Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ti mit tennétek?

Fenx kérdése:

Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Mit tennétek, ha minden barátotokat elveszítenétek, ismétlem MINDET, (több éves/ 10 éves barátságokról van szó) és mind ez úgy történne, hogy fokozatosan, mondhatni egymás után az összes beléd rúg, megaláz, cserbenhagy, vagy valami módon hatalmas fájdalmat okozva összetör, megbánt...Mindenféle előzmény nélkül...Már nincs egy barátom sem, és lassan már azt kezdem érezni, hogy a barát szó csak egy illuzió...egy kifejezés egy ismerős személyre, akit azért ad melléd az élet, hogy mindenképpen idővel megbántson...
2014. máj. 12. 11:44
 1/4 anonim válasza:
Szia! Nem rég még én is kb ebben a helyzetben oltam...Az összes legjobbnak hitt barátom tett rám nagy ívből és csak akkor kerestek ha bajban voltak, tehát kihasználtak! Azt javaslom tedd azt amit én: Ne engedj magadhoz túl közel senkit, de ne is zárkózz el teljesen. Legyenek haverjaid, de ne bízd rájuk akár az életedet! Szerintem nincs olyan, hogy igaz barát...Nekem legalábbis még egy sem jutott, lehet erről én tehetek, nemtudom!
2014. máj. 12. 12:12
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát igen én is így vagyok vele hogy ezt kéne tennem, de az egyik baj, hogy ha valakit megkedvelek és barátnak tartok akkor én tűzön vizen segítem, mert nekem az a barátság...a másik bajom pedig, hogy iszonyú érzés, hogy nincs kivel megosztani a gondombajom, nincs az, hogy elmehessek valakivel enni egy sütit vagy akármi, nincs kire rábízni a titkaimat stb...és ez egy idő után felemészt, hogy mindent magamba kel folytanom és úgy veszem észre, hogy néha már bunkó vagyok a környezetemben lévőkkel és folyamatosan rosszkedvű vagyok, non stop agyalok, fél percre se áll le az agyam...a munkahelyen is...meg már lassan kb semmihez sincs kedvem..itthon ülök meg dolgozok azt ennyi...nem tudom, hogyan kéne váltiztatni ezen...akarok is barátot meg nem is...elég rossz helyzet
2014. máj. 12. 12:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Írj naplót. Írd ki magadból.

Nekem is volt ilyen korszakom, amikor mindenki otthagyott, de előtte még rúgott belém egy jó nagyot. Jó tanács: inkább ne rúgj vissza.

2014. máj. 12. 12:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha barátaid cserben hagynak, annak biztosan volt oka, és valamilyen szinten te is hibás voltál. Ha tegyük fel, mind piszok szemét, akkor is te választottál olyanokat, hogy becsapjanak. Mi lehet vajon ennek az oka? Miért akarod, hogy becsapjanak és kihasználjanak? Soha semmit és senkit nem változtathatsz meg önmagadon kívül. Ha azt látod, hogy másoknak vannak barátaik, jó kapcsolataik, azok nem csak úgy lettek, hanem megdolgozott értük, és olyanokkal barátkozik, akik megbízhatók. Hiszen ha kezdesz megismerni embereket, bizonyos jelek megmutatkoznak elég hamar. Az is lehetséges, hogy te a kapcsolataidba beleképzelsz olyasmit, amik benne sincsenek, és aztán ha lelépnek, akkor nem érted, hogy mi történik.

Úgyhogy változz meg! Olvass Yalom, Fromm és Frankl könyveket, majd alkalmazd az abban leírtakat a saját életedre.

2014. máj. 12. 12:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!