Hogy tudnak optimista emberek lenni?
Úgy, hogy nem veszek róla tudomást. Engem a saját kis világom érdekel, hogy ott rendben menjenek a dolgok, nem érdekel sajnos, hogy Afganisztánban robbantottak megint. Ehhez kell önzőség és egy kis szívtelenség is, de az embernek mindig önmaga kell, hogy a legfontosabb legyen.
És egyébként egyszerű: a jó embereket kell magad köré válogatni, aki nem kell, aki negatív, lehúz és csak rossz energiával áraszt el, azt ki kell iktatni az életedből, akármennyire is fáj. Minden ember a saját sorsáért felelős.
Hogy fogom fel, ha valami rossz dolog történik? Leckeként, meg úgy, hogy onnan már csak jobb lehet.
7 év depresszió után az alaphangulatom nagyon pozitív lett, nem ahhoz kell ok, hogy jó kedvem legyen, hanem ahhoz, hogy rossz...
azért vagyok optimista, mert többet értem el, mint amit gondoltam, tehát a sok rossz után sok jót kaptam...
lehet most el fogtok ítélni, de én mosolyogtam a mamám temetésén...eszembe jutott egy vicces történet vele kapcsolatban és mosolyogtam rajta, jó kedvem volt, hogy hallhattam róla régen ezt a történetet, hogy részese volt az életemnek...szerettem, sajnáltam, hogy elment, de a rák miatt a végén már elég rossz passzban volt, nem kellett tovább szenvednie...minden pillanatnak örülök amit vele tölthettem és a temetésén is ezekre gondoltam vissza...
Én pl egy csomó dolgot nem rossz dolognak élek meg...pl ha elütne egy autó és kórházba kerülnék, akkor annak is a jó oldalát nézném...pihenés, új embereket ismerek meg...
Sok rossz van a világban én is tudom, de sok dologban van jó is és miért a rosszra kellene koncentrálni?
23F
úgy hogy megtörtént és pont. Élet nem áll meg élni kell tovább!
miért , jobb úgy élni, hogy ki se mered tenni a lábadat a házadból, mert attól félsz, hogy felrobbantanak valahol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!