Miert vonzodom a barnaboru emberekhez? Mi ennek a biologiai vagy altalanos oka?
Társadalmi okai vannak elsősorban ami szerintem közrejátszik az evolúcióval (gazdagabb=jobb). Ázsiai országokban az anyukák azért imádkoznak, hogy a gyerek világosabb legyen. Kínában még hülye maszkokat is felvesznek a strandon a búvárruha mellé, hogy nehogy lebarnuljon az arcuk.
Európában régen csak az tudott szép egyenletes barna színt elérni akinek volt annyi pénze, hogy megtehette, hogy a napon heverészik.
Ázsiában a gazdagok inkább a hűvös szobát választották és csak a kint dolgozók voltak barnák.
Nekem nem tetszik a barna bőr, a szoli mellett ma már mindenki ugyanolyan barna az év összes napján, szerintem az természetellenes.
Társadalmi okai vannak elsősorban ami szerintem közrejátszik az evolúcióval (gazdagabb=jobb). Ázsiai országokban az anyukák azért imádkoznak, hogy a gyerek világosabb legyen. Kínában még hülye maszkokat is felvesznek a strandon a búvárruha mellé, hogy nehogy lebarnuljon az arcuk.
Európában régen csak az tudott szép egyenletes barna színt elérni akinek volt annyi pénze, hogy megtehette, hogy a napon heverészik.
Hát pont hogy fordita!A parasztok napon voltak még nemesek egész nap bent a palotában!Nézd csak meg a francia nemeseket kenték fehér puderrel arcukat!Nem véletlen mondtak hogy kékvérű ha valaki nemes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!