Miért ilyen kevés az alkalmazotti , dolgozói fizetés ?
Figyelt kérdés
Átlag munkásnak legyen elég a kevés ?febr. 26. 16:02
1/8 anonim 

válasza:

Azt mondják az okosok, miért nem tanultál.
2/8 anonim 

válasza:

Azért alacsony a bér, mert roppant egyszerűen helyettesíthető vagy.
3/8 anonim 

válasza:

Ti miről beszéltek amúgy?
Sokszor diplomás foglalkozásoknak is kb annyi az elérhető bér teteje, amit egy 3 műszakos gyárimunkás meg tud keresni ha már rég óta egy helyen van és kap valami törzsgárda bónuszt.
5/8 anonim 

válasza:

3
És miért?
Azért mert két mozgásból helyettesítenek, ha felmondasz.
Le lehet pontozni, ha fáj, de így működik a piac.
6/8 anonim 

válasza:

Nekem is rossz volt a fizetésem. Munka után tanultam, képeztem magam, ezt a mai napig csinálom csak alacsonyabb intenzitással. Jó fizetésem van, jók a munka körülmények. Ha nem fejlődsz semmilyen téren akkor nem is tudsz jó helyen, jó pozíciót megszerezni.
7/8 anonim 

válasza:

Azért mert olyan városban/faluban dolgozol, ahol van egy cég ami ad munkát és nem tudsz elmenni máshova, mert mondjuk 50 km-en belül nincs komolyabb konkurencia. Nekem is alacsony volt a bérem, pedig diplomával jó szakmám van. Eljöttem Budapestre, itt a nettóm egyszerre a kétszerese lett. Itt tanultam meg, hogy az átlag dolgozó kb 3 évente vált munkát, jóval magasabb fizetésért, értsd ide a gyári munkást is, azok még jóval kisebb emelésért is mennek ide-oda. Szüleim gyárban dolgoznak, már nem ugrálnak nyugdíj előtt, de azt szokták mesélni, hogy teljes sorok állnak fel folyamatosan, mert náluk 5 a másik gyárban 8 % az emelés. Amúgy máshogy jó fizut nem is tudsz kiharcolni, mint váltasz folyamatosan. Megbecsülés meg ilyesmi az nálunk nem ismert fogalom.
8/8 anonim 

válasza:

Balkán. Alkoholmeghajtású trógerek és tanulatlan, emberileg nulla vezetők világa. Tisztelet a növekvő számú kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!