Egyetemi jogviszony megszüntetése majd Munkaügyre regisztrálni?

válasza:Valószínűleg igen.
Segiteniük kell a mankanelküliben.
Kapcsolódó kérdések:
Mi a kormánynak a valódi célja Magyarországgal? Kezdem azt érezni, hogy nekünk is menni kellene azzal a 170.000 emberrel, akik elmentek pár hónap alatt. Lassan itt totális csőd lesz.
Első féléves vagyok és mégsem szeretném ezt csinálni. Még nem fejeződött be az félév, de ott szeretném hagyni. Visszakell fizetnem az ösztöndíjat és az árvasági pótlékot? Köszönöm a válaszokat!
Kitöltöttem a neptunon belül a hallgatói jogviszony megszüntetése nevű kérvényt, és ennek a státusza el lett fogadva. Van még bármi más teendőm vagy ennyi? Semmit nem kaptam erről a dologról, se emailt, se semmit.
Nagyon gondolkodom még így az első félévem töltése közben a jogviszonyom megszüntetésén. Olvastam több helyen például, hogy ha csak egy félévet vettem igénybe azt vissza sem kell fizetnem államisként, így csak egy támogatott félévem megy kukába. Na de több oldalon is...
Ha egy 16 éves gyerek (nem tanköteles), több alkalommal késik az iskolából, és az ebből adódó órák száma már 20 körül van, akkor az iskola elbocsájthatja ezt a személyt? Vagy milyen eljárásra számíthatunk ilyen esetben?
Már beadtam a felmondásom ( de a megszüntető papírokat még nem írtam alá), azonban egy ismerősöm szólt, hogy határozott idejű közalkalmazotti szerződést nem lehet lemondással megszüntetni, és nem vagyok köteles 2 hónapot ledolgozni. És írjak azonnali hatállyal egy...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!