Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Mi a különbség az instant...

Mi a különbség az instant (nem por! ), a kotyogósban főzött és a gépben főzött kávé hatása között?

Figyelt kérdés

A kotyogósban ha főzök rendes kávét, akkor az ugyanolyan hatású lesz, mint az instant (nem a por alakú, hanem a granulátum) rendes kávé? (pl. Paloma esetében)


És milyen a gépi kávé hatása? (még csak étteremben ittam olyat)


2014. szept. 26. 12:35
 1/3 anonim ***** válasza:
94%

Nem a kotyogos simán kifő.

A gépi pedig min 6bar-max 20bar nyomással présseli (darálja le kávét) így intezivebb marad az íze..

2014. szept. 26. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
94%

Első, a kérdező nem az ízére volt kíváncsi.


A kotyogós és a gépi erősebbek, az instant az gyenge.


Mindegyiket szeretem, bár egyik sem ébreszt fel - semmit nem csinál. :D

2014. szept. 27. 06:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
17h körül ittam kotyogós 2 személyes felét=szimpla. Most hajnali 2 múlt. Túl jól sikerült a kísérlet, hogy az amúgy is magasabb koffeintartalmú gyárilag durvára őrölt robusta kávét hintőporrá daráltam. (vészhelyzet: határidős munka) És pici lángon főztem, lassan folyatva. Tehát minél finomabbra őrölt robusta lassabban főzve=erősebb.
2014. okt. 27. 02:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!