Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Hogyan lehet Bobát ízesíteni?

Hogyan lehet Bobát ízesíteni?

Figyelt kérdés
Lehet buta kérdés, de hogy lehetne megoldani azt hogy a házi boba belsejében valamilyen íz legyen? Mint pl a Bubble teánál ugye hogy vannak mangós,epres stb. Gondolom sziruppal oldják meg, de azon belül hogy? Raknak bele abba a vízbe amiben a bobát fel kell főzni?

2020. okt. 28. 22:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kétféle boba van, az egyik az ízesített robbanó gömb, a másik meg a klasszikus tápióka ami barna és rágós.


Az utóbbit sehogy, belerakod egy kávéba, matcha lattébe, karamellás tejbe oszt jó.😂


A másik eleve ízesített, és inkább szörpbe, limonádéba illik.

2020. okt. 28. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem próbáltam, de itt egy recept: [link]
2020. okt. 28. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Sehogy. A boba és az ízesített szétpattanó golyók teljesen különbözőek.


Mi a tápiókagyöngy?

A tápióka a manióka gyökérből kivont keményítő. Brazília északi részéből származik, de elterjedt az egész dél-amerikai kontinensen. Valamikor a portugál és spanyol felfedezők hurcolták be a növényt Nyugat-Indiába, Afrikába és Ázsiába, vagyis a Fülöp-szigetekre és Tajvanra is. Ma már az egész világon termesztik.


A tápiókagyöngyök nevüket gömbölyű alakjuk után kapták, mely a nők kedvelt ékszerére emlékeztet.


Mik a szétpattanó golyócskák?

Ezek a legkedveltebbek, mert nincs jobb érzés annál, amikor a szádban egy apró golyócska hirtelen szétpattan, és a szád megtelik gyümölcslével. A golyócskák a molekuláris gasztronómia termékei. Ez egyfajta főzéstechnika, melynek a végeredménye a Látogatók sorozat amaronjaira emlékeztet. Az éttermekben, ahol ezt az eljárást alkalmazzák, speciális folyamatok segítségével a steak-et és a krumplipürét egy zselékockává alakítják – ami egyáltalán nem emlékeztet az ételre, de pontosan olyan ízű. A szétpattanó golyócskák esetében egy folyamatról beszélünk, az ún. szferifikációról, amikor a folyadékot kaviárra emlékeztető golyócskákká formáljuk. A gyümölcsleveket összekeverjük egy kis barna algából nyert porral, és a keveréket egy különleges hideg sóoldattal töltött tálba csepegtetjük. Ebben pontosan úgy viselkedik, mintha olajba cseppentettük volna. Golyócska képződik, amely körül egy pillanat alatt vékony bőrréteg alakul ki. Ez az, aminek köszönhetően aztán a bubble tea olyan szórakoztató itallá változik.

2020. okt. 29. 19:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! És valahogy megoldható lenne a szétroppanó golyócska itthon is? Kislányom oda van érte, de sajnos annyira drága hogy nem engedhetjük meg magunknak.
2020. okt. 30. 17:13
 5/5 anonim ***** válasza:
A 2-es hozzászólásban linkeltem egy videót, 1:40-nél kezdődik a recept.
2020. okt. 31. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!