Hogyan lehet olyan dolgokból versenyt csinálni, ami teljesen ízlés kérdése? (főzés, sütés)
Manapság minden csatorna, meg úgy az egész világ tele van ezzel a szakácsos gyökérséggel. Annyira hatalmas divat lett főzni, sütni hesteg mutimiteszel stb.
Hogyan lehet valami ilyen jellegű dolog, mint az ételkészítés versenyeztetve? Hiszen minden embernek más az ízlése. Lehet az egyik feladat az, hogy sültlazac citromszósszal és tört krumplival, ha egy zsűritag már a hal szagától is telehányja a wc-t. Onnantól kezdve nyilván nem fog olyan pontot adni rá, mint egy olyan tag, akinek az a kedvence.
Vagy pl. egy húslevesnél van aki jó sósan szereti egy fél gerezd csípőspaprikával. Míg valaki meg úgy szereti, hogy nincs benne semmi só, és nem csípős. Akkor itt nem végülis nem az nyer, aki a legjobban készíti el, hanem aki a legközelebb készíti el a zsűri ízléséhez.
Tudom, van olyan része is a pontozásnak, hogy külalakra milyen lett a kaja, ezt megértem. De a lényeget, hogy milyen ízű lett, nem értem.
Vannak azért objektív szempontjai is az íznek, állagnak. Ha odaégett a kaja, vagy ha csomós a mártás, ez egyértelmű. Ugyanígy az íznél is: egy paprikás krumpliban domináljon a paprika és a krumpli. Ha inkább a borsot érzed ki belőle, az nem jó paprikás krumpli. De ha van benne szalonna, az lehet jó pont. Ha viszont lekvár van benne, az nagyon rossz.
A versenyeken ilyen objektív szempontok alapján pontoznak.
Minek nézed? Le lehet pontozni, de most komolyan.
Annyi lehetőség van az életben elb..szni az időt, miért pont arra pazarlod ami nem is tetszik? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!