Az igaz, hogy az iPhone 5 nem fog annyira jól megbírkózni az iOS 8-al mint az 5S?
#2: Az inkább a vicces, hogy fogalmad sincs a szoftverfejlesztésről :D
Tán egyértelműnek kéne lennie, hogy minden újabb verziójú szoftver (pláne ha új funkciókat használ, azaz nem optimalizálást tartalmaz a frissítés) több erőforrást igényel. Ha nem így lenne, a mai napig nem lenne szükség P4-nél nagyobb processzorokra.
Ez a kérdés kb olyan, mint hogy igaz-e, hogy az i5-tel szerelt 4GB ramos gépem nehezebben birkózik meg majd a win 9-cel, mint az i7-tel szerelt 4GB memóriás gépem?
A válasz meg totál triviális már magát a kérdést is értelmetlen feltenni.
Egy erősebb hardveren nyilván jobban fut ugyanaz a rendszer.
"Tán egyértelműnek kéne lennie, hogy minden újabb verziójú szoftver (pláne ha új funkciókat használ, azaz nem optimalizálást tartalmaz a frissítés) több erőforrást igényel."
Pontosan! Mindig csak oda fogunk kilyukadni, hogy Te, meg persze én is 2 évente cserélhetjük a telefonunkat jó pénzért... Az Android is már zabál ezerrel, ami nem lenne gond, mert én vígan ellennék a 4.0-s Androiddal halálomig, de csak elérik, hogy ne így legyen, mert minden appot úgy frissítenek, hogy egy idő után elérhetetlen legyen, mert annnnnyira nagy a rendszerigény (hogy minek azt nem tudom, perszepersze vegyek má' egy normális telefont, amibe 2 GB RAM van, de inkább jobb a 3 GB...). Maga az oprendszer nem baj, ha minimálisan többet igényel ha növekszik a szoftververzió, a baj az, hogy rákényszerülsz, hogy arra, hogy azt használd...
Nem értem mit görcsölsz. ha nem akarod, nem frissíted az appokat se.
De nehogy már az legyen a bajod, hogy az alkalmazásfejlesztők kihasználják az egyre újabb és több szolgáltatást nyújtó oprendszerek adta lehetőségeket. Te hol élsz? :D
Ez a lényege a szoftver-evolúciónak. Mindig jobb, gyorsabb, több szolgáltatást nyújt - és vele párhuzamosan nyilván több erőforrást is igényel. Ez a világ rendje. Ezt csinálod a PC-ddel is: mindig valami új alkatrészt veszel bele, hogy az újabb és újabb játékokat tudd normálisan futtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!