Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » "Szeresd magad, mert más...

"Szeresd magad, mert más úgysem fog szeretni" - szerintetek?

Figyelt kérdés

Szerintetek ebben van igazság?Le lehet élni egy életet ezzel a mentalitással?

Én azért hiszek abban hogy vannak ôszinte,rendes kapcsolatok az életben.:)

2013. aug. 28. 22:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs igazság eben. Ez egy durva sértés.

És nem is igaz! Hülye aki ilyet mond. Bunkó is.

2013. aug. 28. 22:30
 2/13 A kérdező kommentje:
Egyébként én ezt egy idôs embertôl hallottam és 'életbölcsességként' mondta,nem sértésnek :)
2013. aug. 28. 22:37
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Van benne valami, de inkább ez jobb: " Csak magadra számíthatsz!"
2013. aug. 28. 22:47
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Az idős emberek sem mind okosak. :)

Ha a pozitív oldaláról nézzük, akkor ha magadat szereted, mások is szeretni fognak, mert a derű sugárzik belőled.

Síró-rívó emberek elől menekülnek.

Szeretem magamat, de szeret az anyám, a gyerekeim, és remélem vannak még többen is. :)

2013. aug. 28. 22:47
 5/13 anonim ***** válasza:

Megoldás: kutya!

A kutya a szeretetet szeretettel viszonozza

2013. aug. 28. 22:48
 6/13 A kérdező kommentje:
Egyébként azt énis megfigyeltem hogy az emberek általában az olyanokhoz csapódnak akik szeretik magukat,mert látszik rajtuk a kiegyensúlyozottság.
2013. aug. 28. 23:00
 7/13 anonim ***** válasza:

szerintem mindenben lehet igazság, de most olyan hangulatom van hogyha kell ebbe is belemagyarázhatok egy dolgot amitől szerintem értelmes lesz.

bármilyen filozófia alapján le lehet élni egy életet ,csak pár ilyentől megőrülhet az ember könnyen.

szóval felfogás és hozzáállás kérdése minden, bárki bármit bárhogy gondolhat.

azt hogy ő pontosan hogy értette, nem tudom.

szerintem csalódott kissé megkeseredett illető mondhatott ilyet, és valószínüleg az ő szempontjából ez teljességgel helyénvaló.

bár ha tartasz az egyedüllét alatti szeretethiánytól akkor ez egy jó gondolat is lehet a nehéz napokra ha képes vagy szeretni önmagad.

2013. aug. 29. 02:14
 8/13 anonim ***** válasza:
Én inkább abban hiszek, hogy mindig úgy intézd a dolgaid, hogy a többiek bármikor elpártolhatnak mellőled, így csak magadra számíthatsz... :/
2013. aug. 29. 03:56
 9/13 anonim ***** válasza:

Szeretet és szeretet között is van különbség. Én szeretem a boltos nénit, mert mindig jól ellehet vele beszélgetni, de ez nem jelenti azt hogy bármilyen közelebbi kapcsolatban állnék vele, és ő attól, hogy szeretem, nem lesz boldogabb.

Számomra ez a bölcsesség inkább a szerelemről szól, és arról, hogy sose találja meg valaki azt a partnert, aki viszont szeretné őt.

És most nem az egyéjszakás kalandokról beszélek, vagy arról, hogy szűzként hal meg valaki, csupán sosem lesz olyan párkapcsolata, amilyenre vágyik.

Aki eszerint él, az már feladta, valamilyen szinten "elhidegül", a remény érzését kiölte magából. Már nem vár valakire, aki "szerelmesen szeretné", inkább szereti magát, így nem okoz magának csalódást.

Nyílván le lehet így élni egy életet anélkül, hogy egyeltalán magányos lenne az illető, hiszen barátai ettől függetlenül lehetnek, és alkalmi partnert is találhat magának.

Mindenki a saját tapasztalatai alapján asszociál arra, amire, nekem ezt jelentette.

Egyébként rendes kapcsolat van, de őszinte kevés. Legalábbis teljesen őszinte. El se hinnéd, ha valaki elmondaná, naponta hány jelentéktelen füllentést hallasz. Ezek elkerülhetetlenek egy hosszútávú kapcsolatban, sőt egy pár órás beszélgetésben is.

2013. aug. 29. 08:51
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2013. aug. 29. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!