Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Többször kiáztatjátok a zöld...

Ignis Subdialis kérdése:

Többször kiáztatjátok a zöld teát?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy a zöld teát hagyományosan úgy fogyasztják, hogy többször forrázzák és minden forrázat másban erős. Az elsőben sok a koffein, aztán abból egyre kevesebb lesz, míg bizonyos hasznos anyagok meg csak később oldódnak ki, így mondjuk egy adag teafűvel több csésze tea is elkészíthető.

2017. okt. 26. 13:37
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Igen. Régen nem tudtam, hogy többször leönthető, de amióta tudom, ki is használom. Teljesen jó a 2. leöntés (egyesek az elsőt meg sem isszák, én igen), utána már nem tudom, régen volt zöld tea itthon s amúgyis változó, hányszor tudok egy teát leönteni, a mennyiséget sem mindig találom el ugyanúgy...
2017. okt. 26. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 Phoney ***** válasza:
100%
Ez a szokás igazából azokra a nagyon drága zöld teákra vonatkozik, amiknek tényleg határozott (és finom) ízük van többször áztatva is, de ez kb. félperces áztatásokat jelent. Én mondjuk azóta a legtöbb teát így készítem, de csak mert így jobban bírja a gyomrom.
2017. okt. 27. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Azóta többet is kipróbáltam, otthon csak szálas zöld teáink vannak, de a munkahelyen filterest (Lipton, Rossmann-os) is áztattam le többször és 3-4 áztatásig teának nevezhető a forrázat (szálas teák esetében bőven), de a végén már jól ott kellett hagyni, hogy ázza ki magát.

Sajnos azokban a cikkekben, amik a zöld tea egészségügyi előnyeit ecsetelik, általában elfelejtik megemlíteni, hogy ezekhez csak többszöri áztatással jutsz hozzá... Lehetséges, hogy egyszeri áztatással csak a koffeint nyerjük ki(?), ami azért nem maradéktalanul hasznos. (A kínai zöld teák ólom és egyéb nehézfémtartalma mondjuk nem tudom mikor szeret kiázni a teából.)

2017. nov. 7. 13:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Frei jázminos szálas, zöld teáját iszom.

1.áztatás 1 perc

2.áztatás 1,5 perc

Harmadikat ritkán szoktam az 2 perc

2018. ápr. 8. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
72%

Ha a zöld teát forrásban lévő vízben leöntöd, ráadásul kétszer akkor olyan keserű lesz, mint a dohány magában. Persze, ha csak meleg vízről van szó, nálam még oké. Ha pedig nem koffein miatt szeretnéd inni, akkor egyértelmű, hogy a zöld tea hidegvizes áztatást kell kapjon. Természetesen ez, amit leírtam nem a pickwick és társairól szól.


Minél többször áztatod meleg vízben, annál kevesebb lesz a koffein tartalma.

2020. szept. 27. 09:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Bár a zöld teát 80 fokos vízzel kell tudomásom szerint készíteni, én inkább úgy lövöm be, hogy amikor már gyöngyözik a víz, de még nem zubog, akkor elzárom, megvárom amíg a gyöngyözés is eltűnik és akkor öntöm. Sose vált keserűvé, de ez nyilván a teafű minőségétől is függ.
2020. szept. 27. 21:08
 7/8 anonim ***** válasza:
78%
forrásban lévő vizet nem öntünk zöld teára. A 80 fok az tényleg reális vagy ahogy te csinálod :)
2020. szept. 30. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem harmadikra legjobb az íze, kevésbé kesernyés.
2020. dec. 24. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!