még megkapja, de valószínűleg ez lesz rá az utolsó, ezt követően már csak biztonsági frissítéseket kap még egy ideig.

Végül úgy gondoltam, van egy iPhone SE 3-mam, amit meg fogok tartani, és ez mellé kerestem valamit, ami nem drága. Ez pedig így nem is igazán volt csere, akkor lett volna az, ha iPhone-t eladom, de eszem ágában sincs megválni tőle. Nekem két készülékre van most szükségem. A második telefonnak meg úgy éreztem, egy Samsung Galaxy A26 jó választás. Pont az Android miatt, mert fentebb írtam, sokam fordulnak hozzám, hogy segítsek, így nekem mindkét márka előny, ha egyszerre használhatom.

De gyakorlatilag én sem tudok a kettő között választani, mert mindkettő jó és mindkettőt szeretem. Tehát egyikkel sem lősz nagyon mellé. Ha használtan veszel, akkor azért, mert Apple régebbi modellek is erősek (a példában említett iPhone 11 processzora jobb, mint az A26-é, csak rövidebb szoftveres támogatást kap). Ha újban gondolkozol, akkor pedig egy S kategóriás Samsung lesz hasonló árban a kihívó, ezzel megint csak nem tudsz mellé lőni, ha mondjuk iPhone 17 és Samsung Galaxy S26 között gondolkozol.

ma 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Hasonló méretű mobilt ajánlanátok?

Szerettem a Samsung Galaxy A20E mobilom méretét, az összes telóm közül talán ennek volt a legjobb mérete (leszámítva az iphone 4s ami a legkedvencebbem volt) és szeretnék hasonlót venni de szerintem ez a telefon már nem lesz jó újra vételre mivel a mostani kis szünet...

Xiaomi 17T, Samsung, Honor 600 5G, vagy iPhone? Melyik a jobb?

Ahogy bejött a Huawei, azóta nekem mindig csak az volt. Aztán megszűnt a gyártása, így Samsungra esett a választásom, amit azonban sose szerettem. Jelenleg Galaxy A54-em van, de gondolkozok a leváltásán. Páromnak Honor van és szereti. Kolléganőimnek, néhány barátnőmnek...

A Samsung S26 kamerában jobb, mint az iPhone 14 Pro?

A két telefon közül kamerában melyik a jobb szerinted ?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!