Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valaki mindennap frissen...

Ha valaki mindennap frissen sütött/főtt ételt eszik azt miért tartják sokan urizálásnak?

Figyelt kérdés

Nekem egyáltalán nincs kedvem a munkából hazaérve a tűzhely mellett másnapra főzni.

A másik, sok ételt nem lehet megenni úgy, hogy kihűlt és újra megmikrózod.


Inkább megtartom a főzést hétvégi szabadidős programnak, ugyanis hétvégén főzök, akkor van kedvem és időm is főzni, sütni, új recepteket kitalálni.


Hétköznapnapokra van egyfajta "beosztásom".

Az 5 napból kettő gyümölcs,illetve zöldségnap.A többi nap viszont változatosan étkezek, néha pedig rendelek pizzát vagy egy kebabtálat.


Jó páran a környezetemben, sőt a családomban is, ezt egyfajta urizálásnak, flancolásnak tartják.



Nem csillagos eszem nagykanállal a kaviárt meg a bélszínt.


2018. júl. 15. 14:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mert nekik a bármilyen rendelés az, úgy látszik... Ne foglalkozz velük. Sokan nem fogadják el, ha valaki máshogy él, mint ők. Szíved joga úgy csinálni, ahogy, megmagyaráztad, én megértem, ha neked így jó, egészségedre, s ebben igazán nem látok semmi urizálást. De ha minden este menő étterembe járnál, abban se látnék semmi kivetnivalót, a te dolgod.

Jó, hogy meg tudod oldani így, nekem muszáj főznöm minden étkezésre (hacsak nincs elég maradék), szerencsére szeretek főzni és egyszerű ételeim vannak :) Egyik megoldás sem jó vagy rossz alapból, kinek mire van ideje, milyen az étrendje, az igényei... Olyan butaság mélyen beleszólni mások étkezésébe, pedig sokan teszik.

2018. júl. 15. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
50%

Ha nekem egy héten két munkanap gyümölcsök vagy zöldségek mellett telne, ott ideje korán eszméletlenül találnának rám, nulla energia stb. Irodai munkához persze be lehet lőni egy-két ilyen napot nőknek, de egy embernek kevés.


Nekem addig volt főtt étel mindig míg otthon laktam, így egyedüliként már az számít 120nm-es ház mellett, két járművel, hogy egyszerű legyen, de telítsen el mellette, nem utolsó sorban ne szemetet egyek.


Pl reggel egy gyors 5 tojásból álló rántotta, 3 paradicsom, pár szelet kenyér, munkaidő alatt pl egy doboz libatepertő fél kg barna kenyér zöldséggel, haza érve egy beáztatós leves, illetve elektromos sütőlapra teszek csirkemellet amolyan hamis grill, és rizzsel vagy sült krumplival megeszem.


Ilyen életmód mellett beviszem ugyanazt a tápanyagot mint más a pörkölttel, töltött káposztával stb

Persze haza járok enni hetente egyszer, de akkor úgy készül az ebéd is.



Egyébként ez is a szocialista időkről maradt a szülőkre, hogy a másnapos étel is ehető, nem kell naponta főzni, viszont azóta eltelt néhány évtized és változtak a dolgok.

2018. júl. 15. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit megkeverted a dolgokat.

Mindennapos főzés? Vagy mindennapos rendelés?

De egy pizzában vagy kebabban mégis mi az urizálás? Tök igénytelen kaják. Már bocsi.

Én szeretek minden nap főtt ételt enni. És leginkább otthon készített ételeket. Ezt tartom legegészségesebbnek. Mivel én is utálok naponta főzni, se időm, se kedvem hozzá, ezért megeszem másnap is megmelegítve. Nekem is van salátás napom, amikor csak gyorsan összedobok valamit. Vagy csak párolt zöldségeket. Étterembe is járunk.

De az innen-onnan való, nem is igazán minőségi kaját rendelését nagyon nem tartom urizálásnak.

2018. júl. 15. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!