Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom az áldozathibáztatás (pl. úgy kérdezni egy megerőszakolt nőtől, hogy mit hordott úgy, hogy a hangsúlyból ki lehet venni az áldozathibáztatást) nem helyes dolog, ennek ellenére viszont azt is gondolom, hogy nem baj, ha egy nő tesz azért, hogy kisebb valószínűséggel erőszakolják meg, mert nem élünk egy ideális világban.

Pl. attól függetlenül, hogy az áldozathibáztatás helytelen, szerintem felelőtlen dolog egy nőtől az, hogy mondjuk seggrészegre issza magát egy olyan helyen, ahol egy csomó ismeretlen ember van csak azért, mert egy ideális világban bármikor megtehetné ezt anélkül, hogy bárki is megerőszakolná.2019. ápr. 20. 00:58
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Rejtvényjáték- Jól látom, hogy unatkozol? 728x90

Még ez kiegészítésnek:


"The worst part of today's society is people acting irresponsibly and not taking safeguards to ensure their own safety following up with the excuse "I shouldn't have to! Teach you children not to rape!"


We do teach our children not to rape, schools teach kids not to rape, we pass stricter laws punishing rape, and then guess what? People still rape.


Rape can avoided with simple safeguards. Ladies, don't go out alone. Go with friends. Know your limits. Watch your drink. Don't walk in secluded areas, stay in well lit, well populated areas. If you don't have a gun, keep pepper spray in your purse. Lacking pepper spray, a small travel size hair spray can temporarily blind and disorient an attacker. The more you ignore these simple things, the higher your risk of being attacked."

2019. ápr. 20. 01:01
 2/11 A kérdező kommentje:

+1:


Ettől persze még végső soron csak az az ember érdemel büntetést, és az az ember a szemétkláda aki erőszakolt.

2019. ápr. 20. 01:04
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Ez az egész marhaság csak mindenféle nővédő, leszbikus szervezetnek a kitalációja, ahol a nőknek bármilyen jogot megadnak, a férfiak meg ledarálva vannak a legjobb állapotban.

Egy reális látásmóddal rendelkező egyén lehülyézi a nőt, hogy miért tette azt, amit tett, illetve az erőszakolót meg elküldené az állatorvosi egyetemre egy ivartalanításra.:)

Egy nő valószínű csak bizonyos embereknek öltöznek fel úgy, ahogy, meg önmaguknak, de az esetek nagy %-ban mindig azok találják be ilyenkor őket, akiknek nem kellene.

2019. ápr. 20. 01:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 Presumptuous_Pisces ***** válasza:
87%
Hoxa értelmesebb pasik 300x250

Hogy mit? Nem mindenki teheti azt meg, hogy kísérővel rohangáljon fel-alá a városban. Főleg aki este dolgozik... Aki egyszerűen elhatározta, hogy megerőszakol vkit vagy AZT a személyt, már édes mindegy, hogy mit visel, vagy, hogy józan-e...


Aberált társadalomban élünk... Az iskola, család és a törvénykezés csak hablaty, fele ennyit se tesz meg egyik intézmény se. A szülők legtöbbje "az én fiam? Sohaaa", a suli: "hisz olyan jó tanuló volt/ egy átokfajzat, csak takarodjon el innét", rendőrök: "menjünk és menőzzünk az Audinkkal a trafik előtt", továbbá a rendőrök csak szimplán pszichológiai "hadviselésként" vannak többnyire, van aki ezt felfogja meg azt is, hogy nincsenek ott mindenhol.


Szerintem itt nem börtönözni kéne ezeket a férfiakat (és nőket) akik erőszakot követnek el (a legtöbbjük jó magaviselet miatt úgy is szabadul, Netflixen van erről egy műsor), hanem kasztrálni vagy megcsonkítani. Bár nem tudom, hogy így még jobban elfajzanának-e, de egy próbát megérne. Szaporodni meg legalább biztos nem fognak.


