Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Almalevet télire tartósítószer...

Almalevet télire tartósítószer nélkül hogyan lehet eltenni?

Figyelt kérdés

2013. júl. 28. 17:09
 1/8 anonim ***** válasza:
fagyasztva
2013. júl. 28. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Fagyasztáson kívül más megoldás van?
2013. júl. 28. 17:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Talán ha annyi cukrot teszel bele, hogy sűrű legyen.

Nagyon nagyon sokat. Meg citromsavat, hogy savas is legyen.

2013. júl. 28. 18:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

80 celsiuson kidunctolod.

de olcsóbb ha az almát teszed el télire, tovább eláll.

2013. aug. 4. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

4.

dunSZt

2013. aug. 4. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 Perei Viola válasza:

Szia!

Én már 3 éve teszek el rendszeresen mindenféle ivólevet és szörpöt mindenféle tartósítószer nélkül. Soha semmi nem romlott meg.

Elkészíted a bármilyen szörpöt - ha ivólevet szeretnél, akkor vízzel hígítod. Én cukrot nagyon keveset rakok bele,mert szeretem érezni a gyümölcs ízét és nem csak egy szirupot, de ez ízlés kérdése, ki mennyire édesen szereti. Tévhittel ellentétben, nem a cukortól lesz elállóbb.

Fogok egy nagy fazekat, forráspontig főzöm, aztán a NAGYON ALAPOSAN KIFORRÁZOTT üvegekbe töltöm. Dupla celofánnal izárom le és a kettő közé késhegyni szalicilt teszek. Utána megy a dunsztba, míg ki nem hűl. Tárolása: sötét, hűvös helyen. Van olyan ivólevem, ami már 3 éves és semmi baja, a paradicsomlevet ugyanilyen technikával rakom el. A lényeg, hogy forró vízzel alaposan sterilizálni kell az üvegeket, mert attól romlik meg, ha valamilyen baktérium, szennyeződés ott marad. A dunszt pedig biztosítja a légmentességet. Én nem csak ivólevet készítek tartósítószer nélkül, hanem mindent: savanyúságot, lekvárokat, lecsót, kecsöpöt és működik a módszer. Sok sikert a befőzéshez!

2013. aug. 6. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
20%
Vagy úgy, hogy lefagyasztod, vagy, hogy tartósitószert teszel bele, Vagy, nem csinálsz vele semmit, meghagyod télire, és megiszod. Ha nem hányod össze magad, a poshdástól, akkor kemény vagy,.
2013. aug. 13. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2013. aug. 18. 20:21

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!