Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy tudnak optimista emberek...

Hogy tudnak optimista emberek lenni?

Figyelt kérdés
Hogy tud valaki pozitív lenni mikor mind tudjuk mi megy a világban, milyen rosszak az emberek és mennyi rossz dolog történik. Aki ilyen optimista, az hogy fogja fel ha valami rossz dolog történik vele? Én nem tudnék így élni.
2016. júl. 4. 12:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy nem veszek róla tudomást. Engem a saját kis világom érdekel, hogy ott rendben menjenek a dolgok, nem érdekel sajnos, hogy Afganisztánban robbantottak megint. Ehhez kell önzőség és egy kis szívtelenség is, de az embernek mindig önmaga kell, hogy a legfontosabb legyen.

És egyébként egyszerű: a jó embereket kell magad köré válogatni, aki nem kell, aki negatív, lehúz és csak rossz energiával áraszt el, azt ki kell iktatni az életedből, akármennyire is fáj. Minden ember a saját sorsáért felelős.

Hogy fogom fel, ha valami rossz dolog történik? Leckeként, meg úgy, hogy onnan már csak jobb lehet.

2016. júl. 4. 12:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Én realista vagyok, ezért sem értem a teljesen optimista embereket, már ha tényleg van olyan. Magyar szerintem nem túl sok. De segíthet feldolgozni a rosszat ha meglátod benne a jót. Gondolom így csinálják az optimisták is, esetleg jobban tudnak arra koncentrálni ami pozitív. A halál az egyetlen dolog amiben nem sok jót talál az ember, azt meg csak el kell fogadni.
2016. júl. 4. 12:50
 3/5 anonim ***** válasza:

7 év depresszió után az alaphangulatom nagyon pozitív lett, nem ahhoz kell ok, hogy jó kedvem legyen, hanem ahhoz, hogy rossz...

azért vagyok optimista, mert többet értem el, mint amit gondoltam, tehát a sok rossz után sok jót kaptam...

lehet most el fogtok ítélni, de én mosolyogtam a mamám temetésén...eszembe jutott egy vicces történet vele kapcsolatban és mosolyogtam rajta, jó kedvem volt, hogy hallhattam róla régen ezt a történetet, hogy részese volt az életemnek...szerettem, sajnáltam, hogy elment, de a rák miatt a végén már elég rossz passzban volt, nem kellett tovább szenvednie...minden pillanatnak örülök amit vele tölthettem és a temetésén is ezekre gondoltam vissza...

Én pl egy csomó dolgot nem rossz dolognak élek meg...pl ha elütne egy autó és kórházba kerülnék, akkor annak is a jó oldalát nézném...pihenés, új embereket ismerek meg...

Sok rossz van a világban én is tudom, de sok dologban van jó is és miért a rosszra kellene koncentrálni?

23F

2016. júl. 4. 13:44
 4/5 anonim ***** válasza:

úgy hogy megtörtént és pont. Élet nem áll meg élni kell tovább!

miért , jobb úgy élni, hogy ki se mered tenni a lábadat a házadból, mert attól félsz, hogy felrobbantanak valahol?

2016. júl. 4. 15:41
 5/5 anonim válasza:
Sziasztok, talán hallottatok már az Optimista Klub és a mögötte álló önkéntesekből álló pszichológusokból álló csapatra, akik ingyen segítenek. Ha úgy érzed kérdésed lenne a továbblépéshez töltsd ki a HunOpti önismereti tesztet [link] és kérdezz a megadott elérhetőségen. Jó utazást kívánok.
2016. júl. 31. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!