Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A takarító alárendelt mindenki...

A takarító alárendelt mindenkinek kivéve az udvari munkásnak és rajta kívül mindenki dirigálhat neki?

Figyelt kérdés
Konkrétan akárki kiszabhat neki feladatot vagy megkérheti különböző szolgálatokra,olyan mint egy szolga.Olyan kiszolgáltatott.😔
márc. 12. 04:50
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz dolog ez, mert a takarító sokszor nem ismeri a jogait, nem tudja ezáltal védeni magát, kultúrálatlan visszaszólásért meg a kirúgás veszélye fenyegeti, így igen nehéz helyzetben van. Azért jobb helyeken úgy van, mint az 5-ös írta, szépen kérik és nem plusz munkákra, hanem csak arra, ami amúgyis a feladatkörébe tartozik. Időnként meg egy kis meglepi, pluszpénz, ajándék jó motiváció lehet az alaposabb munkára.
márc. 12. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Ez milyen jellegű intézményben van? És miért pont az udvari munkásnak? Ennyi erővel ő miért ne dirigálhatna neki?
márc. 12. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ha te ilyen helyen dolgozol, azt sajnálom. Nálunk a legtöbb ember tisztel minket és senki sem ugráltat. Sőt ha valami gondunk van, mert olyan koszt vagy dolgot csinálnak, ami nem a mi feladatunk lenne, csak szórakozik valaki, akkor külön leszídják vagy szólnak annak, aki csinálja, hogy többet ne csinálja és figyeljen oda.
márc. 12. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Azért lehet neki szólni, ami amúgy a feladata lenne, csak nem tudja, vagy nem rendszeres.
márc. 12. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/34 anonim ***** válasza:
65%
Nem, a takarítónak utasítást a felettese adhat.
márc. 12. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/34 anonim ***** válasza:
19%

"Nem, a takarítónak utasítást a felettese adhat."


Ez egy baromság.

Csomó helyen nincs is ott helyben felettese a takarítónak, mert a takarítócég alvállalkozóként dolgozik a cégnek ahol takarítanak.

márc. 12. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan én szállodai szobalány voltam, de soha senkinek nem voltam alárendelve. A gondnok elnézést kért, ha piszkot csinált egy javítással és vissza kellett mennem egy mozdulattal letörölni. Sőt, előre szólt, hogy valószínűleg lesz egy kis kosz, sajnálja és igyekszik maga elintézni. Az igazgató mézesmázos tündér volt, mert tudta, hogy kényelmi munkára sales-est talál tízet, de megbízható, igényes szobalány, aki hajlandó bejönni dolgozni, napi húsz szobát megcsinálni, jó, ha lesz neki kettő. Nem véletlenül ukrán és thai lányokkal vannak feltöltve a hotelek. Közteres, irodai jellegű takarító volt kettő, velük sem bántak másként. Azt gondolom, leginkább a személyiségen múlik, hogy kivel hogy bánnak. Áldozat meg mártír típust el fognak nyomni bármilyen munkakörben. Kedvesen kell hozzáállni mindenkihez, ha gond van, azt lehet kulturáltan is jelezni, visszautasítani, ha úgy érzi az ember, hogy az nem az ő feladatköre. Lehet szólni felettesnek is.
márc. 12. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Maximum megkérni lehet.

Egyébként egy normális főnök nem dirigál. Nálunk nem szokás semmilyen pozícióban sem. Megkérjük a másikat, hogy segítsen, vagy csináljon meg valamit.

márc. 12. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/34 anonim ***** válasza:
0%

csak a közvetlen felettese adhat utasítást neki


Vagy nem.

Nálunk a munkaköri leírása alapján bárki utasíthatja. Jól is néznénk ki, ha a főorvoshoz, főnővérhez kellene menni először, hogy szóljon a takarítónak...

márc. 12. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/34 anonim ***** válasza:
52%

Hivatalosan nem. Józan ésszel fel sem merülne senkiben, hogy a takarítót küdöncként, bevásárlószolgálatként, ebédhordóként ugráltassa.


Gyakorlatilag viszont sok helyen előfordul. A takarító fél, hogy ha több órában van alkalmazva, mint amennyiben végigszáguld a felmosóval, akkor megszólják, kirúgják, megvágják a fizetését, ezért aztán hogy hasznossá tegye magát, bevágódjon, bebiztosítsa a helyét, elvállal ilyeneket is.


Ha az idejébe belefér, főnöke (nem feltétlen külsős vállalkozó, lehet az az intézmény valamelyik vezetője is) szól érte, a munka rovására nem megy, akkor neki is jó egy kicsit, kiszaladhat a boltba és elintézi a saját vásárlását is, átsétál a kajáért, addig is telik az idő, nem kell bent ülni a takarítók egyébként sem lélekemelő öltözőjében, vagy a takarítószerek közt. És még "jópontot" is szerez.


A gond akkor van, ha a munkatársak intézményes cselédnek nézik, nem adják oda neki előre a bevásárláshoz a pénzt (vagy esetleg utólag is "jajj, nincs nálam pénz, holnap jó lesz? ... és holnap ... és holnap...), meg sem köszönik, elvárják, és éreztetnek egyfajta hiearchiát, 12 óra 2 perckor már hápognak, hogy "hol van már az ebéd, semmit nem lehet rábízni...". És ez az inkorrekt kivagyi bunkóság nagyon sok emberben benne van.

márc. 12. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!