Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért olyan furcsa az aki nem...

Miért olyan furcsa az aki nem munkaidő előtti utolsó percekben esik be a munkahelyére, hanem ott van már fél-háromnegyed órával korábban?

Figyelt kérdés
ápr. 10. 05:45
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
84%
Nem látom sok értelmét annyival előtte odaérni, max akkor, ha annyival hamarabb is megy el. De nem szeretek korán kelni, se túlórázni.
ápr. 10. 05:50
 2/62 anonim ***** válasza:
92%
anyám már egy órával előbb bemegy... kérdésemre azt a választ kaptam, hogy szeret ott beszélgetni meg kávézni a meló elvégzése előtt
ápr. 10. 05:51
 3/62 anonim ***** válasza:
14%
Nekem eleve van egy meghatározott jelenléti idő, attól nem térhetek el. Másoknak biztos másképp van.
ápr. 10. 06:06
 4/62 anonim ***** válasza:
100%

Azért az utolsó másodpercben beesés, meg a háromnegyed órával korábbi érkezés között vannak még átmenetek.

Én amúgy soha nem rugóztam azon, hogy ki mennyivel jön be hamarabb, de én nem szúrnék el naponta majdnem egy órát tök feleslegesen.

ápr. 10. 06:49
 5/62 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a furcsa, ha megadnak egy munkakezdési időpontot és én arra az időpontra érkezem munkára kész állapotban, majd még így is szúrós szemmel néznek és megkérdezik, hogy miért késtem. Legtöbbször 20 perccel hamarabb már ott voltam. Előző munkahelyemen volt ez inkább gond, a délelőttösök már egy órával kezdés előtt mérgelődtek. Hetekig nézték, hogy mikor jelentkezünk be a gépbe. Persze este nem lehetett annyival hamarabb kijelentkezni.
ápr. 10. 07:02
 6/62 anonim ***** válasza:
90%
Ez a viselkedés azért hathat furcsának, mert a modern munkakultúra a hatékonyságra és a munka-magánélet éles elválasztására épül, így sokan értetlenül állnak az előtt, ha valaki „ingyen” ad az idejéből a cégnek. Gyakran azt feltételezik mögötte, hogy az illető túl komolyan veszi a szabályokat, nincs magánélete, vagy szorong a késéstől, pedig lehet, hogy csak nyugodt, kávézós ráhangolódásra vágyik a pörgés előtt.
ápr. 10. 07:05
 7/62 anonim ***** válasza:
100%
Mostani munkahelyen valóban vannak olyanok, akik akár egy órával hamarabb is jönnek, de csak beszélgetnek. Nekem ez azêrt furcsa, mert én örülök, ha nem kell beszélgetni pluszban senkivel🤣
ápr. 10. 07:06
 8/62 anonim ***** válasza:
100%
Biztos kipletyizik addig a többieket.
ápr. 10. 07:07
 9/62 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem fizetik azt a közel 1 órát. Nincs semmi értelme hamarabb bemenni. Max 5 perccel megyek be hamarabb.

Mit üljek ott 30-45 percet pluszba? Mi értelme van? Mi a jó benne?

ápr. 10. 07:07
 10/62 anonim ***** válasza:
95%

"a modern munkakultúra a hatékonyságra és a munka-magánélet éles elválasztására épül"

Mert ez alkalmazottként így van. Nyilván vannak olyan munkakörök, ahol nincs annyira éles határ a munkaidő és a szabadidő között (pedagógus például), illetve vannak olyan helyzetek, ahol a munka nem csak egy szükséges rossz az embernek, de azért alapvetően az van, hogy én X összegért leszerződök, hogy Y időt cserébe beáldozok a munkáltató számára. Tekinthetjük egyfajta adásvételnek is. Én adok az időmből, a munkáltató meg azt megfizeti. Ha elmegyek a TESCO-ba, és veszek 2 kiló lisztet, akkor nem fognak ugyanazon összegért még fél kilót csak úgy cukiságból odaadni. Mert egzaktul meg van adva, hogy mi mennyibe kerül. Ugyanez igaz a munkaerőpiacon is. Főleg, hogy sok munkáltató a legkisebb mértékben sem igyekszik emberszámba venni az alkalmazottakat.

Továbbá: azt a háromnegyed órát kellemesebben is eltölthetem. Ha máshogy nem, akkor úgy, hogy háromnegyed órával többet alszok.

ápr. 10. 07:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Miért jönnek egy órával hamarabb dolgozni a kollégáim?

Három hete kezdtem a munkahelyemen. Hivatalosan 8:00-16:30 a munkaidőnk, és én kb ehhez is tartom magam, reggel 7:45-re igyekszem mindig beérni, hogy 8-ra munkaképes legyek. Viszont páran meg mar ott vannak 6:30-7:00 között és este is később mennek haza, kb minden nap....

Dolgoznál olyan helyen ahol nem tudod előre, hogy mikor és hogyan fogsz dolgozni?

Jelenleg egy olyan helyen dolgozom ahol nincsen fix munkaidő, hanem ha szerencsém van előző nap késő este megtudom, hogy hány órára kell menni dolgozni. Azt már nem tudom meg csak aznap, hogy meddig kell melózni. Néha aznap se, mert teljesen véletlenszerű, hogy meddig...

Volt már olyan, hogy a munkahelyeteken egy idő után azt várták, hogy az addigihoz képest többet dolgozzatok, de a fizetéseteket nem akarták emelni?

Tehát hogy egy ideje dolgoztatok valahol. És egyszer csak változtatásokat hoztak, és azt várták, hogy ugyanazon munkaidő alatt több dolgot végezzetek el, mint addig. A fizetéseteken viszont nem akartak változtatni. Volt már ilyen? Ha igen, írjátok le kommentben,...

Fix órabér? És a túlóra?

Segítséget szeretnék kérni. A munkaszerződésben fix bérért van (kiemelve ráadásul) heti 40 óra. Viszont a nyitvatartás 43,5-47,5 órára jön ki. Eddig mindenkinek ki volt fizetve a túlóra. Nekem nem és azzal jön a főnök, hogy nem is lesz kifizetve, mert fix órabérért...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!