Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Egyéb kérdések

A kérdés

Miért nem érdekli semmi az embereket amit elmesélek nekik?

Messengeren ha elmesélem egy ismerősömnek mondjuk hogy kirándulni voltam, elmesélem mi volt, esetleg még képeket is küldök, nem nagyon érdekli a másikat általában azt veszem észre. Vagy nem is reagál rá, vagy egy ilyen szintű választ ír, hogy "Jólvan" "Okes".

Nem vagyok velük mondjuk túl szoros viszonyban, ezért lehetnek ilyen közömbösek irántam?

Mi kell ahhoz, hogy valakit érdekeljen az amit mesélek? Vagy hogyan működik ez az egész normálisan emberek között?  febr. 3. 06:29  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Ezek teljesen banális dolgok, amiket elmesélsz, ezekben semmi különös nincs, miért érdekelne ez bárkit rajtad kívül. Neked is csak a kényszeres közlési vágyad miatt van ez.

A válasz 59%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/13Időpont febr. 3. 06:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

1-es, ha ez már banalitás, akkor mi az érdemleges?


Őszintén, mire nem lehet ilyen alapon annyit reagálni hogy "Jóvan"?

Az átlag emberek, mint Te, Én, a Kérdező, lmeg a következő néhány válasz írója feltehetőleg nem él különösebben kirívó életet. Senki nem önkéntes világutazó, aki a milliomos nagyapja hagyatékából arra szentelte az életét, hogy a Kaukázuson keresztül eljutva az Indiai hegységekbe, és onnan egészen az óceániai szigetvilágig feltérképezzen alig ismert törzseket és közösségeket, és megalkossa az első Magyar-Indonéz törzsi szótárat.


vagy mi lenne érdekes hír?


21 éves egyetemista vagyok, mi a francot tudnék írni bármelyik ismerősömnek, amire nem lehet annyi a válasz hogy "Oké"?

Múlt héten voltak vizsgáim, átmentem rajtuk. Halál unalmas téma, mindenkinek vannak vizsgái januárban aki egyetemre jár. Nincs róla mit beszélni. Max meg lehet dícsérni a másikat.

Lett új albérleti szobám, szép nagy, jó helyen is van maga az albérlet, és a lakótársak is okésak. Mit lehet erre írni, ha erről számolnék be? Ezt is mindenki csak leokézza, és semmi fejlődőképes beszélgetés nem alakul ki az esetek túlnyomó többségében.

Ennél meg már csak kisebb horderejű dolgok történtek velem. Pl találtam egy baromi jó animációs sorozatot a YouTube-on. Ez sem egy nagy szenzáció, de a napomat feldobta.

Akinek ennyiből áll az élete, annak igenis nagy dolog elmenni valami szép helyre.

Plusz ha már rám ír egy ismerősöm bármivel is, akkor nem csak a közölt tartalomra reagálok, hanem észreceszem hogy jelentek neki annyit, hogy beszéljen velem magától. Értékelem. Ha nem is mélyen szántó beszélgetés lesz, akkor se rázom le annyival hogy "Oké".


Vagy mi lenne érdekfeszítő?


"Képzeld, tegnap egy eredeti Vangogh képet találtam a padlásomon. Kb 50 000 eurót érhet"


"Képzeld, tegnap a titkos laboratóriumomban felfedeztem az összes rák betegségnek az ellenszerét"


"Képzeld, tegnap este találkoztam 15 meseszép norvég cserediák lánnyal, akik felajánlották hogy a szállásukon sorban lefeküdnének velem"


Jó, az utolsónál már tényleg megszaladt a fantáziám...


De érted, tulajdonképpen miről beszélnek akkor az emberek messengeren?


Én tulajdonképpen csak a barátnőmmel beszéltem messengeren napi szinten, de mostmár hogy szakítottunk vele se túl sűrűn.

Volt koleszos haverok közül 2 hetente néhánynál rákérdezek hogy mi van, vagy átküldök neki valami dank mémet hogy röhögjön ő is.

De amúgy alig beszélek messengeren.

Max ilyen baromi gyakorlatias kérdések miatt irok rá másokra, hogy "bocsi, át tudod küldeni a szerves kémia tételeket?".

De ez szerintem nem beszélgetés...


És most tényleg nem tudom, miről lehet akkor beszélni messengeren ismerősökkel, ha nem csak azt akarod hogy egy idő után csak ismerősök legyenek, akikről aktuálban semmit se tudsz.


Vagy a kérdés már ott rossz hogy messengeren akarnék beszélni bárkivel is? Lehet hogy tényleg csak arra való ez a felület, hogy a világ másik oldalán lakó ismerőseimet néha felköszöntsem, ha már élőben nem futunk össze?A válasz 76%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/13Időpont febr. 3. 07:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha nem vagytok közeli ismerősök akkor biztosan nem érdekli őket a dolog, megkérdezik mondjuk hogy és milyen volt a napod.. Mondod hogy voltál ha kérdeznek róla akkor még elmeséled meg küldesz képeket. Ráadásul ha minden előzmény nélkül írsz egy litániát meg képeket küldözgetsz nem közeli ismerősöknek azt hiheti hogy valami nincs rendben a fejedbe.

A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/13Időpont febr. 3. 07:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Senkit nem érdekel ez a fajta unalmas téma.

Ez egy beteges nézet hogy reagálni kelljen mindenre.

