A telefont letudják nyomozni, ha kiveszem a SIM kártyát?
Például IMEI szám alapján, ha a telefon csak simán be van kapcsolva, de nincs benne SIM-kártya, illetve repülőgép-üzemmódban van? (ami elvileg blokkol minden jeladást)
Ha ilyen módon letudják nyomozni, akkor ha kiveszem az aksit gondolom nem. Viszont miután kiveszem az akkumulátort, az aksi kivétele előtt gondolom még ad valamilyen jelet, azt betudják mérni?
Elmondok egy jelenséget.
Nem tudom, van e benne másik áramforrás, (valószínű, hiszen az idő méréshez szükséges, és az aksi nélkül is működik!) vagy az aksi ad energiát kikapcsolva is, a jelenség a következő:
Pl megyek külföldre.
A határ előtt kikapcsolom a telefonom, még az itthoni hálózattal.
A határ átlépése után mondjuk 1 órával, visszakapcsolom a telót.
Jön egy üzenet, üdvözlés az országban, és xy hálózaton.
Az üzenet küldésének ideje: A határ átlépésének az ideje!
Tehát a telefon kikacsolt állapotban is rendszeresen ad jelet, amiből egyértelműen lehet tudni a helyzetét.
Kivett aksival még nem próbáltam.
De ha az időméréshez van valahonnan energiája, akkor egy kósza jelet elküldeni is van, ahhoz nagyon kis energia szükséges.
Másik példa, pl digitális időkapcsoló.
A mechanikus nagy hátránya, hogy áramszünet esetén nem számolja az időt, így az áramkimaradás időtartamának megfelelően késni fog újrainduláskor.
Ellentétben a digitálissal, ami áramszünet esetén is méri az időt.
Elem kell hozzá.
Szóval én személy szerint simán el tudom képzelni, hogy van egy fix beépített kis aksi, amit a normál feltöltésekkor is feltöltünk, és ez ad energiát.
Ehhez nem kell nagyobb aksi, mint egy ellenállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!