Miért van az, hogy ha valaki nem elfogadó a saját hülyeségéből kövér emberekkel, akkor az azonnal le van hurrogva? Szerintem abszolút nem attraktív.
Ez a "van nálam rosszabb" meg nagyon jó érv ahhoz, hogy az embernek ne kelljen semmit csinálni. Hiszen úgyis lesz mindig kövérebb, egészsgételenebb, bármekkora is az ember. Vannak 300-400kg emberek is, ha valaki 150kg, az még belefér...:D Kifogást mindig lehet találni, nem kell messszire menni.
Az egészségügyi rendszer ráadásul le van terhelve, de úgy, hogy a problémák nagyrésze kiesne, ha az emberek picit odafigyelnének. És akkor nem ilyenekre menne el az egészségügyből a pénz, hanem arra, amikor tényleg gond van (pl valaki rákos, vagy balesetet szenvedett, fogyatékkal született etcetc)
"Ki mondta, hogy az embere orrra alá dörgölöm, te nagyon "okos"?"
"Csak hogyha szóba jön pl táplálkozás, egészség téma, akkor jelzem, hogy szerintem ez abszolút nem egy vonzó dolog, egészségtelen, felelőtlen,igénytelen etcetc."
Akkor kinek jelzed, ha nem a kisebb-nagyobb mértékben elhízott embereknek, akik az érintettségük miatt rossz néven vehetik, bántónak, minimum tolakodásnak érezhetik?
A vékonyaknak, átlagos testalkatúaknak, sportos, egészséges életmódot élőknek?
Ha nekik, akkor meg mi értelme? Mi a célod ezzel? Gondolod, hogy tudsz a ezekkel újat mondani (testalkattól függetlenül), vagy segítesz vele bárkin is egy hangyányit is?
Nekem mondhatnád, mert nem vagyok kövér. Szimplán unalmasnak találnám és teljesen feleslegesnek, ugyanúgy, mintha a dohányzás ártalmairól akarnál felvilágosítani úgy, hogy közben tudod, hogy nem cigizem.
Azt gondolnám, hogy minek futsz felesleges köröket ahelyett, hogy a saját életeddel foglalkoznál, a megoldatlan problémáiddal és azokkal a dolgokkal, amiben van mozgástered és személyes felelősséged.
A környezetedben élő túlsúlyos embereknek meg szerintem akkor van értelme tanácsot adni, megpróbálni segíteni, ha ők ezt igénylik, és ha olyan formában tudsz megnyilvánulni, ami elfogadható számukra, amiből valóban a segíteni akarás jön át, nem pedig a lenézés, ítélkezés.
"Akkor kinek jelzed, ha nem a kisebb-nagyobb mértékben elhízott embereknek, akik az érintettségük miatt rossz néven vehetik, bántónak, minimum tolakodásnak érezhetik?"
Alapból senkinek sem mondom, hogy hé nagyon el vagy hízva, változtatnod kéne ezen meg ezen. De azt nagyon nem tolerálom, amikor nagyon sokszor ezek az emberek maguktól kezdik el mondani, hogy ők mindent megtettek és mégsem megy. Mint pl az egyik itteni hozzászóló. Szerinte mindent megtesz, de "éhen dögleni" nem akar. Elkértem privátban az étrendjét, és hát tragédia.
Annyi fáradtság nincs az emberekben, hogy
1) utánanézzenek, hogy mi a hiteles olvasmány
2) elolvassák
De hát persze aki nagyon tudatlan, az azt semtudja, hogy mennyire tudatlan, sőt azt hiszi, hogy milyen jól csinálja a dolgokat, csak hát a "genetika" meg a "vér".
Pl amikor az egész család el van hízva, annak nem a genetika az oka, hnaem a rossz szokások, az, hogy a gyerek megszokja kicsi korától, hogy gyengén megválasztott minőségű kajákat lehet enni korlátlan mennyiségben, és az abnormális lesz a normális, ebből nagyon nehéz kitörni, de sikerül embereknek, szóval nem lehetetlen. Egyszer az ilyen családi "átkot" meg kell törni, máskülönben a későbbi generációkra is ki fog hatni és előbb-utóbb a családfa kihal. És a legtöbb ilyen család nagyon boldogtalan, már fiatalon cukorbaj, depresszió etcetc van.
Tőlem nem egyszer kértek tanácsot élőben. Segítsek ebben, segítsek abban. Okés, a szabadidőm rááldoztam, aztán ezeknek az embereknek a nagyrésze olyan szinten áldozatmentalitást mutat, hogy azt hiszi, hogy nekik az jár, hogy a másik a szabadidejét rájuk áldozza és segít szívesen, de azt nem képes a jórészük mondani, hogy köszi te köcsög.
