Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan reagálnád le ha az új...

Hogyan reagálnád le ha az új munkavállalód magasabb bevételt produkál mint egy sok éves dolgozód?

Figyelt kérdés

Adott egy étterem.

Adott 26 dolgozó.

+1 újonc. (én)


4 hónapja vagyok a cégnél mint pultos, de 4 hónal alatt statisztikailag magas százalék. bevétel réssel vertem rá minden más dolgozóra.


Miért lehet ez?

Egy Q*rva jó vagyok ezen munkakörben.

Miért?

Miből áll a pultos meló?

Neked mi a válaszod ezen kérdésre?

.

.

.

Étel/kávé kiadás/a rendelés teljesítése/a vendégtér és pult rendben tartása?


Megmondom én neked a választ és ezért kicseszett sokan fogtok utálni, és sokan nem fogtok egyetérteni velem.


A pultos feladata nem CSAK ennyiből áll. A pultos nem étel/ital kiadó rendelésre mert azt az autómaták csinálják!

A pultos feladata a kínálat ELADÁSA nem pedig KIADÁSA!


A pultosnak kötelessége ismernie a saját üzletét és annak kínálatát. Nem kell mikrobiológiai szintekre menni, de tudnod kell nagylatokban, hogy miből áll az adott terméked.

(pizza, annak féltétele)


Mondok egy példát.

Van egy Dolce szalámis pizzád.

Hogy ajánlod?

Szalámis pizza, vagy Dolce szalámis pizza? Mert kicseszett nem mindegy mit mondasz.


A Dolce Napolita szalámis pizza egy 27%-ban marhát 73%-ban sertést tartalmazó szalámí, melynek 2 féle húsa egy paprikás, fokhagymás, sós, borsos páclében megforgatva elkészül az olaszok által közkedvelt Dolce Napolitana szalámis pizza.


Magyarországon a sima szalámis pizza alatt értjük a jó esetben is a Pick szalámit.

Fontos,hogy a vendég ne higyje ezt.


Én mint 4 hónapos dolgozó kezdek tanácsokat osztogatni és a vezetőséggel tárgyalni egy új rendszer felállításáról, és a pozícióm átgondolásáról.

Te mit mondanál erre?



aug. 29. 18:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
XD
aug. 29. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát oké...xd
aug. 29. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
65%

Azt, hogy az ilyen emberek fognak vállalkozást indítani pár év tapasztalattal, mert megunják a vezetőség tökölését és visszatartását.


Én biztos javasolnám neki, hogy álljon a saját lábára. biorobotból, aki elvégzi a munkát találni eleget, vezetőkből sajnos kevés van.

aug. 29. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Előbb tanuld meg mi a különbség a pultos és a pincér között.

Most akkor te melyik is vagy?

aug. 29. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Zseni vagy,de mielőtt kineveznek étteremvezetőnek, vagy átveszed a pultos Nobel-díjat, gondold át a helyesírásodat, mert azért ha hivatalos levelekben is elhelyezel ilyen "autómata", "higyje" típusú hibákat, főként ez utóbbi nagyon gáz, akkor sokat tudsz rombolni a cég arculatán.
aug. 29. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
80%

2 esélyes játszma.

az ilyen fellépés és javaslatok előtt fel kell ismerd, hogy a munkáltatónak a hatékonyság és a profit a lényeg?

vagy csak biorobot kell nekik?


megmondom őszintén én még nem találkoztam olyan céggel, ahol a logikát és a hatékonyságot többre értékelték volna, mint a hierarchiát.

magyarul inkább gurítsuk ha szögletes és emeljük ha kerek, de nehogy már az ugasson a hatékonyságról aki napi szinten végzi az adott feladatkört és profi benne.

aug. 29. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim válasza:
100%
nagyon ügyes vagy, hogy elvégzed a munkát, amire fölvettek
aug. 29. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

7-el értek egyet :D nincs ebben semmi különleges dolog. ez lenne a munka, amit végezned kell. ami itt a valódi gond, hogy az elvárás nagyon nem ez a színvonal és való igaz...sok vendéglátóhelyen úgy fogadják a dolgozók a vendéget, mint akiket a seggükből rántanak ki, mert a pénzükért dolgoznak és nem azért, mert van is bármi közük a szakmához.


maximum javasolhatod a vezetésnek, hogy egy kicsit tegyék magasabbra a lécet és akkor a kollégáid is termelnek majd annyit, mint te :D

aug. 29. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez így megy. Csak inne.től már nem a pultra kéne koncentrálnod, hanem ki kell dolgoznod a képzési rendszert, amit aztán a céghálózat összes pultosának el kelljen végezni. Szóval ne ide írogasd afrusztrációidat,hanem alakíts ki belőle valami használhatót.
aug. 29. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet hogy a többi dolgozó kivette azt a részt. Van ilyen a vendéglátásban és egyéb helyeken. Nem te kerestél jobban hanem ők summantanak.
aug. 29. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!