A legtöbb ember inkább a falra tudna màszni az ilyen semmit mondó üres szövegelêsektől.

Persze azok se jobbak akik minden nap kiteszik a gyereket, a kutyát és hogy azt mennyire imádja.

Szörnyű!!!A válasz 52%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/13Időpont febr. 3. 08:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Amit "én" láttam, éltem át, azt csak az "én" szemüvegemen keresztül tudom visszaadni, így "nekem" más a fontos-, az érdekes benne, mint a másiknak, vagy a harmadiknak. Kevés olyan ember van, aki valóban érdeklődően képes figyelni a másikat.

Az embereknek egyfajta belső kényszerük van a közlésre.A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/13Időpont febr. 3. 08:19 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kulcs abban rejlik, hogy nem szoros baráti viszonyról van szó. Ha egy számomra kevésbé ismert emberke küld képeket a kirándulásairól, az engem nem érdekel, még akkor sem, ha közvetlenül a gízai piramisok sírkamráiból közvetít. Ha egy barátom küld képeket, az meg akkor is érdekelni fog, ha csak a Dunát fotózza éppen.

A válasz 88%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/13Időpont febr. 3. 08:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
F@T@L_3RRORxoo89 nevű felhasználó válasza:

Az első válasz bármennyire is fájóan szíven üti az embert, teljesen igaz. Ez csak kényszeres közlési vágy olyan dolgokról, amik rajtunk kívül a kutyát nem érdekelnek.


Magam is ilyen vagyok, de fel kell ismerni ezt a problémát és nem terhelni vele másokat. Mert lássuk be, ez nagyjából ugyanannyira érdekes másoknak, mint az, hogy ki milyen állagút ürített reggel.


07:29..."vagy mi lenne érdekes hír?"


Itt nem hír érdekessége a lényeg, hanem az adott személy iránti érdektelenség. Nem az a lényeg, hogy minél érdekesebb híreket közölj, hanem hogy megfelelő embereknek tedd. Például ha a saját öcsém átküld egy képet, hogy kicserélte a kocsin a felniket, akkor az számomra érdekes. Hiszen személyes kötődés van mind az autó, mint az öcsém iránt. De ha akármelyik évente egyszer látott ismerős küldene ilyet, arra én is azt mondanám, hogy "Jól van".


"Vagy a kérdés már ott rossz hogy messengeren akarnék beszélni bárkivel is?"


Na ebben teljesen egyet tudok érteni. Részemről a Messenger arra jó, hogy rövid dolgokat megtárgyaljunk, ki mikor merre lesz, mikor futunk össze, átküldünk ezt-azt. Az igazi kapcsolatokat élőben kell ápolni.A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/13Időpont febr. 3. 08:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
F@T@L_3RRORxoo89 nevű felhasználó válasza:

Igazából azt érzem, hogy az embereknek alapvetően meg kellene tanulni magukban tartani a dolgokat.


Köztük magamnak is. Ha valami történik, akkor nyugtázni, hogy ez történt, ha valamit látok akkor megtartani az emléket magamnak. Önuralmat kellene gyakorolni.A válasz 61%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/13Időpont febr. 3. 09:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem mindegy, hogy hány éves, és nem mindegy, hogy a téma közös érdeklödés-e?


Pl 38 éves nö vagyok, 2 gyerek anyja.

Minap írtam a 12 éves unokahugomnak, és minden kérdésre egy szavas válaszai voltak. Ha ott lett volna mellettem tuti nyakon vágom, de kb ennyi a kommunikációs képessége egy felnöttel. Pedig az iskolai dolgairól kérdeztem.


De van egy barátnöm akinek nincsenek gyerekei, ha neki kezdek írni a gyerekekröl akkor kb annyi válasz, hogy OK. Ha a másik barátnömnek írok akinek egyidös gyerekei vannak akkor az rögtön vissza kérdez. De ha neki akinek rossz tanulok és problémás gyerekei vannak elkezdek írni, az én jól teljesítö gyerekeimröl akkor ö is rögtön kevesebbet fog írni. De ha a nagymamáknak áradozok a gyerekekröl azok oda és vissza lesznek, és a képeket is imádni fogják...


Vagy is mindenkivel olyanról írjál ami érdekli is öket...A válasz 30%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/13Időpont febr. 3. 09:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
F@T@L_3RRORxoo89 nevű felhasználó válasza:

"Ha ott lett volna mellettem tuti nyakon vágom"


Mert ez nyilván a legjobb módja a kommunikáció előre lendítésének egy gyereknél...A válasz 80%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/13Időpont febr. 3. 10:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Ha elmennék anonim alkoholisták csoportjába, lecsúszott embereket látnék, akik hasonlóak az utcán lévőkhöz?
Tudtok mondani híres embereket akik a László nevet viselik?
Miért kérnek fel ilyenre embereket? Büntetendő!? Milyen jogi következmények vonhat maga után? Megéri ennyi pénzért? Mennyire kockázatos? Szakértők véleménye érdekelne!
Miért a Facebook és Youtube a leglátogatottabb weboldal a világon, az embereket miért csak ezt a két oldalt használja?
Hogyan kezelitek az olyan embereket, akik előtted kedvesek, hátad mögött meg sokat ártottak neked? (19/N)
Tudtok mondani olyan embereket, akik későn kezdtek el valamit, de nagyon sikeresek lettek?

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!