Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » C-vitamin forróital, ez...

C-vitamin forróital, ez hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés
Eddigi ismereteim szerint a C-vitamin hő hatására bomlik.

2015. okt. 27. 22:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de nem úgy, ahogy gondolod. Az aszkorbinsav )C-vitamin) 190–192 °C hőmérsékleten kezd lebomlani. Igen, 190 fokon. Megnézheted a Wikipedián is:

[link]


Sajnos sok tévhit van, ezek közül az egyik legelterjedtebb az, hogy a forró teába nem szabad citromot facsarni.... Hát pedig nyugodtan lehet, ha a tudományt nézzük, és nem a népi hiedelmeket. A gyógyitalok gyártói is tisztában vannak ezzel, ezért is létezhetnek ezek a termékek.

2015. okt. 27. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
100%

Egyetértek az előttem szólóval!

Az aszkorbinsav 190°C körül bomlik le, de már egy bizonyos mennyiség, ha jól emlékszem a laborban végzett kísérletek eredményére 105,56°C fölött kezd veszíteni erejéből. Ez azt jelenti, hogy 10°C-ként veszít 1% hatékonyságot, tehát nem jelentős , de 190°C fölött már drasztikus módon csökken a hatékonysága ,olyannyira, hogy már csupán 10% lesz. Egy kis érdekesség ...a gyümölcsteákat, sem szabad hivatalosan felforralni, csupán körülbelül 90°C-ig melegíteni, mivel nem lesz sem normális íze , sem hatása.

2015. okt. 28. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Kösz szépen. :)
2015. okt. 28. 10:50

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!