Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az amerikai tiniknél ez...

Az amerikai tiniknél ez tényleg úgy van, mint a mostani Netflix filmekben/sorozatokban?

Figyelt kérdés
Nem rasszista kérdés, csupán tényleg érdekel hogy ez tényleg így van, hogy mindenki barátkozik mindenkivel? Pl fehér lánynak egy színesbőrű vagy ázsiai származású a legjobb barátnője, stb? Mert kb minden filmben ezt látni. Mert pl nálunk a magyarok nem igazán barátkoznak más nemzetiségűekkel. És ezt nem azért írom, mert rasszista lennék, vagy nem elfogadó az ország vagy bármi, csak talán rasszok közt könnyebben alakul ki barátság, nem?

2022. jún. 21. 07:12
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Amerikát nem tudom, Angliáról tudok nyilatkozni.

A gyerekek válogatás nélkül barátkoznak. Mivel egy suliba jár mindenféle bőrszín, természetes, és nem foglalkoznak ezzel. A mi lakásunkban is minden további nélkül együtt bandázott az arab, az angol meg a félvér fekete. Olyat láttam a gyerekeim sulijában, hogy két kínai kislány nagyon össze volt nőve, és senki máshoz nem szóltak, de ilyen előfordul ebben a korban bőrszíntől függetlenül.

A felnőttek már gyakran zárkózottak voltak, de nekem pl.a legjobb barátnőm egy hosszú fekete hidzsábot hordó arab nő volt. De ez ritka.

Itthon azért nem barátkoznak feketékkel, mert Magyarországon nem igazán vannak. De pl.az egyik gyerekemnek 4 cigány osztálytársa van, nincs belőle gond.

2022. jún. 21. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
91%

A szőnyeg alá van söpörve a téma Amerikában, a nagyobb médiafelületeken még csak keresni sem lehet a témában, cenzúrázva van.

De nem a semmi miatt van tele minden iskola anti-bully és end racism programokkal. Nem a nagyvárosok jó nevű iskoláiban, hanem a kisvárosokban és a déli közösségekben.

Már ott el van szúrva az egész, hogy ha rasszizmusról beszélnek, akkor csak a feketék fehérek általi gyűlölete van terítéken pedig ez nagyon nem igaz: van ott bőven ázsiai, mexikói és még százféle kisebbség, mindegyiknek vannak tagjai, akik gyűlölködnek vagy akiket gyűlölet ér, ez nem változott. Egy négyéves óvodás nyilván nem fog ezzel foglalkozni, de az iskolai közösségekben keményen ott van a rasszizmus, főleg a szegényebb területeken.

Csak annyi változott, hogy ma már nem igazán PC beszélni róla, mert az iskolák versenyeznek azon, náluk milyen alacsony a bullying és a gyűlöletkeltés. Ha beismerik a meglévő problémát, akkor ott fejek hullanak.

Próbálj keresni egyetlen fórumot is Redditen, ami az iskolai rasszizmussal foglalkozik. Nem fogsz találni semmit, ki van gyomlálva, le van tiltva. Beszélni sem szabad róla.

2022. jún. 21. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
52%

Van kettős állampolgár barátom, szóval az ő példája alapján tudok nyilatkozni.

A rasszizmus elég nagy mértékben jelen van, de jellemzően nem az emberi kapcsolatokban. Ott is biztos van, aki elvből nem barátkozik más rasszba tartozókkal, de ez ritka. A legtöbben fenntartások nélkül barátkoznak fehérekkel, afroamerikaiakkal, latinokkal, ázsiaiakkal, stb.

A rasszizmus leginkább a közigazgatásban, és a munkaerőpiacon jelenik meg. Nem véletlen a BLM mozgalom: egy feketét, vagy latint jóval valószínűbb, hogy ártatlanul meggyanúsítják, mint egy fehér embert. Ha valaki állást keres, akkor is előnyben részesítik a fehér munkavállalókat.


