Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Másokat se hívnak mostanában...

Másokat se hívnak mostanában munka miatt?

Figyelt kérdés
Úgy érzem az utóbbi pár hétben alig kaptam telefonhívást munkával kapcsolatban talán ha volt 2 db összesen. Pedig jelentkeztem vagy 20 ra és folyamatosan nézegetem de mintha ugyanazokat látnám mindig. Korábban azért jobb volt a munkakeresés, gondolok itt pár évvel korábbra. Most jó, hogy ha várok 1 hívást heteken keresztül. Másoknál is hasonló a helyzet? Miért van most ennyire lappangás a munkakeresésben? Remélem nem vagyok egyedül ezzel.

jún. 28. 15:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%
Erős forint = magas munkaerőköltség
jún. 28. 15:55
 2/12 A kérdező kommentje:
1.Tök jó, hogy ez nem válasz a kérdésemre...
jún. 28. 16:30
 3/12 anonim ***** válasza:
30%

“Miért van most ennyire lappangás a munkakeresésben? ”

Erre bizony potenciális válasz…

jún. 28. 16:40
 4/12 A kérdező kommentje:
3.oh ok.
jún. 28. 16:44
 5/12 anonim ***** válasza:
95%
A nyár uborkaszezon. Szabadságolások, leállások stb. - általában nem erre az időszakra tervezik az új felvételeket. Szeptembertől indul be újra.
jún. 28. 17:48
 6/12 anonim ***** válasza:
33%
Mindig valami kifogás van. Nyári uborkaszezon, télen a két ünnep miatt, tavasszal tavaszi fáradtság van, ősszel meg őszi depresszió van a cégeknél. Már összeomlóban van a késői kapitalizmus, kifújt a lufi, nincsenek munkák.
jún. 28. 18:00
 7/12 anonim ***** válasza:
53%

Engem sem hívnak, hiába megy a CV mindenhova. Mindegy.

Remélem hoznak minél több külföldi szakembert mindenhova...

jún. 28. 19:17
 8/12 anonim ***** válasza:
92%
Két időszak van, ami álláskeresés szempontjából nem szerencsés. A nyár, amikor az embereket sorra engedik el szabira, a másik meg a karácsony körüli időszak. Ilyenkor jóval lassabban mennek a dolgok. Pláne ott, ahol többkörös interjúk vannak.
jún. 29. 07:57
 9/12 anonim válasza:
61%
De ha nem keres senki egyszerűen, nem kifogásokat gyártok...sok helyre jelentkeztem de konkréntan most 0 hivott vissza, ilyen még nem volt...
jún. 29. 12:53
 10/12 anonim válasza:
67%
Csak azt nem értem ha ennyire nem vesznek fel senkiit meg szabadságolások vannak, akkor miért vannak néha hirdetve új állások? Mondjuk valóban újakat alig látok, de van néhány azért.
jún. 29. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Másokat se hívnak mostanában munka miatt?

Nem rég telefonon beszéltem egy interjússal és kérdezés nélkül ő mondta, hogy valóban mostanában máshol sem keresnek új munkaerőt. Pedig annyi féle helyre küldtem be és max 2-3 hívott összesen. Korábban azért jóval több hívott és hetente. Most jó hogy ha egy héten egy...

A legtöbb álláshirdetésnél mostanában miért elvárás az ápolt megjelenés?

Csak nekem fura ez?, hisz ez tök alap dolognak kéne lennie mégis ezt leírják az elvárások közé. Korábban nem tűnt fel, ezt inkább mostanában láttam több álláshirdetésben. Egy pultos vagy bolti munkánál megértem ahol nap mint nap emberek között vagy de egy gyári 3...

Másoknak is kilátástalan a munkakeresés mostanában?

Hetek óta 1 darab állás se hívott az utóbbi időszakban pedig jelentkeztem rengeteg állásra. Nem vagyok válogatós, bármi jó lenne amire alkalmas vagyok és elég akár 8.általános és nem kérnek ezer meg egy dolgot ami előny vagy feltétel (targonca, erős office érzék, 5...

Adminisztratív/"beltéri" szakképzett közmunka van-e még mostanában Budapesten?

(Régen x évvel ezelőtt volt ilyen, bár már elég kevés akkor is.)

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!