Ellenben azt, hogy "nekem nincs pénzem edzeni"! Tessék csinálj saját testsúlyos edzést, pl fegyencedzést. "áhh minek nézel te engem, én nem fogok fejenállni". Ok, akkor vegyél egy kettlebellt, 16kgs 9ezer forint, vasból van, akkor is megmarad ha ledobnak egy atombombát. "áhhh ezért meg azért nem".
"Meg amúgy is az egézséges kaja is nagyon drága!" A gyógyszerek meg a dokik hálapénze, a magánrendelések meg a giga mennyiségű kaja még szerencse, hogy semennyire nem terheli le a pénztárcát.
Na jó, rantnek vége. :D
Ez a kis hölgy "diétája":
"Tegnap reggeli:semmi (tudom hogy nem helyes de délelőttönként nem mindig szoktam éhes lenni)
ebéd: Rakott zöldbab (kb 10*10*4 cm-es kocka)+meggyszósz (kevés ha saccolnom kéne akkor talán egy hagyományos merőkanálnyi)(tudom hogy van benne liszt mielőtt megemlítenéd hogy az vacak)
vacsora: ugyanaz mint az ebéd
Nasi/egyéb: 2-4 dl szénsavas, cukros, narancs üdítő (Márka) azt hiszem talán más nem is volt
Ma: reggeli: 2 db Toast kenyér formályú teljeskiőrlésű kenyérből készült szedvics tartalmuk:(salátalevél vajkém szalámi paradicsom)+ 2dl 1.5%tej
ebéd: ugyanaz mint a tegnapi ebéd, vacsora
vacsora: Gombapörkölt nokedlival egy átlagos mély tányérnyi nem púposra szedve tejfölösen(tudom a liszt rossz :D)
nasi/egyéb:semmi"
Tudod, hogy szar a liszt, de két pofára tömöd.
Nincs veled mit beszélnem a továbbiakban.
"alig van eredménye az utóbbi 5 évben akármennyire is kínzom magam nem tudok lemenni 75 kg alá (171 cm vagyok) és akármit csinálok ott maradnak azok a zsírpárnák. "
:D :D
Talán én sírtam te szerencsétlen? Mert nem rémlik..
És ki a fa$zom mondta hogy lány vagyok te értelmi fogyatékos mert én egy k..va szóval nem mondtam.
Elolvasol egy könyvet és úgy csinálsz mintha te valami nagy táplálkozás szakértő lennél holott $zart se tudsz az egészről ha én azokat enném amit te már rég 100 kiló lennék írod nekem hogy te is hízékony vagy... hízékony egy fa$zt ha az lennél akkor nem lennél vékony a vacak étrendeddel. Az ha régen dagadt voltál az nem azt jelenti hogy hízékony vagy max annyit hogy régen elhanyagoltad magad. És ki a rák mondta hogy nem értem el semmit írtam korábban hogy 98 kilóról értem el a 75 kilót és csak az alá nem ment le az a 23 kiló mióta semmi. Jössz az "okosságaiddal" azzal a tapló stílusban mikor senki nem kért meg rá. Lehet hogy rohadtul okosnak hiszed magad de nem tudsz te $zart se az aki reggelire szalonnás kolbászos rántottát eszik vacsorára meg bezabál 3 db egész grillezett csirkecombot az ne állítsa magáról hogy hízékony meg hogy egészségesen táplálkozik... A stílusodról meg nem is beszélve akkora tapló vagy hogy guinness rekordok könyvébe belelehetne téged rakni. Mondom én aki végigkáromkodta ezt a hozzászólást. Már ne haragudjál de ki az isten fa$za vagy te hogy mások testsúlya felett ítélkezel mikor ekkora bunkó vagy...
Én érveltem neked, raádásul írtam elég sokat, és úgy, hogy ne haladja meg az agykapacitásodat, mivel 0 tudásod van táplálkozás és edzés terén. Te pedig visszaböfögöd, hogy a rántotta nem jó kolbásszal meg tojással.
Nem egy könyvet olvastam ki, hanem az életem egy jó része az edzés és a táplálkozás körül forog. A kindlemen jelenleg 27 edzéssel foglalkozó könyv van, ebből 21et kiolvastam, jó párat kijegyzeteltem emellé. Táplálkozásból pedig legalább 10 könyvet olvastam+weboldalak, fórumok(a táplálkozásnál inkább a weboldalak és podcastek adják a gerincet!). Ezen kívül mindkét témában több száz órányi videót és podcastet hallgattam végig csak az elmúlt 3 évben.
De úgy sejtem, hogyha egy könyvet olvastam volna ki életemben a témában, akkor is 1 könyvvel több lenne, mint amennyit te foglalkoztál a témával. Azért tanácsoltam neked a Robb Wolf A paleolit megoldása könyvet, mert könnyű és egyszerű olvasmány, még a hozzád hasonló személynek sem fog a bicskája beletörni, nem fog elmenni a kedve az egésztől, hogy a könyv 3/4 részét nem érti. Nem tökéletes könyv, de a fejedben uralkodó óriási homálynál már jobb. Az általános iskolás gyereknek sem kalkulust tanítasz, hanem előbb megtanítod összeadni és kivonni. Táplálkozás szintjén te még nagyon az oviban vagy a meggyszószaiddal meg szenyáiddal, meg az üdcsijeiddel.