#2-höz azért hozzátenném, hogy ez nem csak ott jellemző. A nemzeti szennyest minden ország bőszen rejtegeti. Magyarország sem fogja hirdetni a külföld felé, hogy itt mekkora ellentétek vannak romák, és nem romák között. (Vagy inkább újabban: magyarok, és mindenki más között.)


"Mert pl nálunk a magyarok nem igazán barátkoznak más nemzetiségűekkel."

Igen. Ők az egymás elfopgadásában némileg előbbre járnak, mint mi. Ennek persze történelmi okai is vannak: Magyarországon a cigányság sokáig el volt hallgattatva. Az USA-ban már a polgárháború idején előkerült a kérdés (bár ott még csak a rabszolgatartás vonatkozásában), illetve igazán az '50-es években jött elő a téma, és akkor robbant nagyot. Azóta meg eltelt több, mint 50 év. Idehaza meg igazán a rendszerváltás után kezdtek el foglalkozni vele, akkor is csak ímmel-ámmal.

További különbség, hogy az USA-ban előtte nyíltan volt jelen a rasszizmus, addig idehaza törvényileg soha nem voltak megkülönböztetve a kisebbségek, és így a problémának sem volt akkora ereje, mint az USA-ban.

2022. jún. 21. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Most megkövetem a Redditet, mert nem ők cenzúrázták a témát, hanem a Google. Akit érdekel a mindennapi rasszizmus az amerikai iskolákban, az használja a Reddit saját keresőjét, ott ki fogja dobni a releváns találatokat.
2022. jún. 21. 08:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
21%

Olvasnivaló... :)))[link]

2022. jún. 21. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
56%

"Próbálj keresni egyetlen fórumot is Redditen, ami az iskolai rasszizmussal foglalkozik. Nem fogsz találni semmit, ki van gyomlálva, le van tiltva. Beszélni sem szabad róla."Pontosan! a szent píszí égisze alatt megy minden, "amiről nem beszélünk, az nincs is"


Egy frászt nincsen!

2022. jún. 21. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Shaddark ***** válasza:
59%

Igen, a filmek mindig igazat mondanak.

- Az autók is felrobbannak ha hozzájuk vágsz egy műanyag poharat. Tényleg.

- Minden meleg és transz rettentően okos, attraktív és jó ember, közöttük nincs rosszindulatú vagy buta ember.

- usában a mexikóiakat nem használják rabszolgaként a bevándorlási törvény direkt ilyen irányú megalkotásával, mindegyikük megbecsült tagja a társadalomnak. Jobbára nyomozók, ügyészek, bírók.

- usa a világ legdemokratikusabb állama, nem törvényesítették a korrupciót ott. Véletlenül sem, az jó ha a cégek legálisan fizetik le a politikusokat. Ennek nincs hatása, nem a cégek mondják meg melyik törvény miről szóljon, egészen biztosan a választók is bele szólhatnak ebbe.

- Az emberi test úgy működik, hogy minél többet ütnek-vernek, annál erősebb lesz. Pár borda töréstől nagyon erőssé válik az ember. Nincs is olyan szuper hero, aki ne úgy győzne hogy előtte félholtra verték.


Amúgy usában amennyire én tudom ez eléggé állam függő. Van ahol tényleg úgy működik ahogyan írtad, (jobbára nagyvárosokban) van ahol még a mai nap is sandán nézegetik a nem fehér rasszokat. De amennyire én látom, ez amit írsz világ szinten tendencia. Vagyis e felé halad a világ, ha nem is tart még ott.

2022. jún. 21. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
82%
#7: :-)
2022. jún. 21. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

"Mert pl nálunk a magyarok nem igazán barátkoznak más nemzetiségűekkel."


Dehogyisnem. Csupán Magyarországon kevesebb a más nemzetiségű, ezért max nem látod.

2022. jún. 22. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!