A környezetemben egyre több problémás férfire lettem figyelmes, és a többsége "ártatlan" "szelíd" "aranyos" "visszahúzódó" jelzőket visel magán, azaz a környezete ezekkel illeti meg. A tegnapi nap kaptam egy fülest, hogy kerüljek egy bizonyos alakot, mert beteg és olyan fajta, aki ha fejébe vesz vmit, akkor megteszi. Komolyan, a munkahelyemen sem érzem már biztonságban magam, holott: nem vagyok kiöltözve, részeg sem vagyok, és emberek vesznek körül...Szóval az a véleményem, hogy nőként (hacsak nem vmi burokban nevelkedsz fel) rohadtul nem biztonságos semmi, ezek az "óvintézkedések" kb fabatkát sem érnek, gáz/paprika spray... Naja, önámítás kb...


És, amiről nem írtál: a legtöbb erőszak még mindig kapcsolatokon belül történik, az esetek nagytöbbségéről senki sem tudja, hogy megtörtént, mert az adott felek nem közlik félelemből vagy egyéb okok miatt. Egy kívülről teljesen egészségesnek/rendesnek tűnő kapcsolatban is fennáll ez. Hogyan s miért? Röviden a férfiak manipulatívak (most ne keverjük ide a pénzt), egy részük teljesen kikel magából, ha kanos (akinek nem inge...), a nők meg befolyásolhatók ("ez neked is jó lesz, hidd el"), naivak, és a többségük többre értékel mást a kapcsolatban mint a szexet, így hajlandó fejethajtani a párja igényeinek. Erre egy egyszerű példa a sztereotípiák közül pl filmekben: a férfi csinálja a nőt, a nő meg ásítozik, tv-t néz, "drágám, közel vagy már?" és más ehhez hasonló jelenetek.


Itt gyakorin is nagyon megy a nőkre a hárítás, hogy ez lényegében az Ő hibájuk, miért néznek ki úgy ahogy stb, ha egy balfácánnak meg nem jön össze, az is a nő hibája meg a nő a qva (de az már nem gond, hogy az illetőnek, hogy Ő maga egy ösztönlény).


És akkor még kitérhetnék a pornóra. Ha elvesszük, csak mégtöbb feszült ember lesz az utcákon, ha meghagyjuk így ahogy van, még jobban elkorcsosul a szex valódi léte. Sok lány már kérdezés nélkül lekapja a pasiját, mert, hogy ez "alap". Már sokan azt se tudják mi a jó önmaguknak (főképp nem a másiknak), mivel egy adott sémát látnak a médián keresztül (tinimagazinok, pornó, sorozatok, játékok, mémek stb), ami tudatalatt is berögzül. Ahogy a szokások többsége is tanulás (környezeti behatás) útján alakul ki, így a szexualitás fogalma is.


A nagy gond az, hogy mi nők, nem értjük meg azt, hogy mekkora feszültséggel jár a férfiaknak a kanosság és azzal együtt élés, ahogy a férfiak sem értik azt meg, hogy nőként milyen nyomást kell elviseljünk ez miatt, milyen az, hogy konkrétan van aki csak egy bszható tárgynak lát, és ez az állapot milyen kiszolgáltatott érzéssel is helyzettel jár.


De ha visszagondolunk az óvodás és alsós időkre, akkor mindegy volt, hogy fiú vagy lány az illető, elvolt mindenki a másik nemmel, nem kezelte alapjában véve megkülönböztetve a másikat (ha mégis, pl a fiúk fújjogtak a lányos dolgoktól, vagy a pusziktól, vagy épp előre engedtek egy lányt, ez mind azért volt, mert a szülők ezt mondták/mutatták nekik...). Viszont mégis alakultak ki gyermeki "románcok", és működtek (ideig-óráig), szexualitás túlfűtöttség nélkül (jó persze, ezt meglehet indokolni vagy épp vétózni Freud elméletével, de nem erre akartam kilyukadni...). Az lenne a jó, ha valahogy így funkcionálnánk tiniként/felnőttként is, az esztétikai vonzódással lényegében nincs probléma, csak azzal, hogy emberek esetén ehhez általában a szexuális vágyak is hozzárendelődnek.