Ráadásul azt is elmondanám, hogy valószínűleg a paleo étrend nem mindenkinek válik be. Hogy őszinte legyek, én sem teljesen paleot nyomok, a saját testemre szabtam. Tudok olyat, akinek nem megy a paleo, hanem valami más megy, pl vércsoport diéta. Egy szóval sem mondtam, hogy ez az atyaúristen megközelítés, csupán valahol el kell indulni, nem igaz? Mindenkinek meg kell találni azt, AMIT A TESTE ÉS A LELKE SZERET, és hosszútávon tudja tartani. Lehet nem lesz tökéletes, de a lényeg az, hogy ne 6 hetes fogyókúrákat tartson az ember, hanem beálljon egy értelmes étrendre és szokás alakuljon ki az egészséges étkezésből, megtörténjen az életmódváltás.
Ezek szerint az irányelvek szerint élek, nem csak olvasgatom, nézegetem, és NEM úgy élek, hogy "tudom mit kell csinálni, de nem csinálom, aztán meg rinyálok, hogy a genetika meg minden ellenem van". Az elveim lehet nem tökéletesek, viszont folyamatosan képzem magam ÉS HALLGATOK A TESTEMRE és legalább alá tudom támasztani őket, és ami még fontosabb, nem én vagyok elégedetlen a súlyommal, nem én állítom, hogy 5 éve nem változik a súlyom a kívánt irányba és a felelősséget a génjeimre hárítom, mert természetesen semmi nem lehet az én hibám,illeve tudatlanságom. Ez a személy te vagy, a tipikus duci lány, akit NEM azért nem becsülök sokra, mert el van hízva, hanem azért, mert nem tud felelősséget vállalni a helyzetért és kézbe venni a sorsát, és megváltoztatni.
Ezzel szemben te pedig addig jutottál, hogy szerinted a szalonnás-kolbászos rántotta nem jó, meg a 3 db csirkecomb se (egy minden nap edző és 10-12 órás fizikai munkát végző férfi esetében...). Ráadásul azt is írtam, hogy én még izmosodni szeretnék, és leírtam neked az aktivitási szintemet is a privát üzenetben, és hozzátettem, hogy nyilván neked nem ilyen mennyiségeket kéne enned. Ugye ez már kimaradt a szép kis hozzászólásodból, csak hogy sugalld, hogy én azt tanácsoltam, hogy te is annyit egyél, mint én(ráadásul úgy, hogy valószínűleg görkorizol vagy zumbázol vagy vmi ilyen szart csinálsz, nem súlyzós edzést végzel)
De hogy miért nem lenne jó, azt már elfelejtetted leírni.
Szóval kíváncsi vagyok, hogy miért is olyan rossz ez szerinted. És ha esetleg valamivel alá tudod támasztani, azt is nagyon szívesen megnézném. Mert sajnos a te személyes tapasztalatod nem sokat nyom a latban, MIVEL NEM ÚGY NÉZEL KI, AHOGY SZERETNÉL és elégedetlenkedsz is, másra hárítod a dolgot. Nem vagy egy hiteles forrás, és ezt te magad mondtad.
Egy percig sem gondolkoztál el azon, hogy "hmm lehet, hogy én tudom rosszul a dolgokat, ha valami nem megy? Hogy az, amiről eddig azt hittem, hogy hülyeség, az lehet nem is hülyeség? És valami nem attól lesz hülyeség, mert úgy neveltek, hogy hülyeség, mindenféle indoklás nélkül? Lehet át kéne gondolnom dolgokat és LEGALÁBB BELEOLVASGATNI a témába, nem pedig böfögni és állítani, hogy én mindent tudok?".
Az életben ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy te szeretnéd, be lehet csukni a szemed, a körülményeket és másokat hibáztatni, vagy legalább megpróbálni változtatni valamit. Kicsit nyitottabbnak lenni. Kicsit átgondolni a dolgokat és nem élből elutasítani. Ha bármilyen komolyabb edzőnek vagy táplálkozási szakértőnek (nem a vidéki konditeremben...) megmutatod az étrended, azt fogja mondani, hogy ez egy kalap ...... Lehet nem ugyanazt fogják ajánlani, mint én, de ezzel az egy dologgal egyet fognak érteni, hogy az étrended úgy rossz, ahogy van.
Igazából a válaszodra nem számítok, mert ezutánvalószínűleg csak eljössz elolvasod a hozzászólást, de a kellő tudásod és a bátorságod nem lesz meg, hogy reagálj.
Sok sikert neked a status quo megtartásához, és a génjeid hibáztatásához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!