Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Van valóban 100%-os, nem...

Van valóban 100%-os, nem sűrítményből visszahigított gyümölcslé? Érdemes ilyet inni?

Figyelt kérdés
Találkoztam mostanság egy olyan magyar gyümölcslével, amit a készítője 100%-osnak hirdet, ráadásul úgy hogy ezt elvileg nem visszahigítással vagy sűrítéssel meg nem tudom milyen cselekkel érik el, hanem pasztőrözéssel, és azt írja hogy nincs is benne semmi a gyümölcsön kívül. Egyébként nem olcsó, fél liter kerül 350-be (már a boltban árulták ennyiért). Szerintetek mennyire lehet megbízni ebben, reális az ő költségeik szempontjából, hogy ilyen áron árulnak valóban csak gyümölcsből készült italt? (kb hatféle íz van, ezek úgy állnak össze hogy mindegyik olyan 80-90%-ban alma, és mellette mondjuk körte vagy feketeribizli)

2014. nov. 24. 20:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
ennél olcsóbban is lehet olyan gyümölcsleveket venni, amiket gyümölcsből "hidegen préselnek", és nem sűrítményből hígítják vissza, szóval igen, ennyiből úgy tűnik, bőven ki lehet hozni. A Sió ennél olcsóbban árul hasonlót, persze az nem a legjobb, szerintem egyszerűen azért, mert a legalja, leggagyibb gyümölcsöket dobálják bele.
2014. nov. 24. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim válasza:
26%
Nincs olyan, ami 100%, az csupán marketing. Egyrészt nincs annyi gyümölcs a piacon, hogy ez megoldható legyen, másrészt higítva logikusan nagyobb a profit, ki mondana le erről a mai világban? :) Harmadrészt jogszabályokban meghatározottak szerint egy 100%os "lötty" az durván minimum 35-40% körül tartalmaz valódi gyümölcsöt. Semmi ilyesmit ne vegyél. Rendes gyümölcsöt vásárolj és facsard ki magadnak, ha már nem bírod megrágni...
2014. nov. 24. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
94%

Im_nobody nagy butaságokat írt, egy préselt gyümölcslé esetében a %-kal csak annyi a trükközés, hogy általában 90% almalé, mert az a legolcsóbb. Lásd pl. itt: [link]

De természetesen amire 100% van irva, és nem sűrítményből készült, abban csak gyümölcs van.

2014. nov. 24. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Külföldi termék több is van, ami 100 % gyümölcslé. Ezek is 3-4.000.- Ft körül vannak.

A Siónak csak olyan termékét találtam, ami hígított.

2014. nov. 24. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Hogy a nagy gyártóknál mi hogy van, azt nem tudom. Viszont ittam olyan almalevet, amit egy kisebb vállalkozásban csináltak valami préseléshez hasonló technikával. Nem tudom hogyan, pedig mesélték. Nem emlékszem. Nagyon - nagyon finom volt, viszont csak pár napig állt el. Szóval persze hogy van. :)
2014. nov. 24. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
62%-os válaszoló: az a 100%-os gyümölcslé amit láttál az literenként 3-4 ezer forint? És milyen gyümölcs volt benne?
2014. nov. 24. 21:36
 7/12 A kérdező kommentje:
72%-osnak: amit én ittam az se hohesc vagy sió volt, hanem egy sokkal kevésbé ismert gyártó terméke, de azért mégis vagy 30 településen jelen van az országban, tehát kérdés, hogy 100% gyümölccsel ez fenntartható? A másik kérdésem, hogy amit ittál almalevet, az mennyire volt sűrű állagú?
2014. nov. 24. 21:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

100% szerintem csak a szűrt lehet, a rostosba valamenny, de nem minden rostot tesznek vissza.


Ezt csak onnan gondolom, hogy nekem van gyümölcscentrifugám, de ha azt használom, akkor rengeteg szárazabb anyag ott marad a falán.


Inkább kézi mixerrel szoktam leveket gyártani. Pl. kedvencem a banán eper páros, de ha a gyümölcsöt csak mixelem, akkor az nem iható, hanem pép. Így teszek hozzá vizet, esetleg tejet, hogy iható állagú legyen.

2014. nov. 24. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy lehetséges, a visszahigított sem rosszabb gyakorlatilag, ugyanannyi benne viz, pusztán jól hangzik, de ez vitatható persze. Másrészt a korábbi válaszokra: sokkal több gyümölcs avan a piacon mint amit elfogyasztunk, mert csak egy része alkalmas eladásra, nagyrésze a gyümölcsöknek esztétikailag nem megfelelő.

Másrész csak a levét adja el, néha egy kevés rostot is, de a szárazanyag nagyrészt megmarad, ami szintén feldolgozható és szintén profitot termel.

2014. nov. 24. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat!
2014. nov. 24. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!