Lényegében vagy evolúció vagy technológia által korrigálni kéne ezt az alapösztönt (amit fajfenntartásra már kevésbé használunk, ha a szex gyakoriságát vesszük alapol) ha már sokaknak nem megy a tudatos önkontroll. Még a kezdetleges törvények sem azért alapultak meg, hogy az emberek kiszúrjanak másikkal, hanem a tudásuk "hatalmát" mások ellen fordították, vagy önmagukat veszélyeztették. A közelmúltból egy egy egyszerű példa: cukoradó. Ugye, sokak háborognak miatta, de pont azért lett (meg persze pénzügyi okokból), hogy valahogyan korlátozzák a sokak által elkövetett önpusztítást akik csupán a saját akaratgyengeségük miatt léptek erre az útra, plusz a befolyásolhatóság miatt. A drogokat, videójátékokat, sportot, munkát, szinte akármit fel lehetne állítani e példa mögé, ahogyan a szexet is. Elérkeztünk arra a pontra/korszakba, ahol globálisan nézve azt, a legjobban kell egy "juhász a birkák közé". Túl sokan is vagyunk, ez ellen is tenni lehetne már valamit, de ez már egy másik téma.

2019. ápr. 20. 02:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Valahol a kihasznalas is az. Visszaelnek a tini lany szerrlmevel aztan meg ejtik.


Az áldozat eleve azert alakulhat áldozattipusuva mert gyerekkorban pl nem kapott eleg szeretetet, vagy nem lehetett "hangja"azaz neman sirva tűrte pl a verést is, stb, magyaran az elnyomott gyenge onbizalomhianyos es naiv nők (akik pont ezt kompenzaljak a tul sok sminkkel)vonzzák be maguknak a bajt.


Az erőszak szerintem akkor is eroszak amikor befolyasolas utan adja be a derekat a lany pl fűt fát szerelmet igernek neki közben dobjàk is utana, aztan persze sirás. De nem is büntetik.


Ha áldozathibáztatást keresunk, ott inkabb az aldozat szulei a hibásak hogy àldozattipussá tették a gyereket (persze nem a random emberrablasos kinzo sztorikra gondolok hanem eleve akiket el lehet csalni, beetetni)

2019. ápr. 20. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

#5:

Hát ezzel nem értek egyet. Felnőtt embereket kezelkünk már felnőttként akkor is, ha nő. Végső soron az ő döntése belemegy-e a dologba, akármennyire is manipulál a férfi.

2019. ápr. 20. 08:24
 7/11 A kérdező kommentje:

#4:

Értem amit mondasz, de az, hogy mindig van valamennyi esély a nemi erőszak megtörténésére szerintem még nem jelenti azt, hogy akkor már mindegy, legyünk seggrészegek is ismeretlen emberek között.

2019. ápr. 20. 08:37
 8/11 anonim ***** válasza:

6. Ahogy a cukrosbacsi meg a gyerekeket kezeli felnottkent, ugy a pasik a nőket nőként addig amig celt ér.

Az hogy egy no befolyasolhato es naiv attol még ez a fajta kihasznalas is sztem van akkora aljas mint a random emberrablos. Nem az aldozat a hibas aki pofonokbol tanul.

2019. ápr. 20. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

*ahogy a cukros bacsi a gyerekeket kezeli gyerekkent


Ha elcsalnalk vkit atvernek kihasznalnak, maga a naivitas miatt az aldozat nem hibaztathato. De pont ezert marad sok eroszak titokban mert az aldozatban önvád van. Es el sem meri mondani.es megy abortuszra i nkabb ahelyett h segitseget kerne idoben.

2019. ápr. 20. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Ahogy egy gyerek nem hibaztathato azert mert eldogadta a cukrot ugy a naiv ostoba nők sem akiket atvernek.

Amikor azt mondod hogy de felnott letete ő ment bele az olyan mint amikor azt mondanad de a gyerek elfogadta a cukrot pedig az anyja mondta hogy idegennel nem allunk szoba.


Volt teszt is. Szuloi engedellyel csaltak tiniket kocsikba. Szinte mindegyikuket el lehetett rabolni, a szülők ki voltak akadva rendesen kapták otthona fejmosast a kölykök utana

2019. ápr. 20. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!