Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Lehet, hogy azért nem érzem a...

Lehet, hogy azért nem érzem a hosszú kávé ízét, mert ráfüggtem a rövid kávéra?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban hosszú kávét ittam mindig, és nem volt vele bajom, szerettem.

Az utóbbi 2 évben viszont szinte csak rövidet ittam, hogy a jó aromák érezhetők legyenek a kávéban.

Ma lefőztem szokás szerint 2 adag Espressot, és kb 30%-kal több kávé volt benne, mint szokott. Kiderült, valamelyik családtag faszán átállította “gazdaságosabbra.”


Mondom oké, megiszom így ahogy van. Íze nulla, kb mintha cukros zaccot innék, pedig csak tejszínhabot raktam bele, azt is rémülten, nehogy elnyomja a vizes kávét.

Ennyire megváltozott volna az ízlelésem, ha kávéról van szó, vagy tényleg ennyire elveszti a kávé a karakterességét? Tudom, hogy ugyanaz a kávé mennyiség több vízzel van lefőzve, nem kell elmagyarázni, azt viszont tényleg nem értem, hogy velem van a baj, vagy a hosszú kávé ennyire íztelen.


2023. máj. 10. 11:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Én iszom vegyesen, és nincs ilyen problémám, csak ha túl édesre sikerül.
2023. máj. 10. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
1# Ha vegyesen iszod, akkor nem tudsz elszokni egyiktől sem. Nekem is úgy kéne, de nem kedvencem a hosszú kávé.
2023. máj. 10. 14:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha számít, én a híg kávét reggel iszom french pressben készítve, nem tudom, ugyanilyen lenne-e rendes kávéfőzőben sok vízzel.
2023. máj. 10. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

3# Utánanéztem, nem is tudtam hogy van dugattyús kávéfőző. Mondjuk eléggé macerásnak tűnik a használati utasítás alapján.

Gondolom olyasmi lehet, mint a darálós kávéfőző által készített kávé, csak itt az alanynak kell ledarálni, majd átönteni, lefőzni.

2023. máj. 11. 10:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát ha szemes kávét szoktál venni, és darálós kávéfőződ van, akkor macerás lehet... Egyszerűen le kell önteni az őrölt kávét kb. 90°-os vízzel, várni egy pár percig, és kész. A szűrő azért van ott, hogy ne legyen (túl) zaccos. A vékony üveg kímélése miatt előtte célszerű átmelegíteni, én úgy szoktam, hogy a megcélzott mennyiség feléig felöntöm hideg vízzel, másfél adag vizet felforralok, fél adagot beleöntök, így kb. 50°-os lesz, ezt kiöntöm (vagy félre teszem), ezután mehet a kávé, és kb. 1 perc állás után a víz.
2023. máj. 11. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!